Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.777
Поени од реакции
37.789
...нема да коментирам многу, оти во вакви трагични моменти постирав видео опис на друга тема со коментар дека непочитување на ограничена брзина на возење на автобусите кои најчесто на автопат брзаат повеќе отколку им е таа налепница залепена позади, дополнително со гледање на пораки на мобилен, (најде за оправдано дотичниот модератор да ми го избрише целосно постот не знам зошто?)!
... тешко на семјествата и уште потешко на младите згаснати животи и на сите невини жртви кои им згасна животот поради неисправност на автобусот? несовесност на возачот?
...голем одговорност тука има и државата поради немање на сообраќајни полицајци кои би следеле на сите автопати, сообраќајници и би ги казнувале сите тие возачи кои не ги почитуваат сообраќајните знаци, а посебно тие кои „летаат“, зборуваат на мобилен или јадат, несовесно возејќи во тие моменти како и обавезно придружба од уште еден шофер или кондуктер како придружба при возење на автобус, нели потребни се нови работни места, а не све лупај во администрација!

...на сите трагично починати и невини жртви во ова тешка сообраќајна несреќа :
- Нека им е вечна слава и нека почиваат во мир!!!

Последно уредено:

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.572
Поени од реакции
940
Нека почиваат во Мир :(
Во (Северна) Македонија, се може да се деси.
Тргнете ги тие теории за саботажа, нема ништо од тоа, можно да е нешто до возачот пошто рекоа дека имал здравствени проблеми, или пукната гума како што кажа @Ilumious, ништо чудно. Вака со "крш" автобуси никаде нема да отидеме. Една Бугарија да видите каква безбедност водат, и колку солидни превозни средства имаат, 10X подобри од нас.
Иначе, се збори и за друга теорија ко демек куче искочило пред автобусот. Шо мислите за оваа "теорија"?
Edit: сега видов на Алфа кажаа дека немало траги од кочење.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
.....се нови работни места, а не све лупај во администрација!

...на сите трагично починати и невини жртви во ова тешка сообраќајна несреќа- !
На сите - што?
Не ја разбирам баш последнава реченица. Нема некоја смисла.

Член од
30 септември 2018
Мислења
37
Поени од реакции
84
6 Makedonci i 8 Albanci go izgubija zivotot vo ova strasna nesrekja ova e prvata nesrekja sto treba da ja mineme zaedno... No Albanskite i makedonskite nacionalisti go najdoa momentot da sirat omraza niz facebook za site tie treba maksimalna kazna i zatvor do 5 godini....

I jas bi debatiral za Makedonia ili za Albania ama nikogas na ovie teski momenti za site nas... SRAM ! ! !

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Зошто се идиоти? Ако е официјална реакција, баш таква треба да биде. Ако не се појави сам, треба да го приведат на информативен разговор. Криење на сознанија за кривично дело е исто кривично дело.

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.572
Поени од реакции
940
6 Makedonci i 8 Albanci go izgubija zivotot vo ova strasna nesrekja ova e prvata nesrekja sto treba da ja mineme zaedno... No Albanskite i makedonskite nacionalisti go najdoa momentot da sirat omraza niz facebook za site tie treba maksimalna kazna i zatvor do 5 godini....

I jas bi debatiral za Makedonia ili za Albania ama nikogas na ovie teski momenti za site nas... SRAM ! ! !
потполно се согласувам со тебе. со овие глупости што не изнатрупаа не направија да се испотепаме :(

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866

Не е прва тешка несреќа што треба да ја минеме заедно. Можам неколку да ти набројам, од поплави па се до пад на авион.
Ја до сега не видов некои албански ширења на омраза по овој повод на фејсбук или другде, што не значи дека ги нема.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
На сите - што?
Не ја разбирам баш последнава реченица. Нема некоја смисла.
Добар си, добар, ја немаше никогаш да видам...[DOUBLEPOST=1550178969][/DOUBLEPOST]Иначе што се случува кај куќата на Миленко,изгледа некој плареник протестира пред негова куќа.

Член од
30 септември 2018
Мислења
37
Поени од реакции
84
потполно се согласувам со тебе. со овие глупости што не изнатрупаа не направија да се испотепаме :(
Toa e toa druze koga ima bolni umovi nema razlika tuka koja nacionalnost e...

Не е прва тешка несреќа што треба да ја минеме заедно. Можам неколку да ти набројам, од поплави па се до пад на авион.
Ја до сега не видов некои албански ширења на омраза по овој повод на фејсбук или другде, што не значи дека ги нема.
Gi ima drugar jas sum Albanec i ke ti potvrdam deka nekoi 'patrioti albanci' plukaa po makedoncite samo zaradi sto profesorkata i milenko reagiraa....

Ama za mene tie ne se lugje poso ne mozam nikako da razberam kako mozat da uzivaat vo seto ova....

Ama zatoa treba da gi zatvorat minimum po 5 godini pa togas ke gi vidime albanskite i makedonskite 'patriotski zdruzenia' kolku ke bidat mangupi site ke placat niz sudovi..

K

kicodarker

Гостин
Автобусов нема ниту една гума експлодирана. Ако имаше пукнато уште во првите 2-3 секунди ќе беше на парчиња и бандажот ќе беше искривен и дали воопшто ќе беше на осовината.
На видеото се гледа дека предните гуми се летни и излижани, погонските всредина се зимски а останатите назад не заприметив. Автобусот бил 2001 година, 18 години стар што за кола се премногу километри и амортизираност а не за автобус кои во годината прават најмалку 100.000 километри и повеќе. Таблиците се од старите со 3 бројки, што значи се штедело и на тоа да не се фрлат 1500 денари за нови табли. Сигурно ситуацијата е настаната од дефект на автобусот типично балканско размислување за возила ама буквално и за се “арно е нема галје“. Сигурен сум дека проблемот е дефект на автобусот од дотраеност и моментлано со шпекулации како пукната гума,срцев удар и останато се користат да се заташка и да се помини со полесно. Затоа и нема официјални изјави ниту од шоферот ниту од компанијата се додека не склопат добра приказна за тоа дека било несреќен случај. Да несреќен случај, се се случува верижно од помала - до поголема реакција.Butterfly effect. Голем број сопственици на крнтии возат така не заради немање пари туку обратно - се додека се можи за нешто без да се дава пари ќе туркаат со истото. Сведоштва на шофери кои возат прекувремено ги има премногу - летото се враќав од црна гора со комбе, шоферот се предозира со кафиња и не тераше да сме погласни (погласни бре!) за да не заспиел. Го прашав колку време возел вика од 3 утрото тргнал за црна гора, а во македонија се вративме кај 9 и пол вечерта. Цели 18 часа на волан со паузи за мочање.
Не само возилата што се форсирани до максимум туку самите луѓе кои ги возат се исто така максимално исфорсирани. Сами на себе се правиме робови.
Жално е затоа што човечките животи кои загинуваат се само бројка и статистика во црната хроника.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Нека почиваат во Мир :(
Во (Северна) Македонија, се може да се деси.
Тргнете ги тие теории за саботажа, нема ништо од тоа, можно да е нешто до возачот пошто рекоа дека имал здравствени проблеми, или пукната гума како што кажа @Ilumious, ништо чудно. Вака со "крш" автобуси никаде нема да отидеме. Една Бугарија да видите каква безбедност водат, и колку солидни превозни средства имаат, 10X подобри од нас.
Иначе, се збори и за друга теорија ко демек куче искочило пред автобусот. Шо мислите за оваа "теорија"?
Edit: сега видов на Алфа кажаа дека немало траги од кочење.
Незмам дали си возач ама куче да излези пред возило кое вози со толкава брзина со здравје да си оди кучето.
Никој нема да проба да го избегне.

Да не излезе поголемо животно кое може да направи штета ако го чукниш.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Незмам дали си возач ама куче да излези пред возило кое вози со толкава брзина со здравје да си оди кучето.
Никој нема да проба да го избегне.

Да не излезе поголемо животно кое може да направи штета ако го чукниш.
Сакал и несакал,инстинктивно ке сецнеш на волан,а со нога на кочница.А ако сецнеш на волан поише....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom