Скоро сите основни училишта по албански по Куманово и кумановско добија по двајца заменици директори, еден дуи, еден сдсм.
Нека стои ова овде.
Помалку штетно би било да се заменуваат тие од вмро со тие од сдсм. И нека биде транспарентно тоа, да не се правиме на тошо, како да е нешто ново. Како и да е не верувам дека ќе се смени овој начин на функсионирање на смената на власта во скоро време.
Наивно од сите нас беше што верувавме дека владеењето на СДСМ ќе биде нешто различно.
Која е таа Царчевска?Што го спречи Ахмети да дојде на НАТО церемонијата пред Влада?
тоа што не дојде Бранко е лук и вода, ова е друго, орелот ги покажува ноктите, мораше и царчевска да си ги излиже блувотините....
Toj sto go procital dogovorot (i go razbra!) znae, sto doprvo ceka. Sekade kade sto pisuva Makedonija ili ima nesto vo vrska so antikata, primer sonceto od Kutles, ke mora da se otstrani. I ke ima kazni za koristenje na tie simboli bidete sigurni. Bukvalno sve ke mora da smenime. Kolku sme mentalni da prifatime vakvo nesto e neverovatno. Aj sto sme ebeni do daska i sami ke mora da gi nosime troskojte. SDS se pametni zatoa sto sega ke frcat tenderi za promena na ovie raboti pa dopolnitelno ke se ofajdat od promenata na imeto. Kakov grabez na smetka na drzavnite interesni. Lopovi Level Grujo x 100.Нови двојазични банкноти со новото име ќе почнат да се печатат и постепено ќе ги заменуваат старите. Нови регистарски таблички за 4 месеца, и нови двојазични пасоши до крајов на годината.
Како беше она што го верглаа Северџаните "ај уште името и толку, нема веќе да боли"... е сега ќе видите што е болка кога сето ова понижување народот ќе си го плати од свој џеб. Наздравје...
Ајде дај линк од јавно осудување за непотизам или некој пример со име и презиме?Чавкови малку се изнапикаа по МВР и по царина, од началник до шеф на одделение беа во роднинска врска со Чавков, претежно источниот регион.
да не си засегнат ?Ајде дај линк од јавно осудување за непотизам или некој пример со име и презиме?
Ете така, Фиромци.
Димитров ќе си ги спакува куферите, туку вие, патриоти, вие кај ќе одите?
Свесни ли сте дека сме соседи со земја во која претседателот нареди војската да биде во највисок степен на воена готовност?
http://www.politika.rs/scc/clanak/412163/Vulin-Naredba-Vucica-o-borbernoj-gotovosti-do-daljnjeg
Патриоти и бојкотирачи, вие не сте виделе што значи војна одблизу, пушка имате видено само во Кантер страјк, немате служено војска, ако пукне, мамето мамино ќе ви го расплачат, ќе треба УЧК да ве брани!
И во ДК кажав и овде ќе кажам: сакам да го вратат визниот режим, сите привремени гастербајтери да ги вратат назад, па да видите што значи да си „внатре“ и „надвор“. Тогаш ќе ве прашам дали нема да го давате името. Ќе плачете за референдум, ама ќе го нема, копита едни.
После гласањето за промена на името...Ако го вратат визниот режим, нема да можете да излезете од ФИРОМ, а регулиран престој ќе може само да сонувате.
Ама нема врска, уживајте! Референдумот помина по ваше!
Уживајте како девојка што ја моли дечкото да му се смири. Само што тоа не е решение на проблемот. Но прочитав дека некој репддложи Македонија да била како Молдавија или Белорусија. Ако некој има такви амбиции, тогаш нема што да коментирам.
Слатки вмровскиве солзи.![]()
Јас само сакам да се реши спорот со Грција и да почнаат да не нарекуваат Македонци и да ја снема референцата Фиром.
Желба ми е кога на меѓународни настани ќе не претставуваат како Македонци а не како Фиромјани.
Koлку ќе бидат казните за користење на тие симболи?I ke ima kazni za koristenje na tie simboli bidete sigurni..
Не, мене ДУИ ме вработи, дојди малку западнода не си засегнат ?![]()