Mi fati oko posledniot revidiran na TETO
https://www.mse.mk/Objavi/Repository/Announcement166/ТЕ-ТО АД Скопје - SET TE TO KONSOLIDIRAN MAK20190207093003.pdf
Pa ovie vlegle vo pozitiva! EBITDA 750M den. I najinteresno, vratile dolg vo iznos 360M den!
Dobra vest za akcionerite na TPLF. So ova tempo TETO ke go vrati dolgot kompletno za nekoi 25 god. Trpenie spasenie
Го виде ли капиталот на ТЕТО ??? Негативен (- 43 милиони евра)
.
А Топлификација бара 30 милиони евра да и се вратат, од каде . . . од што . . .
Со години имаше ликови кои не убедуваа дека ТПЛФ е добра ефтина акција и само што не наплатила, а како да наплатиш од некој кој нема пари, па дури и да наплатиш 30 милиони . . . Еве ЈАС доброволно се пријавувам ТПЛФ нека наплати 30 милиони од мене
.
Работата уште на старт е криво засадена, кој со ХаџиМишев тикви сади од глава му се лупаат ... Стечај на Тето бил неминовен и единствено вистинско решение . . . Фамилијата се смени, но Топлификација не се спаси, изгледа не беше се до фамилијата
.
Немам време да го исчитам целиот ФИ, но во некоја друга прилика сигурно ќе го сторам тоа иако во ТПЛФ никогаш сум немал акции, вистинско четиво е како не треба да се работи . . .
Топлификација е школски пример како директорот (ХаџиМишев) ги поебува акционерите и тие остануваат без пари.
p.s.
Џабе беа сите тие етикети, џабе толку напишани постови за ТПЛФ во кои изиграваа адвокати на ХаџиМишев . . . е сега кога ХаџиМишев не е на функција и не е битен, не ги плаќа, нема веќе пушење . . . Па зар ние што логички размислувавме бевме платеници???
Откако згасна Топлификација СЕ(ЗЕ)ЗАМ, Премиер немаат напишано ниеден пост на било која тема. Венко цело време беше во право. Тој го имаше прочитано ХаџиМишев. Струмичанецот и него го имаше убаво заклано . . .
Времето повторно покажа кој бил во право
.
А оние новите форумаши нека внимаваат друг пат на кого му веруваат[DOUBLEPOST=1549890945][/DOUBLEPOST]
Likvidnosta na PPIV. kako edna od povrednite i pokvalitetni akcii na MSE. e tolku mnbogu namalena sto od 01.01.2019 ima samo edna transakcija od 10akcii.Ovaa rabota mnogu me potsetuva na likvidnosta na USJE koja recisi e nevozmozno da ja prodades. Dali toa se dolzi na mnozinski sopstvenik koj nema da isplati dividenda so 15% danok ne znam, ama gledam deka dobivkata do 3kv. i ne e tolku losa.Sto mislite zosto ne se trguva PPIV?
Не се тргува поради ликвидноста . . . Да поради мнозинскиот сопственик кој нема однос према акционерите . . . Поради фактот што немаат дивидентна политика, поради фактот што незнаеш какви им се плановите, поради фактот што ако појдеш да се заинтересираш за фирмата обезбедувањето нема да те пушти, те сметаат за натрапник и.т.н.
Компанијата е добра, супер работи, расте . . .
ППИВ е акција која се чека со години, но кога ќе упали упалено е . . ако упали
. . .
јас ја чекав 4-5 години да упали. . .
@TENDO ги сака овие акции, он собира дури и понеликвидни, тој најдобро може да ти објасни, а и да подели некоја емоција од неликвидност
.