Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Манипулации секогаш имало и ќе има, нее фер некоја фамилија едвај преживува пример 30к месец во СК се грее на дрва/јаглен + на кредит ги зема за да помини зимото . а друга фамилија што зема над 120к месец да добие субвенции мора да има некакви критериуми за добивање а стварно треба вакви работи да дава Владите не само Скопје треба Битола Тетово сегде кај што е загадено
Во Тетово нема шанси некогаш да има вакво нешто.... кога паднаа големите снегови сол не фрлаа по улиците а камо ли субвенции да даваат за клима уреди... се утепаја од крадењее.

Субвенција колку што слушнав нема да даваат за објекти за кои по проект е предвидено и инсталирано греење.
Пример ако по проект зградата има проектирано и изведено парно греење, за тој што не се приклучил или е исклучен од парното и на инвертер сака да се грее нема да му одобрат субвенција. Така слушнав, немора да е точно.

taka treba da e

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дали овај период ги гасите климите на вечер или ги оставате 24/7?

Таман работа. Секако дека 24/7 работат. Кај инвертери се и модулираат, па и ефтина струја.

Јас не ја гасам.

Денес во една прилика слушнав дека не паѓале ниско температурите и немало потреба да работат на вечер.

Е сега јас имам 3 опции:

1. Да шетам на вечер и да слушам дали работат климите (некако не практично ми е ова :) )
2. Да прашам луѓе во живо.
3. Да прашам на форум (ова некако поедноставно од 2)

:)

Така е. Таман работа. Во Април ќе видиме дали ќе ја гасам или само ќе ја префрлам на ладење. :)

Dali za sekoja kupena klima ke se dava subvencija ili toa ke bide po pat na elektronsko biranje?
Kako sto pravea za solarnite.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Колку што прочитав ќе бидат вкупно 1300 домаќинства, а начинот како ќе ги доделуваат ќе кажат накнадно изгледа.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom