Работа со Western Union

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Локација
Скопје
Сакам да прашам дали некој е запознаен со овој тип на работа.
Ми се нуди од еден пријател работа со Western Union. Работата е што треба да се извадат пари кои се праќаат од странство кон Македонија за некој рандом човек и од тие пари јас да добијам процент.

Дали некој слушнал нешто за ваква работа и што мислите за ова?

Ми се нуди од еден пријател работа со Western Union. Работата е што треба да се извадат пари кои се праќаат од странство кон Македонија за некој рандом човек и од тие пари јас да добијам процент.
Само пријатели, познаници си полн целиот. o_O

kolku elokvetno si go objasnil lazenjeto po blogovi so prognozi za pari

ne znam ni tebe dali ke ti dadat bidejki mora da si nad 18
ali bez 20-30 posto od sumata ne se nafakaj ;)

te gledam se interesiras stalno za gluposti, zemi vraboti se nekade ili pocni nekoj kurs

te gledam se interesiras stalno za gluposti, zemi vraboti se nekade ili pocni nekoj kurs

Не е од блог и не е лажење.
Над 18 сум.

Нека не те интересира дали ќе се вработам или ќе почнувам курс.

Ако ти е ова глупост, не знам што се трудиш да реплицираш.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Имам еден пријател нон-стоп вади, праќа пари по странство (слушнав еднаш Истанбул) веројатно ова го работи, не го баш прашував не ме занима.

Малку им даваат, по 1-3%
Али праќаат/примаат по 3-5к евра.

Инаку веројатно се работи за некое перење пари/илегално стекнати пари. Мое мислење не се бафтај со ова, ти најголемиот крај ќе го извлечеш за мали пари, а он во Будинпешта ќе си го прчи.
Ти си знаеш, не си мал.

Western Union i Moneygram najcesto vo makedonija se koristat za "dojavi" od fb ili od blog ako e golema suma pari ne bi se nafatil bidejki tamu te prasuvat od kade gi dobivas parite. Mozes da kazes demek za igri prodavanje ili takvo nesto ama kako sto rekov ako e za golema suma rizik e tamu imat i kameri i plus davas tvoji podatoci i licna karta.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Сакам да прашам дали некој е запознаен со овој тип на работа.

Дали некој слушнал нешто за ваква работа и што мислите за ова?

Шема со примање пари за процент преку Western Union / Moneygram се корисеше за измами преку интернет.
Сега е заострена работата, бидејќи секој трансфер се следи.
Ако испраќачот е наш ( нашинец кој живее во странство ) ќе поминеш неколку пати, ако е странско име 2/3 пати ако имаш среќа и после си на блок листа.
Ако повлечеш над 1 милион денари, стануваш даночен обврсник , значи имаш 10% за данок на крајот на годината и биди сигурен дека ќе го платиш..
Преиспитај си за кој човек и која е целта преку тебе да оди трансферот....

Шема со примање пари за процент преку Western Union / Moneygram се корисеше за измами преку интернет.
Сега е заострена работата, бидејќи секој трансфер се следи.
Ако испраќачот е наш ( нашинец кој живее во странство ) ќе поминеш неколку пати, ако е странско име 2/3 пати ако имаш среќа и после си на блок листа.
Ако повлечеш над 1 милион денари, стануваш даночен обврсник , значи имаш 10% за данок на крајот на годината и биди сигурен дека ќе го платиш..
Преиспитај си за кој човек и која е целта преку тебе да оди трансферот....

Мислам дека мора да плати данок, без разлика дали надминал 1 милион денари.

Поголема сума е. Не го познавам многу добро човекот кој ме внесе во ова, а тој што ораќа воопшто не го знам, но знам дека е од Турција.
Демек 3 проценти ми следува мене.
Не сум можел да откажам...

peres pari na sitno. zarabotka sitno. ako te fatat ke go jades a nema da znaes zosto. razmisli si ubavo.

Оф-топик:Мене братучед ми којшто е во Америка ми праќа пари скоро секоја втора недела,иако имаме различно презиме за фамилијарни причини,ваљда не се плаќа данок на овие пари?Пошто секој пат од ист испраќач ги добивам,а никад не сум бил да платам данок :D Еднаш у една банка ми дадоа да потполнам еден лист и точно наведов причина дека е фамилијарно и од тогаш не ми побарале ништо :D Прашувам да не ме изненади УЈП со некоја честитка :D

Оф-топик:Мене братучед ми којшто е во Америка ми праќа пари скоро секоја втора недела,иако имаме различно презиме за фамилијарни причини,ваљда не се плаќа данок на овие пари?Пошто секој пат од ист испраќач ги добивам,а никад не сум бил да платам данок :D Еднаш у една банка ми дадоа да потполнам еден лист и точно наведов причина дека е фамилијарно и од тогаш не ми побарале ништо :D Прашувам да не ме изненади УЈП со некоја честитка :D

Ако е преку банка немаш проблеми

Поголема сума е. Не го познавам многу добро човекот кој ме внесе во ова, а тој што ораќа воопшто не го знам, но знам дека е од Турција.
Демек 3 проценти ми следува мене.
Не сум можел да откажам...
незнам пријателе 18+ си, ја не би се нафатил на таков ризик....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom