Ова истово можеш да го свртиш и наопачки.
Пумпај ја цената на акцијата и резултатите на банката, а во позадина продавај![]()
Mozes da pumpas kolku sto sakas bitno e deka 2700 akcii nekoj kupil sto znaci ova ke odi do 5700-5800 mnogu brzo !!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова истово можеш да го свртиш и наопачки.
Пумпај ја цената на акцијата и резултатите на банката, а во позадина продавај![]()
Околу 800 милиони е онаа што го должи Топлификација (со камата со се, досега ја плаќаше само каматата) и има ставено под хипотека 20 акции во ТЕТО (тогаш ги процениле на пола милион евра) и плус ја има дадено топланата Скопје Север (мислам дека таа беше ако добро се сеќавам.Може објаснување на есапов со ТПЛФ во стечај? Колку може да се извади од хипотеката и колкав е точно долгот на ТПЛФ кон КМБ.
П.С Пробувам да ви ја разберам логиката..[DOUBLEPOST=1548873335][/DOUBLEPOST]
И до сега може тргување со крипто.
Ќе си набавиш со:
-копање
-картица
-во 4 очи
Ќе си префрлиш на некоја од многуте берзи, и тргувај колку ти душа сака.
Mozes da pumpas kolku sto sakas bitno e deka 2700 akcii nekoj kupil sto znaci ova ke odi do 5700-5800 mnogu brzo !!!
Резултатот не е лош, во рамки на очекувањата, ко што пишавме.Izgleda deka na investitorite ne im se dopagja mnogu rezultatot sto go objavi KMB.![]()
И ја не и обрнувам многу внимание, споредуваат фирми, но не се работи за исти фирми, за истите директори и нема исти доминантни сопственици, секоја фирма е различна и треба да анилизираш што правеле претходно и треба да предвидиш што ќе прават во иднина.na dva parametra p/e i p/b
Не би рекол дека многу ќе расте од причина што малите акционери никако неможат да брцнат во медот, тие акции и таа добивка не се од вчера и нема шанси да ја делат со обични смртници.MTUR
Можеби нема да растат, ама и нема да и паѓа обртот од основната дејност, СТБ претеруваше со целосното вадење на добивката и премногу ја качи цената на акцијата, со првото недавање дивиденда акцијата ќе клизне под 1000, додека кај ТНБ цената може да оди уште малку нагоре ако решат неколку години да делат добра дивиденда, а за профитите доволно е ЗПКО да пропадне и оп 10ме резервација (ако не го имаат направено тоа последниот квартал).potencijal za rast kaj STB i TNB