Каков заклучот направи браво, како не ја пратам аутоиндустријата а знам за овој податок?Ocigledno ne ja pratis auto industrijata:
Mercedes koristi dizel motori na Reno 1.5 DCI vo svoite A160, A170 i A180 modeli zatoa sto RENO IMA podobri tkn. mikro dizeli od Mercedes.
Inace Fiat prv uspea da napravi dizel so direktno vbrizguvanje I sto mislis koj ja kupi prv licencata, pa Mercedes, no pak ne uspeva da pravi mali dizeli, dodeka Fiat pravi cuda so svojot JTD Multijet, od 1248 cm3 vadi 95 ks....Poznato e deka golemite dizeli od 2 l pa nagore se poednostavni za pravenje....
Pazarot na najuspesni I najdobri mali dizeli za sega go drzat Fiat, Reno i Peugeot i prakticno ja pokiraat celata evropska produkcija na vozila vo A, B I nesto to C segmentot....
Inace za klimive, ako Daikin resil Gree da mu bide partner, a na Toshiba Midea i Haier, togas ce mora so respect da se odnesuvame kon ovie tri kineski firmi.
Очигледно само знаете да напаѓате со коментари.
За ваша информација се користи и во новата Б класа на Мерцедес моторот на Рено до 1.5 кубика.
И да не забегуваме од темата многу, пробував да направам паралелни споредби некои за да докажам некоја друга цел/суштина.

. Bashkaa imashe period od nekoj si 2 nedeli koga beshe temp -10, -15 Tetovo.