Најекономично греење и ладење

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Ova e light varijanta.....na vakva nepismenost.
A be pisuvajte sto sakate....ama samo Gree go komentirate...jasno e zosto.
I da ve ostavi covek I ne komentira, postojano provocirate, pa posle gospod vi e vinoven.[DOUBLEPOST=1548882673][/DOUBLEPOST]I toa se isti pacienti....smeski zivi ste.[DOUBLEPOST=1548882777][/DOUBLEPOST]Zemete procitajte, educirajte se, koj do kade e stignat kako proizvoditel....ne samo da napisete nesto....nekoja glupost.
kje procitam/nekoj drug kje procita kje podnauci, ama dzabe e da uchi ako saka da osoznae za gree, zasto od rekla kazala toa shto se uci i cita po forumov ne e verodostojno i nema potpora t.e dokazi.... ti kolku sakas pisuvaj za iskustva koj shto se vashi izmisjljotini i manipulantski tekstovi koj shto gi citaat lugje koi
im treba greenje a ne kinezarija izreklamirana od vas za da go pominete mesecot.... zatoa nemoj da reklamiras nesto shto ne e, mozebi e ama ne znaeme daj verodostojni dokazi!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622
Ако добро разбираш англиски многу работи ќе ти станат јасни ама изгледа знаеш само два три збора.
Ај ако сакаш сподели едно видео или слика да видиме сите како на срцето од твојот кинез пишува MADE IN JAPAN.
Аууууу па ти уствари имаш кинез за кој деловите пристигнуваат од 10 различни "фабрики"(гаражи).Колку си ти среќен што си купил јапонски бренд по цена за кинески.
Ова со софтвериве што кажуваш нема никаква допирна точка со тоа што е напишано на сликите, зошто никаде таму не пишува дека Дајкин ги користи компресорите на Грее.[DOUBLEPOST=1548892353][/DOUBLEPOST]

Шо збориш беееее. Значи така Дајкин опстанувал на пазарот толку години, така направиле милијарди и затоа се први за климатизација во светот. Јас па се чудев толку многу неквалитет и пак прв да бидиш. Безпарешковци овие Дајкин да ти биле. А и овие Митцубиши сигурно мастики продаваат во Јапонија и од таму им се приходите инаку готови беа и тие ќе пропаднеа за малце.
Фуџитсу еве од кај биле приходитеПрегледај го приврзокот 203969
Абе Јапонец ако не излажи неможи да биде Јапонец.
Овие од Беко затоа прават добри клими, абе све живо произведуваат. Тие не сакаат да се занимаваат со климатизација зошто имаат приходи од триста други работи инаку инжињерите им се топ, нема ни во Германија такви
Поентата мислам дека не ми ја разбираш, не зборам за добра/лоша клима туку зборам за рејтингот на еден бренд/компанија.
Не пишува дека користи компресор од грее туку дека е во соработка со експертите од грее :).
Си видел мерцедез да напишал некаде дека во дел од неговите класи на коли користи мотор од рено? Тој што сака да купи мерцедез ќе купи мерцедез со рено мотор или со мерцедез мотор што мислиш :)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
228
Поени од реакции
203
Ne sakam pogresno da bidam sfaten i tolkuvan ona sto ke go kazam ne e moe mislenje,koga ja kupuvav mojata klima gledav samo japan brendovi i od firmata kaj sto ja kupuvav klimata deckoto imas edna interesna izjava citiram "DAIKIN NE GO RACUNAM ZA BREND " bev maklu zbunet, ama posle toa uste eden tip sto raboti so istata problematika vika begaj PODALEKU OD DAIKIN imam mn problemi so niv ne mi se veruvase na toa sto slusam ama ocigledno do negde bile vo pravo ...
Што збориш бе ти пријател? Ај те молам кажи си за твојата клима позитивно или негативно искуство за да помогнеш некому, јас никаде не реков дека климите не чинат и не греат, туку дека втората клима има проблем во одмрзнувањето! Кога ја зимав првата клима гледав Амбер или Хансол, ама ми беа солени па ја земав Даикин RXB35C5V1B FTXB35C за 35,400 сосе монтажа. Втората ја земав 35.700 сосе монтажа. Се е до парите. Батали ти цените на клими.мк

Ovaa FTXB35C pomalce ti pravi defrosti najverojatno zatoa sto ima Gree Daikin Zuhai kompresor :):):) eve ja sporedbata megu turskata I ceskata izvedba
RXB35C5V1B е старата надворешна, а RXB35C5V1B9 е новата. Двете се made in Turkey.

Како и да е, фала за одговорот, а фала и за сугестијата на Strelec, ќе проверам викендов дали е добро нивелирана. ZigZag1115 има интересно решение за климат, ама кај мене мислам дека не е до толку, како и да е, фала!

Isti Daikin klimi imame so @ZigZag1115 i vo isto vreme gi kupivme. Takaa da znam sto zboruvam.
A isto imam i Gree Lomo Lclh i ne me teraj tuka da pravam sporedbi i da komentiram bidejki ne mozam da se zamaram i da se dokazuvam so gree klanot na forumov.
За ова треба да се пишува, и слободно напиши која клима како работи. Но споредбите да бидат реални, мислам дека Даикинот ти беше 50 а ако Ломото ти е 35 тоа е споредување баби и жаби.

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2018
Мислења
218
Поени од реакции
370
Поентата мислам дека не ми ја разбираш, не зборам за добра/лоша клима туку зборам за рејтингот на еден бренд/компанија.
Не пишува дека користи компресор од грее туку дека е во соработка со експертите од грее :).
Си видел мерцедез да напишал некаде дека во дел од неговите класи на коли користи мотор од рено? Тој што сака да купи мерцедез ќе купи мерцедез со рено мотор или со мерцедез мотор што мислиш :)
Во соработка за што???? Тој дел го разбра??? За што се ангажирни експертите од Грее ???
Сакаш да кажиш дека Дајкин појде во фабриката од Грее им рекле дај правете компресори ние да си бидиме раат, нашиве инжењери да не мислат што има да ги плаќаме и така скапо ни земаат. Даикин во Јапонија на пазарот ќе конкурира со компресори направени од било кој со било кој квалитет????
Па ако си бил некогаш во Јапонија ќе видиш дека е 1 век напред од целиот свет во технологија,електроника....
Даикин ја УНАЗАДУВАЛ технологијата зошто неможел да опстани како бренд.... ( имаше напишано @gigovit) абе циркуз невиден.
За продуктите кои се направени за Даикин во таа фабрика ја користат технологијата на Даикин и поминуваат низ специјални испитувања кои треба да ги задоволат стандардите кои ги има поставено Даикин не Грее. Се продаваат само под името Даикин и немаат врска со компонентите и компресорите што си ги прават Грее за нивните клими.
Вчера со софтверите денес со мерцедесиве.... Абе не носи кимпресор од Грее, разбираш!!!!
Рено ако прави мотори за Мерцедес тогаш користи материјали и технологија која ја бара Мерцедес, а не која што ќе му текни на Рено.
Инаку да бидиш малку попаметен грејачите за седишта,волан,наслонувачи за рака за мерцедес,бмв,бентли,опел,форд, фиат,ауди,пасат,голф се произведуваат во една фабрика во Прилеп- Гентерм.
И сега грејачите за Бентли нечинат оти се произвезуваат во иста фабрика со грејачите од Опел???
Работев таму и знам по која технологија се прават грејачите на Бентли , а по која грејачите од Опел. Процедурата за проверка на квалитет која ја поминува Бентли нема појма со таа на Опел.

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Што збориш бе ти пријател? Ај те молам кажи си за твојата клима позитивно или негативно искуство за да помогнеш некому, јас никаде не реков дека климите не чинат и не греат, туку дека втората клима има проблем во одмрзнувањето! Кога ја зимав првата клима гледав Амбер или Хансол, ама ми беа солени па ја земав Даикин RXB35C5V1B FTXB35C за 35,400 сосе монтажа. Втората ја земав 35.700 сосе монтажа. Се е до парите. Батали ти цените на клими.мк

RXB35C5V1B е старата надворешна, а RXB35C5V1B9 е новата. Двете се made in Turkey.

Како и да е, фала за одговорот, а фала и за сугестијата на Strelec, ќе проверам викендов дали е добро нивелирана. ZigZag1115 има интересно решение за климат, ама кај мене мислам дека не е до толку, како и да е, фала!

За ова треба да се пишува, и слободно напиши која клима како работи. Но споредбите да бидат реални, мислам дека Даикинот ти беше 50 а ако Ломото ти е 35 тоа е споредување баби и жаби.
Dobri ti se Daikinite.
Imaat modulacija.koja i klimi.duplo.poskapi.ja nemaat

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Во соработка за што???? Тој дел го разбра??? За што се ангажирни експертите од Грее ???
Сакаш да кажиш дека Дајкин појде во фабриката од Грее им рекле дај правете компресори ние да си бидиме раат, нашиве инжењери да не мислат што има да ги плаќаме и така скапо ни земаат. Даикин во Јапонија на пазарот ќе конкурира со компресори направени од било кој со било кој квалитет????
Па ако си бил некогаш во Јапонија ќе видиш дека е 1 век напред од целиот свет во технологија,електроника....
Даикин ја УНАЗАДУВАЛ технологијата зошто неможел да опстани како бренд.... ( имаше напишано @gigovit) абе циркуз невиден.
За продуктите кои се направени за Даикин во таа фабрика ја користат технологијата на Даикин и поминуваат низ специјални испитувања кои треба да ги задоволат стандардите кои ги има поставено Даикин не Грее. Се продаваат само под името Даикин и немаат врска со компонентите и компресорите што си ги прават Грее за нивните клими.
Вчера со софтверите денес со мерцедесиве.... Абе не носи кимпресор од Грее, разбираш!!!!
Рено ако прави мотори за Мерцедес тогаш користи материјали и технологија која ја бара Мерцедес, а не која што ќе му текни на Рено.
Инаку да бидиш малку попаметен грејачите за седишта,волан,наслонувачи за рака за мерцедес,бмв,бентли,опел,форд, фиат,ауди,пасат,голф се произведуваат во една фабрика во Прилеп- Гентерм.
И сега грејачите за Бентли нечинат оти се произвезуваат во иста фабрика со грејачите од Опел???
Работев таму и знам по која технологија се прават грејачите на Бентли , а по која грејачите од Опел. Процедурата за проверка на квалитет која ја поминува Бентли нема појма со таа на Опел.
Nesto dosaden stanuvas i premnogu nametliv. Kulturno mozam da ti kazam da si veruvas u toa sto sakas, a nekulturno moze da ti vratam na mnogu nacini, ama pak nema da svatis.
Edna paralela samo kolku da imas sto da razmisluvas, gledam deka sakas da se prcish, dali Mercedes kako nekoj vrv e dolzen ili voopsto razmisluva da pravi nekoja surogat kola za Banglades, Nigerija, Senegal i drugi takvi bedni pazari samo za da zaraboti nekoe evro poveke ili da ja pokaci brojkata na prodadeni vozila i da se fali deka e on broj 1 vo prodazbata??? Dali e toa nekoe pravilo deka koj prodava najmnogu parcinja e broj 1 vo nekoja bransa???
Sto podrazbiras ti pod TEHNOLOGIJA ???
Dali ne moze Mercedes da stavi motor star 20 godini vo nekoja krs limarija i da prodava vo Banglades S-KLASA za 10.000 evra??? Sigurno moze, ama ne go pravi toa, zatoa sto si ime renome koe sto saka da go zacuva, a ne da odi na broj na prodadeni parcinja.
Ama ima nekoj koj se grebe i za toj pazar i ke napravi ne za 10.000 ami za 5000 evra i ke se utepa od prodavanje tamu i ke se fali deka on e broj 1.
Eve primer od google ako go prasas sto izleguva za koli
Najprodavani koli na broj vo USA za prva polovina od 2018
10) Chevrolet Malibu: 76,417 units
9) Chevrolet Cruze: 77,691 units
8) Ford Fusion: 86,978 units
7) Hyundai Elantra: 99,728 units
6) Nissan Sentra: 115,676 units
5) Nissan Altima: 123,792 units
4) Honda Accord: 138,290 units
3) Toyota Corolla: 161,462 units
2) Honda Civic: 176,242 units
1) Toyota Camry: 178,795 units
koli1.png
No ako prasame koj brend i model e najpopularen izleguva drug raspored
koli2.png
I eve go mercedes, ne e najprodavana kola no e najposakuvana.

Teorijata deka brojot na prodadeni parcinja go pravi nekoj brend broj 1 e teska demagogija, sekoj so malce zdrav mozok i logika toa ke ti go kaze.

Член од
2 август 2014
Мислења
1.785
Поени од реакции
4.148
Ocigledno ne ja pratis auto industrijata:
Mercedes koristi dizel motori na Reno 1.5 DCI vo svoite A160, A170 i A180 modeli zatoa sto RENO IMA podobri tkn. mikro dizeli od Mercedes.
Inace Fiat prv uspea da napravi dizel so direktno vbrizguvanje I sto mislis koj ja kupi prv licencata, pa Mercedes, no pak ne uspeva da pravi mali dizeli, dodeka Fiat pravi cuda so svojot JTD Multijet, od 1248 cm3 vadi 95 ks....Poznato e deka golemite dizeli od 2 l pa nagore se poednostavni za pravenje....
Pazarot na najuspesni I najdobri mali dizeli za sega go drzat Fiat, Reno i Peugeot i prakticno ja pokiraat celata evropska produkcija na vozila vo A, B I nesto to C segmentot....
Inace za klimive, ako Daikin resil Gree da mu bide partner, a na Toshiba Midea i Haier, togas ce mora so respect da se odnesuvame kon ovie tri kineski firmi.

Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622
Ocigledno ne ja pratis auto industrijata:
Mercedes koristi dizel motori na Reno 1.5 DCI vo svoite A160, A170 i A180 modeli zatoa sto RENO IMA podobri tkn. mikro dizeli od Mercedes.
Inace Fiat prv uspea da napravi dizel so direktno vbrizguvanje I sto mislis koj ja kupi prv licencata, pa Mercedes, no pak ne uspeva da pravi mali dizeli, dodeka Fiat pravi cuda so svojot JTD Multijet, od 1248 cm3 vadi 95 ks....Poznato e deka golemite dizeli od 2 l pa nagore se poednostavni za pravenje....
Pazarot na najuspesni I najdobri mali dizeli za sega go drzat Fiat, Reno i Peugeot i prakticno ja pokiraat celata evropska produkcija na vozila vo A, B I nesto to C segmentot....
Inace za klimive, ako Daikin resil Gree da mu bide partner, a na Toshiba Midea i Haier, togas ce mora so respect da se odnesuvame kon ovie tri kineski firmi.
Каков заклучот направи браво, како не ја пратам аутоиндустријата а знам за овој податок?
Очигледно само знаете да напаѓате со коментари.
За ваша информација се користи и во новата Б класа на Мерцедес моторот на Рено до 1.5 кубика.
И да не забегуваме од темата многу, пробував да направам паралелни споредби некои за да докажам некоја друга цел/суштина.

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Eve sto kazuva meracot za Daikin Sensira 5ka.
Klimata celo vreme e namestena na 28 preku den. A koga se spie na 24.
Vo prosek potroshila po 19.5 kw za 24h vo poslednive 27 dena.
Momentalno gree 37-40 m2 (visina na plafon 275 cm) bez nikakov problem duri i na -16 stepeni ne se oseti nikakva razlika vo greenjeto.
20190131_184450.jpg

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
probaj na pomalce, stavi ja na 25 kje bide pak toplo a pomalce kje trosi...

Dzabe jas i na 25 da
probaj na pomalce, stavi ja na 25 kje bide pak toplo a pomalce kje trosi...

Ne ja pipam neka si tera taka. Bashka mojte si se zadovolni vo vrska so potroshuvackata i toplinata sto ja nudi klimata a i jas koga si pijam kafe po kartki si sedam :D. Bashkaa imashe period od nekoj si 2 nedeli koga beshe temp -10, -15 Tetovo.
Se nadevam naredniov mesec ke bide potoplo nadvor a i so toa ke se namali potroshuvackata.

Kajgana Shop

На врв Bottom