ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde sega site ke pocnat mobilna
Neotel
Kabelnet
Yellow mobile

Drugi ima li?
Yellow mobile ?
Прв пат читам дека има ваков оператор во државава.

Значи еден оператор фирма ќе направи чекор да ги понуди сите опции и одма и другите се редат да го направат тој чекор бидејќи ќе видат му тргнало на другиот што го направил тој чекор. Глупости.

Последно уредено:
Автоматски ми беше селектирана 4G мрежа на телекабел. Сменав на 3G и сега се е таман. Фала ви.
Kako taka ,,,/.? sega samo na 3g imas net ? nemas na 4g?
ako zivees nadvor od naseleno mesto Lte e na 800mhz a vo naseleno na 1800mhz ,mozebi tvojot Tel, ima samo band 3 /1800 mhz (povejketo kineski telefoni)
pisi koj model na tel, tie sim kartickata ...

Kako taka ,,,/.? sega samo na 3g imas net ? nemas na 4g?
ako zivees nadvor od naseleno mesto Lte e na 800mhz a vo naseleno na 1800mhz ,mozebi tvojot Tel, ima samo band 3 /1800 mhz (povejketo kineski telefoni)
pisi koj model na tel, tie sim kartickata ...
Samsung Galaxy S9, нема шанси да е до телефонот, со истиот телефон Германија имав 4G е сега незнам која е цаката тука.[DOUBLEPOST=1548858030][/DOUBLEPOST]Кога автоматски ќе одберам да се селектира мрежата се селектира Telekabel(4G) и сум без интернет, кога ќе сменам мануелно на Telekabel(3G) интернетот си работи.[DOUBLEPOST=1548858236][/DOUBLEPOST]Еве сега гледам дека ми се среди и 4G :tapp:

Знае некој да ми објасни како ќе ги наплаќаат смс пораките ?

Знае некој да ми објасни како ќе ги наплаќаат смс пораките ?
Pretpostavka moja
Plakjas pretplata unapred za Fevruari 300/500/1500 so zemanje na brojceto
I teras zboris prakjas poraki... Za mart ke ti dojde f-ra vo April vo koja ke bidat staveni porakite od fevruari i mart.

Pretpostavka moja
Plakjas pretplata unapred za Fevruari 300/500/1500 so zemanje na brojceto
I teras zboris prakjas poraki... Za mart ke ti dojde f-ra vo April vo koja ke bidat staveni porakite od fevruari i mart.
Preskokna 1 mesec :) sega na pocetok na Februari ke ti stigne smetka da si platis za 02 mesec + toa sto si potrosil + od januari koj sto aktivirase na 21odnosno. od 21.01>do31.01

Primer ako aktivirajneto tie od 1.02.2019 si plajkas 500 odnapred pri samoto zemajne na brojot toa tie pretplata za 02 mesec .na pocetok na mart mislam do 5~7mi ti stiga faktura da platis za 03 mesec+ toa sto si potrosil+ vo 02mesec.!ako si potrosil ako ne si plajkas onolku kolku sto tie fakturata.![DOUBLEPOST=1548875819][/DOUBLEPOST]
Samsung Galaxy S9, нема шанси да е до телефонот, со истиот телефон Германија имав 4G е сега незнам која е цаката тука.[DOUBLEPOST=1548858030][/DOUBLEPOST]Кога автоматски ќе одберам да се селектира мрежата се селектира Telekabel(4G) и сум без интернет, кога ќе сменам мануелно на Telekabel(3G) интернетот си работи.[DOUBLEPOST=1548858236][/DOUBLEPOST]Еве сега гледам дека ми се среди и 4G :tapp:
Nesto ne mi stima tuka, aj probaj ja sim kartickata od TK, vo drug telefon ....

Preskokna 1 mesec :) sega na pocetok na Februari ke ti stigne smetka da si platis za 02 mesec + toa sto si potrosil + od januari koj sto aktivirase na 21odnosno. od 21.01>do31.01

Primer ako aktivirajneto tie od 1.02.2019 si plajkas 500 odnapred pri samoto zemajne na brojot toa tie pretplata za 02 mesec .na pocetok na mart mislam do 5~7mi ti stiga faktura da platis za 03 mesec+ toa sto si potrosil+ vo 02mesec.!ako si potrosil ako ne si plajkas onolku kolku sto tie fakturata.!
Nemoguce!
Site levo Telekabel desno :D
Pa neli postpaid e! Kako taka na pocetok na Fevruari ke mi dojde smetka za da platam za Fevruari so koj pamet e toa... ne mi e jasno. Pologicno bi bilo da platis na kraj na mesecot/pocetokot na naredniot i zatoa e postpaid, ova ti sto go kazuvas povekje mi lici na prepaid.
Ke pocekame da vidime eve go Fevruari kaj e, ako e taka kako sto velis ke se podrazmislam malce dali ke im sedam

Епа сакате да не сте на договор и да не плаќате пенали.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Dogovorot vika deka treba na krajot na mesecot da izgotvat fra kojasto treba da se plati vo rok od 20 dena
953ed32bfa582daf917991b2c0c78fe8.jpg

Nemoguce!
Site levo Telekabel desno :D
Pa neli postpaid e! Kako taka na pocetok na Fevruari ke mi dojde smetka za da platam za Fevruari so koj pamet e toa... ne mi e jasno. Pologicno bi bilo da platis na kraj na mesecot/pocetokot na naredniot i zatoa e postpaid, ova ti sto go kazuvas povekje mi lici na prepaid.
Ke pocekame da vidime eve go Fevruari kaj e, ako e taka kako sto velis ke se podrazmislam malce dali ke im sedam
Ajde ke vidis . ova tie postpejd koj se plajka odnapred slicno na pripejd ....
eve jas zemav br ,ke mise aktivira od 01 feb, (taka se dogovoriv) a togas zosto plativ jas za 02 mesec brojot go zedov na 21,i nee aktiven koga go baras kazuva tel, br ,ne postoi.treba dase aktivira od 01.02 vo 08h.

Ajde ke vidis . ova tie postpejd koj se plajka odnapred slicno na pripejd ....
eve jas zemav br ,ke mise aktivira od 01 feb, (taka se dogovoriv) a togas zosto plativ jas za 02 mesec brojot go zedov na 21,i nee aktiven koga go baras kazuva tel, br ,ne postoi.treba dase aktivira od 01.02 vo 08h.
Ke vidime ene go vtori mesec kaj e
Go sliknav dogovorot ho vide?

Gi stavile i telefonite na sajtot * oh lele duri 4 telefoni od nepoznata marka ....bar da bea xiaomi,huawei,alcatel bar nekoj sto cul za niv, i drug problem e plajkajneto na istite/ tamu kade sto raboti TK i koj koristi nivni fiksni uslugi ima prioritet da gi plajka na 6 rati^ no toa nee fer kon ostanatite >

https://telekabel.com.mk/mobilni-ponudi/[DOUBLEPOST=1548882314][/DOUBLEPOST]
Gi stavile i telefonite na sajtot * oh lele duri 4 telefoni od nepoznata marka ....bar da bea xiaomi,huawei,alcatel bar nekoj sto cul za niv, i drug problem e plajkajneto na istite/ tamu kade sto raboti TK i koj koristi nivni fiksni uslugi ima prioritet da gi plajka na 6 rati^ no toa nee fer kon ostanatite >

https://telekabel.com.mk/mobilni-ponudi/

Da se nadopolnam ima i obicno Alo alo telefonce ...990den, Ok ama nema paket na koj mozes da go koristis ne znam koj bi platil 300/500den za razgovori* a ne moze da koristi data >>> vo prevod im treba paket so voice&sms bez data....ili so mn, malce interet.!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom