Снег

Член од
19 февруари 2011
Мислења
561
Поени од реакции
654
мораш да поседуваш ланци
си има точно од кој до кој датум
нема врска што имаш зимски гуми

Sent from my iPhone using Tapatalk
Потполно погрешно. Во законот како зимска опрема стои или зимски гуми на погонските тркала, или летни со ланци при тоа и во двата случаи има колку треба да биде минимум длабочината на шарата на гумата. Непознавањето на законите од страна на полиција е сосема друга работа, тие можат да бараат па дури и да ти напишат казна тоа си е нивна работа. Затоа и постојат судовите за да кажат колку имаме глупи полицајци. Само внимавајте кога ќе ви пишуваат казна , тие нема да напишат дека немате ланци туку дека не поседувате зимска опрема. Треба да инсистирате во забелешка да напишат дека имате зимски гуми со пропишана длабочина на шарата па да видиме како ќе пројдат на суд.
Друга е работата каде на планинските превои стои знак за задолжително носење на ланци при снег. Полицаецот ако оцени може да бара да ставите ланци за снег ако не да не ви дозволи да го продолжите патувањето додека не се исчисти снегот ама во никој случај не смее да напише казна

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Не, заебете ѕид на сообраќаен срам, заебете ги тие будалите, НО вечерва ова е срамотилук шо се деси у СМк, не ми се веруе дека не пуштија сол ниту на автопатите пошто очекуваат утре да се стопи. Резил.

Член од
7 јануари 2015
Мислења
955
Поени од реакции
629
Потполно погрешно. Во законот како зимска опрема стои или зимски гуми на погонските тркала, или летни со ланци при тоа и во двата случаи има колку треба да биде минимум длабочината на шарата на гумата. Непознавањето на законите од страна на полиција е сосема друга работа, тие можат да бараат па дури и да ти напишат казна тоа си е нивна работа. Затоа и постојат судовите за да кажат колку имаме глупи полицајци. Само внимавајте кога ќе ви пишуваат казна , тие нема да напишат дека немате ланци туку дека не поседувате зимска опрема. Треба да инсистирате во забелешка да напишат дека имате зимски гуми со пропишана длабочина на шарата па да видиме како ќе пројдат на суд.
Друга е работата каде на планинските превои стои знак за задолжително носење на ланци при снег. Полицаецот ако оцени може да бара да ставите ланци за снег ако не да не ви дозволи да го продолжите патувањето додека не се исчисти снегот ама во никој случај не смее да напише казна
Затоа барав црно на бело кај пишува. Инаку во кола сега си ги насам и ланците за да не се расправам со цајканиве

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
...зависи за кого се чисти снегот по патиштата, како не се изненадени и знаат да се чисти да ЗЗ стигне во Велес со 170 на час за инат на снегот, се прашувам само со кој автомобил се вози! :toe:

K

kicodarker

Гостин
...зависи за кого се чисти снегот по патиштата, како не се изненадени и знаат да се чисти да ЗЗ стигне во Велес со 170 на час за инат на снегот, се прашувам само со кој автомобил се вози! :toe:

Со службен, блиндиран, со фул опрема купен на ново и ссрвисиран редовно во официјален сервис, 4х4 погон со гуми поскапи од просечна кола, купено сето тоа со државни пари.[DOUBLEPOST=1548527476][/DOUBLEPOST]
Прашање на новинарот:
- Зошто патиштата не се ичистени?
Одговор на главучот
- Граѓаните забележуваат да ама и ние забележуваме дека возат под алкохол, не почитуваат знаци, брзина на ограничување...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
...бог да чува, преслушај се прво пред да коментираш мислам ејјј што зборува овој, оправдување за нечистен снег по патиштата ... немало возила за чистење на снег, а и да има нема кој да ги вози, за греота нема вработени во Јавно претпријатие за државни патишта, основач на Јавното претпријатие е Владата на РМ?
...ај да видиме колку вработени има? ТУКА !
Јавното претпријатие за државни патишта е надлежно покрај другото за:
-Управување со државните патишта,
-Постојано следење и контролирање на состојбите на државните патишта
-Применување и користење на систем за управување со одржувањето на коловозите (PMS) и систем на управување со одржување на мостовите (BMS)
-Вршење на работите на планирање, изградба, реконструкција, рехабилитација, одржување и заштита на јавните патишта како и за управување со државните патишта.
... овие изгледа само за наплата на патарина се обучени! :icon_lol:

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Со службен, блиндиран, со фул опрема купен на ново и ссрвисиран редовно во официјален сервис, 4х4 погон со гуми поскапи од просечна кола, купено сето тоа со државни пари.[DOUBLEPOST=1548527476][/DOUBLEPOST]

Прашање на новинарот:
Одговор на главучот
- Граѓаните забележуваат да ама и ние забележуваме дека возат под алкохол, не почитуваат знаци, брзина на ограничување...
Ама во ниту еден случај не е нивна одговорност што не е исчистено :pos: На Плетвар и најсилниот теренец би заглавил при онакви услови. Тоа не можам да им објаснам на пола народ што замараат со чистење снег од двор и зимски гуми глупостите.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Со службен, блиндиран, со фул опрема купен на ново и ссрвисиран редовно во официјален сервис, 4х4 погон со гуми поскапи од просечна кола, купено сето тоа со државни пари
Прашање на новинарот:
Одговор на главучот
:pos:.........:Кезец:...........:jeeee:..................:sekcza:................:lolzz:
...не ми се веруваше кога го слушав коментарот за алкохолот и нечистениот снег! :lolzz::pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
ланци никој не спомнува, ниту ги видел ниту знае да монтира :cujte:
Ако требаат ланци за Партизанска и Илинденска да се отепаме сите. Бтв лесно се монтираат ланци, има куп видеа на Јутјуб ама не е тоа решението.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
ланци никој не спомнува, ниту ги видел ниту знае да монтира :cujte:
Ако требаат ланци за Партизанска и Илинденска да се отепаме сите. Бтв лесно се монтираат ланци, има куп видеа на Јутјуб ама не е тоа решението.
... не ми спомнувај ланци ми се крева косата, јас онака дотерана за 8 ми март си реков ај со кола да „се пренесам“ на забава иако беше прекрасен предпролетен ден, зимата одамна спласната, а снег таа година пак ич немаше, кога наеднаш од никаде се створи цајкан со дигната палица СТОП!, ебаго... бла бла бла, вашите патни документи? ве молам, доцнам на забава дали може да ме пуштите побрзо ако веќе не сум направила прекршок?... а тој мене, дали знаете дека до 15ти мора да се носи синџири?
....о мори мајко, тоа сонце пукнало, дрвја расцветани, јас дотерана онака излегов од колата ми дојде да му го покажам сиџирот(ланецот на вратот) како на К15, ама сигурно ќе ме казнеше... го отворив багажникот и се молев да ми се тука синџирите.... бингооо! море синџири, море тријаголник, море резервни сијалици, море кутија за прва помош, море резервно тркало... ееее добро ли е???... Да Да! во ред е...слободни сте и среќен 8ми март ви посакувам убава забава!.... грррррр фак ју, си шепнав во себе :mad:

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.283
Поени од реакции
7.003
... не ми спомнувај ланци ми се крева косата, јас онака дотерана за 8 ми март си реков ај со кола да „се пренесам“ на забава иако беше прекрасен предпролетен ден, зимата одамна спласната, а снег таа година пак ич немаше, кога наеднаш од никаде се створи цајкан со дигната палица СТОП!, ебаго... бла бла бла, вашите патни документи? ве молам, доцнам на забава дали може да ме пуштите побрзо ако веќе не сум направила прекршок?... а тој мене, дали знаете дека до 15ти мора да се носи синџири?
....о мори мајко, тоа сонце пукнало, дрвја расцветани, јас дотерана онака излегов од колата ми дојде да му го покажам сиџирот(ланецот на вратот) како на К15, ама сигурно ќе ме казнеше... го отворив багажникот и се молев да ми се тука синџирите.... бингооо! море синџири, море тријаголник, море резервни сијалици, море кутија за прва помош, море резервно тркало... ееее добро ли е???... Да Да! во ред е...слободни сте и среќен 8ми март ви посакувам убава забава!.... грррррр фак ју, си шепнав во себе :mad:
спремна дама не иде без ланци на забава ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom