Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo, prv pat pisuvam na ovoj forum. Dokolku moze da ve prasham za mislenje.. Vo salonot od kukjata koj e e 32m2 postavivme Daikin klima za greenje od 3.5kw...postavena e na severnata strana od salonot pri sto e direktno izlozena na dozd I sneg..vcera pri vrnezi od dozd I temperatura od +4 stepeni pravese defrost na sekoi 50 min I za povtorno vklucuvanje I se potrebni 15 min. Dali e toa normalno da go pravi vo slucaj na vlazno I vrnezlivo vreme? Vi blagodaram

Zdravo, prv pat pisuvam na ovoj forum. Dokolku moze da ve prasham za mislenje.. Vo salonot od kukjata koj e e 32m2 postavivme Daikin klima za greenje od 3.5kw...postavena e na severnata strana od salonot pri sto e direktno izlozena na dozd I sneg..vcera pri vrnezi od dozd I temperatura od +4 stepeni pravese defrost na sekoi 50 min I za povtorno vklucuvanje I se potrebni 15 min. Dali e toa normalno da go pravi vo slucaj na vlazno I vrnezlivo vreme? Vi blagodaram
Нормално е.Висока влажност на воздухот,и саќето брзо мрзне.
Ме буни само што викаш дека дефростот и трае 15мин?!Ќе се јави и некој со Дајкин па ќе каже.Инаку на колку ја држите,и дали постигнува зададена температура?

Нормално е.Висока влажност на воздухот,и саќето брзо мрзне.
Ме буни само што викаш дека дефростот и трае 15мин?!Ќе се јави и некој со Дајкин па ќе каже.Инаку на колку ја држите,и дали постигнува зададена температура?
Klimata e napravena na 26 stepeni I koga ne e vrnezlivo dostignuva 23 stepena a pri vcerasnoto vreme edvaj 20 stepena bidejki mnogu cesto pravese defrost

3.5kw klima vo 32 m2 vo kuka e samoubistvo i za klimata i za lugeto sto ziveat,nema komfort.Vo stan mozebi top bi bilo ama vo kuka mora da ima pojaka moknost za bekap za vakvi vlazni ili ladni periodi.

Klimata e napravena na 26 stepeni I koga ne e vrnezlivo dostignuva 23 stepena a pri vcerasnoto vreme edvaj 20 stepena bidejki mnogu cesto pravese defrost
shto kukja e kazi malku podetalno. Izolacija imas? Kakvi prozori i slichno?[DOUBLEPOST=1548502131][/DOUBLEPOST]
normalno e da pravi defrosti, ama ako pravi tolku dolgi defrosti znaci mozno e da ti e opteretena. I na koja brzina na izduv ja cuvas?

Kukjata e so pvc prozori, se naogame na vtor sprat..na dolniot sprat pod nasiot salon ima greenje na drva..na tavanot ima gips karton a izolacija na zidovite nema...inaku koga ja kupuvavme klimata prodavacot ni ja ponudi ovaa Klima I so visoki preporaki deka ke nemame nikakov problem a sekako mu objasnivme za kakov prostor ni treba...inaku brzinata na izduv e na maksimum

Trebalo ne.trebalo Daikin ,mitsu elektrik pravat normalno.defrosti.na.1cas na ovie temperaturi taka se programirani i toa sto ti.e postavena na maksimum fan go zabrzuva defrostot.
Mitsu elektrik pravi defrosti kratki defrosti na eden cas i ako ne.e optovaren.

Kukjata e so pvc prozori, se naogame na vtor sprat..na dolniot sprat pod nasiot salon ima greenje na drva..na tavanot ima gips karton a izolacija na zidovite nema...inaku koga ja kupuvavme klimata prodavacot ni ja ponudi ovaa Klima I so visoki preporaki deka ke nemame nikakov problem a sekako mu objasnivme za kakov prostor ni treba...inaku brzinata na izduv e na maksimum

stavete go na sredna brzina ili na pretposledna i namesteteja na 24c , probajte vaka

Sent from my iPhone using Tapatalk

3.5kw klima vo 32 m2 vo kuka e samoubistvo i za klimata i za lugeto sto ziveat,nema komfort.Vo stan mozebi top bi bilo ama vo kuka mora da ima pojaka moknost za bekap za vakvi vlazni ili ladni periodi.
Zavisi kolku e jaka 3.5kata ne e pravilo imas od 20000den pa do.5000evra.
I tvojata 16ka idi kako jaka 12ka na greenje .

Jas ja mislev 5.5 kw Toshibava @Strelec vika 4.5 kw sto e najverojatno a ti 3.5 kw ,sega kolku e ?U minus da ne zavrsi ;)
Mislev na -15stepeni.
Site na eurovent gledaat.kolku dava na -7,-10,-15 edna klima.i.taka izvlekuvaat zaklucok kolku e jaka klimata.
Eve sporedba na tvojata klima so 2,5 ki .
lot_3.png
Fujitsu ima limit od -20stepeni
I Sanio kompresor (12kata)edna od najdobrite klimi podobra i od fh25.fh35(samo dosta skapi se izgor)

Последно уредено:
Mislev na -15stepeni.
Site na eurovent gledaat.kolku dava na -7,-10,-15 edna klima.i.taka izvlekuvaat zaklucok kolku e jaka klimata.
Eve sporedba na tvojata klima so 2,5 ki .
Прегледај го приврзокот 203717
Fujitsu ima limit od -20stepeni
I Sanio kompresor edna od najdobrite klimi podobra i od fh25.(samo dosta skapa e izgor)
Drugar za na minus 15 od nekolku saati vo Sk nemam gajle najcesto e okolu -7do -10 i toa nekolku dena .Fala bogu imam 2 paneli za dneven prestoj 2x3.5 kw ke dojdat na pripomos.Do sega ne se slucilo ali si stojat za ne daj boze.Od grejna sezona od 6 meseci za 1 nedela minus 15 nemam gajle,rab e na vlazno ko sega i cesti defrosti da ima mok da te zgree.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom