- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.654
- Поени од реакции
- 7.500
Ova objasnuvanje nema vrska, na ladenje se tolku i oznakite ja oznacuvaat ladilnata mokjnost.НЕ.
Ако на +7 степени дава 2.5 тогаш е 2.5-ка.
Ако на +7 степени дава 3.5 тогаш е 3.5-ка.
Ova objasnuvanje nema vrska, na ladenje se tolku i oznakite ja oznacuvaat ladilnata mokjnost.НЕ.
Ако на +7 степени дава 2.5 тогаш е 2.5-ка.
Ако на +7 степени дава 3.5 тогаш е 3.5-ка.
Нормално е.Висока влажност на воздухот,и саќето брзо мрзне.Zdravo, prv pat pisuvam na ovoj forum. Dokolku moze da ve prasham za mislenje.. Vo salonot od kukjata koj e e 32m2 postavivme Daikin klima za greenje od 3.5kw...postavena e na severnata strana od salonot pri sto e direktno izlozena na dozd I sneg..vcera pri vrnezi od dozd I temperatura od +4 stepeni pravese defrost na sekoi 50 min I za povtorno vklucuvanje I se potrebni 15 min. Dali e toa normalno da go pravi vo slucaj na vlazno I vrnezlivo vreme? Vi blagodaram
Klimata e napravena na 26 stepeni I koga ne e vrnezlivo dostignuva 23 stepena a pri vcerasnoto vreme edvaj 20 stepena bidejki mnogu cesto pravese defrostНормално е.Висока влажност на воздухот,и саќето брзо мрзне.
Ме буни само што викаш дека дефростот и трае 15мин?!Ќе се јави и некој со Дајкин па ќе каже.Инаку на колку ја држите,и дали постигнува зададена температура?
shto kukja e kazi malku podetalno. Izolacija imas? Kakvi prozori i slichno?[DOUBLEPOST=1548502131][/DOUBLEPOST]Klimata e napravena na 26 stepeni I koga ne e vrnezlivo dostignuva 23 stepena a pri vcerasnoto vreme edvaj 20 stepena bidejki mnogu cesto pravese defrost
normalno e da pravi defrosti, ama ako pravi tolku dolgi defrosti znaci mozno e da ti e opteretena. I na koja brzina na izduv ja cuvas?Klimata e napravena na 26 stepeni I koga ne e vrnezlivo dostignuva 23 stepena a pri vcerasnoto vreme edvaj 20 stepena bidejki mnogu cesto pravese defrost
Trebalo ne.trebalo Daikin ,mitsu elektrik pravat normalno.defrosti.na.1cas na ovie temperaturi taka se programirani i toa sto ti.e postavena na maksimum fan go zabrzuva defrostot.Zdravo, prv pat pisuvam na ovoj forum. Dokolku moze da ve prasham za mislenje.. Vo salonot od kukjata koj e e 32m2 postavivme Daikin klima za greenje od 3.5kw...postavena e na severnata strana od salonot pri sto e direktno izlozena na dozd I sneg..vcera pri vrnezi od dozd I temperatura od +4 stepeni pravese defrost na sekoi 50 min I za povtorno vklucuvanje I se potrebni 15 min. Dali e toa normalno da go pravi vo slucaj na vlazno I vrnezlivo vreme? Vi blagodaram
stavete go na sredna brzina ili na pretposledna i namesteteja na 24c , probajte vakaKukjata e so pvc prozori, se naogame na vtor sprat..na dolniot sprat pod nasiot salon ima greenje na drva..na tavanot ima gips karton a izolacija na zidovite nema...inaku koga ja kupuvavme klimata prodavacot ni ja ponudi ovaa Klima I so visoki preporaki deka ke nemame nikakov problem a sekako mu objasnivme za kakov prostor ni treba...inaku brzinata na izduv e na maksimum
Zavisi kolku e jaka 3.5kata ne e pravilo imas od 20000den pa do.5000evra.3.5kw klima vo 32 m2 vo kuka e samoubistvo i za klimata i za lugeto sto ziveat,nema komfort.Vo stan mozebi top bi bilo ama vo kuka mora da ima pojaka moknost za bekap za vakvi vlazni ili ladni periodi.
Jas ja mislev 5.5 kw Toshibava @Strelec vika 4.5 kw sto e najverojatno a ti 3.5 kw ,sega kolku e ?U minus da ne zavrsiZavisi kolku e jaka 3.5kata ne e pravilo imas od 20000den pa do.5000evra.
I tvojata 16ka idi kako jaka 12ka na greenje .
Mislev na -15stepeni.Jas ja mislev 5.5 kw Toshibava @Strelec vika 4.5 kw sto e najverojatno a ti 3.5 kw ,sega kolku e ?U minus da ne zavrsi
Drugar za na minus 15 od nekolku saati vo Sk nemam gajle najcesto e okolu -7do -10 i toa nekolku dena .Fala bogu imam 2 paneli za dneven prestoj 2x3.5 kw ke dojdat na pripomos.Do sega ne se slucilo ali si stojat za ne daj boze.Od grejna sezona od 6 meseci za 1 nedela minus 15 nemam gajle,rab e na vlazno ko sega i cesti defrosti da ima mok da te zgree.Mislev na -15stepeni.
Site na eurovent gledaat.kolku dava na -7,-10,-15 edna klima.i.taka izvlekuvaat zaklucok kolku e jaka klimata.
Eve sporedba na tvojata klima so 2,5 ki .
Прегледај го приврзокот 203717
Fujitsu ima limit od -20stepeni
I Sanio kompresor edna od najdobrite klimi podobra i od fh25.(samo dosta skapa e izgor)