- Член од
- 16 јануари 2014
- Мислења
- 2.342
- Поени од реакции
- 1.619
Половина држава ти е залепена на државна цицка, како ќе ги убедиш дека приватниот сектор е подобар?А преку 2 години?
Останатиот дел работат за нив, да ги ухлебат џаболебарите.
Половина држава ти е залепена на државна цицка, како ќе ги убедиш дека приватниот сектор е подобар?А преку 2 години?
од 11 декември 2016 (20 дена +365+365+ 21) 21.01.2019 = 771,Неможе да се дојде преку ноќ до 500 евра плата.
Со овој закон не само што се подобрува макро-економската политика, туку и се грижи за здравјето на метеропатите. Две во едноЗа лекови 3000, еве 4000 нека се. Значи од пензија 12000, им остануваат 8000, тоа за еден пензионер малку ли е па мора и на пазар да продава? Плус ако некој е болен нека не излегува надвор, ќе му се влоши состојбата.
Е ама ти не знаеш дека се мењаат мислења кога ќе се вработиш под државно.Ај нека биде како ти што викаш. И што од ситните ли риби почнаа сива економија да сузбиваат? До тие пари дојде, со тие буџет да се полне.
А на политичарите малку ли им се 90.000ден плата па мора сите фирми да имаат и тендери да лапаат?
За лекови 3000, еве 4000 нека се. Значи од пензија 12000, им остануваат 8000, тоа за еден пензионер малку ли е па мора и на пазар да продава? Плус ако некој е болен нека не излегува надвор, ќе му се влоши состојбата.Нормално дека плаќаат и сега, и ќе плаќаат, како може така земи си тезга, вади месечно по 300 евра а да не плаќаш ништо, види мајката што паметни сте биле и вие и пазарџиите. Законов не ни треба да е во мирување, си имаш тезга плати си бе бате и продавај си, секако тие пари за лиценци и други работи ги вадиш во една недела. Како кажувате ко да пазарите зјаат празни мајката, тоа Зелен Пазар и Буњаковец вријат тие се бунат за ебаната лиценца.
И јас имам еден таков пријател, работеше некое време како келнер, го заебаа од таму не му исплатија ко шо треба, пцуеше и ја колнеше државата и едвај чекаше да ја напушти.Е ама ти не знаеш дека се мењаат мислења кога ќе се вработиш под државно.
Ima razni tipovi na gomnariИ јас имам еден таков пријател, работеше некое време како келнер, го заебаа од таму не му исплатија ко шо треба, пцуеше и ја колнеше државата и едвај чекаше да ја напушти.
Потоа отиде у штаб на ВМРО фаќаше врски го пикнаа како полицаец, сега автоматски ја подржува новата влада и вели дека овде се живее најубаво.
Од такви гомнари ја мразам државата.
Па не само пар години, туку повеќе од 100 години.Рандом жупан(без јасно утврдено да е од која народност бил) владел пар години со одреден град во Македонија и оп албанци владееле од крај време во западна Македонија, нобелова за историја. Тутурутко знаеш ли какви биле околностите тогаш, под чие царство била тогаш Македонија, како се станувало и кој се станувал местен владетел. Во средновековието Македонија се менувале нај малку три царства, а за месни владетели Бог знае. Но Љутви сретнал историска личност како местен владетел во Охрид си рекол „еве овој е шќип“ и оп Иљирида до Охрида, староседелц сам, чивша словомаќедон
![]()
Dobro Puno sfativme. Obespraveni ste bile, site ve mrazat, na ovie prostori ste od postanokot na svetot, mozi i porano. I daj kazi veke ednas koja e cenata koja treba da se plati, dosta e so farbanje.Па не само пар години, туку повеќе од 100 години.
аха. И после се вратиле во Чаир. Сакаш да си признаеш или не, тоа е. Етничкиот состав е променет во Бутел, Север и Чаир. Многу добро знаеме како. Таму сум израснат. Од 2 фамилии албанци, сега во улицата каде живеев се половина. По 20-30 години ќе тврдиш дека тие отсекогаш живееле таму и пак ќе кажеш "смешки"..
смешно или не, тоа е вистината. И на раселените од кумановско им е смешно. И на Косово се случуваше нешто слично.
И по фалсификуваниот попис 1994 и 2002, ја дотераа територијална за што поголем број општини да се водат како двојазични. И пак не е доста, повторно обид за фалсификат на пописот 2011 со лица од странство.
It is important to note that in this period, while the importance of religion compared to language was declining in terms of defining the characteristic of these flows, immigration was still considered more in terms of religion than nationality. The Albanian case was illustrative in this sense, as many Albanians migrated to Turkey between 1918 and 1941, during the colonization of Kosovo by Yugoslavia (De Rapper 2000). Even during this incident, the categories of Albanian, Turk, and Muslim were interchangeable. As described by de Rapper (2000):12
Especially after 1928, measures were taken to encourage the emigration of Albanians to Albania and to Turkey. An agreement was signed in July 1938 between the Yugoslav and Turkish governments, the latter agreeing to take up to 200,000 Albanians, Turks and Muslims from Kosovo and Macedonia (40,000 families). This agreement however was not ratified by the Turkish Parliament and the funds were never released to implement the movement and settlement of refugees in sparsely populated Anatolia. Between 1929 and 1941, however, Yugoslavia strove to organize the departure of Albanians on the basis of international agreements, and managed to provoke a wave of departures to Albania and Turkey.
Ова само да ти напоменам кој смени етничка карта на Македонија и како. Ова е етничко чистење.De Rapper, G. (2000). Les Albanais à Istanbul [Albanians in Istanbul]. Dossiers de l’IFEA 3. Istanbul: Institut Français d’Etudes Anatoliennes, Georges Dumézil (IFEA). www.ifea-istanbul.net/dossiers_ifea/Bulten_03.pdf.
Според Каракамишева македонско државјанство имаат 1.880.000 македонци, наспроти само 375.000 албанци.Законот за јазици не се праќа во венецијанската комисија затоа што Каракамишева била член во истата комисија. Изјава на Бујар.
Хахаха па до кога ќе барате изговори за да си ја потврди вашата криминална работа. Се што направија до сега е против уставот, за кого многу се залагаа во времето на режимот. У уста да ве гаѓам шарени куртончиња.
Албанезе го создал бог а бог го создал човекот од реброто на албанезе. Што тука не е јасно ?Dobro Puno sfativme. Obespraveni ste bile, site ve mrazat, na ovie prostori ste od postanokot na svetot, mozi i porano. I daj kazi veke ednas koja e cenata koja treba da se plati, dosta e so farbanje.
I za tebe isto prasanje, da ne se povtorvame.Според Каракамишева македонско државјанство имаат 1.880.000 македонци, наспроти само 375.000 албанци.
Со тоа според неа албанците биле само 16,7% од државјаните.
Вакви бистри професори ли ќе одлучат нешто.
Толку ли е проста, и значи ли нешто избирачкиот список, број на излезени гласачи, бројот на родени деца во Македонија, на родени деца надвор од Македоника, на починати, на ученици во основно, средно итн.