Сообраќајни прекршоци и казни

Значи, имам едно прашање за темава. Денес ме застанаа на Булевар Словенија и ме казнија за прекумерна брзина (81км час) односно 31км на час над дозволеното. Ако сакам да ја платам казната која на платниот налог е 300 евра, наместо со намалување на бодови, дали треба да ја платам само пола сума (150 евра) ако уплатам и ја поднесам уплатата во следните 8 дена?

цениве за новите казни излегоа во службен весник или не се уште?

Значи, имам едно прашање за темава. Денес ме застанаа на Булевар Словенија и ме казнија за прекумерна брзина (81км час) односно 31км на час над дозволеното. Ако сакам да ја платам казната која на платниот налог е 300 евра, наместо со намалување на бодови, дали треба да ја платам само пола сума (150 евра) ако уплатам и ја поднесам уплатата во следните 8 дена?

Да.

Zdravo sakam da prasam nesto znaci vo sabotata bev izlezen so drugar bevme na 2 piva i vednas po izleguvanje od kafikot me stopirase policija na 100 metri od kaficot .. Sekako mi pobara dokumenti i mi rekoa da duvam sekako jas bev sigororen vo mene zosto ne piev i ne se nadevav deka dve piva ke pokazat povekekje od 0.5 no za zal na dregerot pokaza duri 0.83 jas bev zacuden i vo neveruvanje mi ja pisa kaznata od 225 evra odnosno 40 negativni poeni i mi ja zema vozackata do utredenta. Jas bev ja si ja zemav utredenta no sega me interisira dali ke ima prekrsocna za na sud Za kolku vreme doaga pokanata od sud i dali ke mi ja odzemat vozackata na 3 meseci Vi blagodaram

Zdravo sakam da prasam nesto znaci vo sabotata bev izlezen so drugar bevme na 2 piva i vednas po izleguvanje od kafikot me stopirase policija na 100 metri od kaficot .. Sekako mi pobara dokumenti i mi rekoa da duvam sekako jas bev sigororen vo mene zosto ne piev i ne se nadevav deka dve piva ke pokazat povekekje od 0.5 no za zal na dregerot pokaza duri 0.83 jas bev zacuden i vo neveruvanje mi ja pisa kaznata od 225 evra odnosno 40 negativni poeni i mi ja zema vozackata do utredenta. Jas bev ja si ja zemav utredenta no sega me interisira dali ke ima prekrsocna za na sud Za kolku vreme doaga pokanata od sud i dali ke mi ja odzemat vozackata na 3 meseci Vi blagodaram
ako ne ja platis ili stavas negativni poeni, nema da odi v sud tuku tie prijavi odat vo ujp i ke ti blokirat smetki, a za zabrana sekako ke imas od 3 do 12 meseci

Ќе има прекршочна санкција забрана за управување на моторно возило од категоријата со која си го направил прекршокот во рок од 3 до 6 месеци.

Ти немаш пријател судија?

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Немам никој ни судија ни полицаец за тоа прашувам прв пат ми е вакво искуство

Едно пиво е околу 0.5
Со две веќе си над лимитот.

Прекршочна аутоматски иде за проаѓање на црвено, алкохол, брзина над 20 км/х над дозволено, а мислам дека и за непропуштање пешак.

Ќе си ја отслужиш и нека ти биде памет за понатаму.
Со свињите на крај не се искача.
Пази коа е крај на месец, како сега. Пошо пунат месечни квоти со тоа казните.

За ова мислам дека не си во право.. Другарче на 4 пива големи има дувано 0.27. Јас лично видов на дрегерот, фудбал гледавме пред тоа во еден кафич
Килажа, време, вода, храна?

И мене ми личи многу над 0,5, ама е мислам дека е над 0,5.
Да докажеш дека дрегерот е неисправен е научна фантастика.

Јас имам дувнато 0.4 со 5 штока. Имаат нови дрегери, ваљда сензитивни се :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom