Аха, демек живеј си по дома и ужифкај си. Пуно, не ти приличи вакви нелогичности да пишуваш. Тоа што ние сме славомакедонци за вас, никому ништо, нели. Да не се повторувам и да не ги повторувам другите, факт е дека од сите соседи кои се во Нато, сме диригирано и константно негирани. Среде Македонија прогласивте Илирида, повикувавте на војна против т.н. славјански окупатор, полневте цели планини со магацини оружје, ги држите најголемиот дел ланци за трговија со дрога и проституција, маме плакавте на голем број села и градови кај неалбанското население. Две држави ви направија, сега иде на поклон и трета. Малку е, нели, оти сте биле угнетени.
не знам зашто дефокусираш со парите, освен поради фактот што немаш аргументи. Во ниедна земја каде живеат албанците, освен Албанија и Косово, немаат вакви права, поголеми од правата на сите други. И покрај големиот криминал во кој се вплеткани. Си се запрашал со чии пари се градени патиштата низ Полошкиот Регион, со албански? пффф.
За енциклопедијата не знам што ви пречи. Не сум ја читал и не можам да коментирам. Единствено знам дека била промовирана "словенизација" на Македонците и дека албанците биле револтирани од некои "невистини". Но зарем не ви пречи Албанскиот Енциклопедиски Речник каде сите малцинства, вклучително и Македонското, се деградирани и претставени како дојденци. Македонците во тој Речник се пишани како славомакедонци
. Тоа не? Не ви пречи што беа газени и палени знамиња на Македонија? Иако Македонија го призна Косово? Ама ви пречи нешто, не знам што, во Македонската Енциклопедија.
тоа нигде не сум го рекол. Освен што според податоци сте дојденци барем Скопска околија. Но да не се лажеме, прилично добро знам како живеат. Неколку години сум минал во Качаник, едно од осилата на учките, цел досегашен живот сум бил помеѓу нив. Сеуште голем дел живеат во камено време.