- Член од
- 16 јануари 2013
- Мислења
- 3.975
- Поени од реакции
- 8.229
Сакам да ти кажам дека сите машини се слични, а и твојата е слична како оваа. Дури и да има додатоци замаеци запчаници или други работи. Може да поставиш и три крака, ако не успева со три постави и четири, постави и запчаник па потоа уште еден. Меѓу себе само ќе си ја пренесуваат почетната енергија и ќе ја губат низ триење се додека машината не престане да се врти. Ќе си речеш сега ќе замавнам посилно и ќе врти бесконечно. Колку и јака сила да зададеш на почетокот, со тек на време ќе се изгуби и во можеби сто и првиот круг ќе снема енергија за да мавне замаецот.Ovaa nikako ne moze da raboti ili da proizveduva Energija bidejki odma ke zastane i ne moze ni prazno da zavrti kruk.Trebe kruzen zamaec a silata se presmetuva na odreden krak a gravitacijata da go zamavnuva dva pati vo eden kruk a mozno e da se javi pri obratnoto vrtenje na zamaecot no mislam deka go imam reshenieto bidejki na startot moze da bide po jaka Energijata a na pola krug da zabavuva no toa e vreme od del od sekunda.I ne se machi da barash na internet mashina kako mojata.A taa mashina nema da raboti so blokovi i klipovi tuku snagata direkno ke ja zemam od centralnata osovina so shajbna ili zapchanik.
Сакам да ми одговориш на едно прашање. Доколку е перпетуум мобиле, која е потребата од посилно замавнување. Таа треба да работи и со минимално вртење. Дури и со 0.001 сила да ја свртиш, ако е способна да произведува поголема сила од влезната во наредниот круг силата на замавнување ќе биде 0.002, па 0.003 итн.
Ниту една машина која на почеток ја удираш силно, за да сврти втор круг со послаба сила, нема од третиот круг да продолжи со поголема, туку третиот ќе биде со помала од вториот, четвртиот со помала од третиот се додека не престане да се врти.
Ако е машина која има поголема сила од претходната, тогаш како што ти пишав и првиот круг да го свртиш со 0.001, ќе треба вториот да го сврти со 0.002, а не да чека од петтиот да забрзува.