Sekoja zima po ednas se povtara istoto na temava..dilemata dali jaka 3.5ka ke zavrsi rabota u pogolem prostor u slucajov 45m2.Aj edno prasanje. Vo odlicno izolirana dnevna od 45m2 (so greeni spalni sobi) poise ke trosi i podobro ke se snajde fh35ve ili sf50ve? Ili na kratko, podobro poddimenzioniran (na granica) flegship ili predimenzionirana sredna klasa
Znaci druze NEMA da zavrsi rabota 3.5ka ni fhve a LN pa ich zatoa sto toa e golem prostor i za da ramnomerno ja zagree treba da ima dovolno silen izduv da vo sredna brzina na fanot vo klimadziski zargon kazano izbuta topol vozduh od zid do zid i ramnomerno da ja ispolni sobata so topol vozduh i na toj nacin zatopli. Povisokite brzini na ventilatorot ke gi ima vo rezerva za da gi iskoristi za istoto koga ke bidat vakvi jaki minusi. 3.5kata ke mora na naj jak fan da duva za istovo kade 5.5kata tera so sreden i nema da ima posilno koga ke zatreba poveke. Ne slucajno proizvoditelite ja preporacuvaat i ja izmislile za pogolemi prostorii od 30-35m2..i zatoa tebe ti treba kvalitetna 5.5ka.
E sega ako ne ti preci na ednata strana od sobata da e poladen zidot, podot i mebelot, pa plus i ako imas i mal indijanec doma so ke butka kolicki na patos legnat raspashan togas slobodno zemi si jaka 3.5ka.. Treba celokupno da se sogleduvaat site aspekti i prakticno, zasto inace od mnogu statistika i racunanje ke se zagree glavata a gazot pozadi ostanal smrznat...
Последно уредено: