За дневна:Каков режим на работа на клима уредот би препорачале:
1. 24 часа на иста посакувана температура во собата 23 c
2. Намалување ноќе
3. Гасење ноќе
Подобра варијанта се една 3.5 и една 2.5 или 2х 3.5 кв.Здраво,сакам да загревам 45м2.Препорачајте добра клима што ќе грее добро и во -10,-15 температуриве кога ќе е најладно.Изолација солидна.
Тундрите ги нема веќе во сетек а и нема да ги носат мислам, препорака од друго место ќе треба (на другите места се 5-6к поскапи-за 5.5та).Подобра варијанта се една 3.5 и една 2.5 или 2х 3.5 кв.
Јас земав една 5.5 ка ама има проблем со распоредување на топлината, ако ти е скап панасоникот оди со тундрите.
Јас од панасоникот како бренд сум суперзадоволен!
Od toa jas shto sum go videl i osetil kaj mene vo dnevna kade imam dve klimi e deka ako ne ti duva direktno klimata, ne go osekas ti izduvot, tuku go osekas vshmukuvanjeto na vozduhot shto go pravi klimata. Mojata FH35 duva preku cela dnevna nastrana od garniturata i koga sedis na garnitura osekas kako nekoe "svezo" duvkanje da ima, ama toa ne e izduvot, nego struenjeto na vozduhot shto go pravi klimata sk vshmukuvanjeto na vozduh. Na 3ta brzina mi e celo vreme, a koga ke ja stavam na 2ra shto skoro nikogas ne go pravam, toa "struenje" prestanuva deka klimata pomalku vozsuh vshmukuvva. Ova e mija teorija od toa jas shto sum go pocuvstvuval.И јас грејам толку исто на 2 спрат куќа. На таа висина и оддалеченост како што мериш ти кај мене е повисока температурата >24с . На два метри под климата на зададена 26 пола метар висина се движи од 22с до 23с. Колку подалеку од климата толку е потопло. Само ме буни зошто издувот е слаб(млак). Мене седењето во дневна ми е точно под климата и цело време над глава ми поминува ветер. Има силен издув и можеби затоа тие 36с се чувствуваат како ладни. Ако ја поставев на другата страна од собата можеби немаше да го имам овој проблем зошто на 8 метри од климата е потопло отколку на 2м.
Plus montaza zavisi 60,70,80 € zavisno 3,5 ka ili 5,5 ka i zavisi freon. So R 32 mislam e poskapo malce ama tolku e od 60-80€Овие Сетек и Нептун со се монтажи ги даваат климиве или треба + 50eu ?
ty во таа цена спаѓа и 3м бакарните цевки или за нив треба доплата ?Plus montaza zavisi 60,70,80 € zavisno 3,5 ka ili 5,5 ka i zavisi freon. So R 32 mislam e poskapo malce ama tolku e od 60-80€
До 3м бакат е во цената, се над тоа си доплаќашty во таа цена спаѓа и 3м бакарните цевки или за нив треба доплата ?
Prosek za poslednite 48casa 1300w trite zaedno vo Bt.Op poladno op potrosuvacka nagore.
Za dekemvri prosek 750 w/h
Sega za ovie denovi 950 w/h
Tek da ziveev Bt
Abe Bitolcanki sirokogradi se ke ve zgreat ako ne uspeat klimiteProsek za poslednite 48casa 1300w trite zaedno vo Bt.
Taman e vremeto za na kafe na Sirok.Sokak
Nov stan? Jaka izolacija? Kazi malku podetalno.Препорачајте добра крима до 40-50к денари... Примена за греење се заедно на дневната соба и предсоблето. Еве го планот на станот. Што е најдоброто да се земе за овој распоред.
Локацијата за монтирање на климата(означена со црвено) е можна само на овој дел.Прегледај го приврзокот 202677