Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
cisto muabetov so nadvoreshnive temperaturi.. Na Accuweather pishuva - 2 vi Ohrid, a kaj mene kaj shti zivean oo termometar e - 5,5.
ако гледам јас на accuweather колку е ќе треба моето Нео да го пријавам за гинисов рекорд во греење :D
bandicam 2019-01-05 23-04-38-339.jpg
IMG_20190105_225757.jpg[DOUBLEPOST=1546726628][/DOUBLEPOST]
-7,5 vo Ohrid momentalno mereno so termometar.
јак термометар имаш изгледа

Последно уредено:
Битола, термометар на втор спрат, надвор од прозор -9.1.

СФ50 поставена 26 степени, фан на 3, на 6 метри од климата 25 степени.

Prijaveno e vo prodavnicata deka klimata ne e vo red, mi se vadat so to deka golem e prostorot, na izduv pred da ja napram slikata izvaj celi 29 stepeni

Attachments

• IMG_2155.JPG
    IMG_2155.JPG
    376,3 KB · Прегледи: 107
Prijaveno e vo prodavnicata deka klimata ne e vo red, mi se vadat so to deka golem e prostorot, na izduv pred da ja napram slikata izvaj celi 29 stepeni
pa golem ti e prostorot za taa klima. taa 4,5ka shto ja imas sega na ovie temperaturi e 3,5ka(pa i malku poslaba koga e ispod - 7) i normalno deka nema da ti zgree 45m2 prostor dukjan. Toj sho ti ja prodal e debil.

На @micko88 FH35VE денес сигурно му паднала од 5 на 4.7 cop.
Kako sho e vooruzhen so kameri I tristakatanci mozi I povisok cop da izvaj nisto cudno za mene bar. Tuku I drugo mi e cudno mu vadish cop 3.5 na tundrata od clenot @Nekoj na -5°, a na eurovent na -7 e 2.4 znaci cop 1.1 pojke od merenjeto od eurovent pri sto e bivalentna T na eurovent ( se nadevam znajsh so e bivalentna ) plus toa kaj nego ako ne se lazam imase toplotni zagubi. Mene ova seto mi e cudno ili jas nesto gresam so tekstov ili pak eurovent testira vo garazhi ili nesto sosema treto.

Kako sho e vooruzhen so kameri I tristakatanci mozi I povisok cop da izvaj nisto cudno za mene bar. Tuku I drugo mi e cudno mu vadish cop 3.5 na tundrata od clenot @Nekoj na -5°, a na eurovent na -7 e 2.4 znaci cop 1.1 pojke od merenjeto od eurovent pri sto e bivalentna T na eurovent ( se nadevam znajsh so e bivalentna ) plus toa kaj nego ako ne se lazam imase toplotni zagubi. Mene ova seto mi e cudno ili jas nesto gresam so tekstov ili pak eurovent testira vo garazhi ili nesto sosema treto.
jas sum laik, ama COP 1,1?? Me zezas neshto? Ako e COP 1,1 sakas da kazis deka Tundrava 3,5ka na - 7 ke povlechit 2400W za da dajt 2400W toplina? Kaj vide ziti se takva rabota i daj doobjansi se za da znam da mu kazam na dedo mi :-)

jas sum laik, ama COP 1,1?? Me zezas neshto? Ako e COP 1,1 sakas da kazis deka Tundrava 3,5ka na - 7 ke povlechit 2400W za da dajt 2400W toplina? Kaj vide ziti se takva rabota i daj doobjansi se za da znam da mu kazam na dedo mi :)
Ne me razbra ili pak ne ubo se izjasniv jas. Na eurovent na bivalentna T na -7 e pishano cop 2.4 so Ph 4.25kw, a @mdeni mu pisha vo prethodnite postovi ako vidish deka copot mu e 3.5 taka da ima razlika od 1.1 odnosno povisok cop sho mi padna cudno. Ete mozi da vidish vi prethodnite postovi. Merenjeto na klimata e so zadadena 20° so turbomod isto kako eurovent. Se nadevam me razbra.[DOUBLEPOST=1546762754][/DOUBLEPOST]
pa golem ti e prostorot za taa klima. taa 4,5ka shto ja imas sega na ovie temperaturi e 3,5ka(pa i malku poslaba koga e ispod - 7) i normalno deka nema da ti zgree 45m2 prostor dukjan. Toj sho ti ja prodal e debil.
Bidejki e golem prostorot I ne mozi da zadovoli treba da vadi visoka T na izduv a ne samo 29°. Greska si vo tekstov. Klimata nesto ne e vo red. Ama citame Toshiba bila pa odma pravdanje.

Последно уредено:
Ajde Bitolcani korisnicki iskustva slusam nokta bila ladna -21 kako klimive na ladnovo trosea li ,ve zagreaja li?

Ne me razbra ili pak ne ubo se izjasniv jas. Na eurovent na bivalentna T na -7 e pishano cop 2.4 so Ph 4.25kw, a @mdeni mu pisha vo prethodnite postovi ako vidish deka copot mu e 3.5 taka da ima razlika od 1.1 odnosno povisok cop sho mi padna cudno. Ete mozi da vidish vi prethodnite postovi. Merenjeto na klimata e so zadadena 20° so turbomod isto kako eurovent. Se nadevam me razbra.[DOUBLEPOST=1546762754][/DOUBLEPOST]
Bidejki e golem prostorot I ne mozi da zadovoli treba da vadi visoka T na izduv a ne samo 29°. Greska si vo tekstov. Klimata nesto ne e vo red. Ama citame Toshiba bila pa odma pravdanje.
Еуровент зема многу повеќе параметри. Затоа е и порелевантен од пресметки на форум.

А формулата е таа:
Топлина = (излез-влез)*1.2*издув/3600

Сам пресметај си.

П.С. Видиш зошто бараме еуровент и тестирање во стандардизирани услови? :) :) :) :) :) :)

Ajde Bitolcani korisnicki iskustva slusam nokta bila ladna -21 kako klimive na ladnovo trosea li ,ve zagreaja li?
Za troshenje neznam kolku troshat a great dvete kako ludi. Imam Fujitsu ASYG18LFC i Fujitsu ASYG12LLCE. Super nema zima za mene. 18ta znaev deka gree na tolku niski temperaturi oti vo 2016 isto imashe niski temp i se pokaza ushte togash. Ama ova maloto 12LLCE lani go kupivme i se pokaza ovaa godina deka ako e mala znaj da zagree i toa ubo, a nadvoreshnata mu e 26kg - BRAVO. Pozdrav od pingvinskata Bitola :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom