I ti si u Mavrovo ?
Sve dobro samo ne go vidovme kako "krcka" u Celziusi
Mislis (1900 ~ 2200)W krcka i duva so 38C....i ti ocigleno nemas telefon so kamera da snimis i vidime kako krcka ....a be toj film ni u Tanzanija ne vi proagja neli vi stana jasno ?
@mdeni sam si kaza ima COP=3 na ova vreme a sigurno izduvot mu e na maximum 792m2 zasto on neli gree 80m2 so edna FH35VE i ima SCOP 5,1 koj samo so najvisok izduv moze da se napravi i taka e dobien na nagoviot Jeuerovent
Eve mu go izduvot vo (°C) so COP=3 ako negovata trosi primer 1500W ili nadajboze kako tvojata so 1200W deka ke napravi na usis 30C. Izduvot mu e okolu 44C, ili daleku od moite 58C....i mene mi e COP=3 tuka ne vikam deka mi e 4 ili 5...ama mnogu potopla modulacija dava mereno vo (°C)....
Прегледај го приврзокот 202490 Прегледај го приврзокот 202489
Togas tvojata koja ima bajagi pomal SCOP od 5,1 a vikas ti krcka so 1200W bi bila samo so poladen izduv od FH, zasto ako i ti brkas SCOP togas na 900m3/h ke ja fuknes i so 1200W moze da bides samo pod 38C na izduv muto ....
Прегледај го приврзокот 202491
@StrelecJa rekov si zaspal pod jorgan @Fikshe1989 ....sega mu a majkata da ni pokazes izduv na FHto u dnevnata u ladnovo....normalno ako ne si "nastrana" kao drugive tuka so FH sto nemerat so godini izduv a samo se falat so SCOP
Pozdrav
Еве јас имам едно видео од ФХ 35ве, ај молимте прерачунај го цопот пошто глеам ти оди математиката
https://streamable.com/ul8y7