PIRATIC
diplomiran klozetar
- Член од
- 26 јануари 2012
- Мислења
- 7.854
- Поени од реакции
- 6.497
Се согласувам со поголемиот дел од содржинава на твојот пост ... гледано од денешна перспектива Шарената револуција и целата таа борба на тогашната опозициска СДС и нејзините сателити не беше ниту за поголема демократија, слобода на говор, правда, граѓански права, подобар економски стандард, ниту пак реално толку им беше жал за Мартин Нешкоски, малата Тамара, починатите родилки, починатите бебиња, дрвцата кои Коце немилосрдно ги сечеше низ Скопјево и.т.н. целта беше една политичка гарнитура да се набрка, а на нејзиното место во фотељите да седнат Заевци, Оливерчовци, Шеќериновци, Десковци, Анѓушевци, Тевдовци, Сугаревци и др.Која само дволичност читам еејјј луѓе,задни 200 страни .....Кукавте за лажно диктаторство на Никола Груевски,кое НЕ НИ ИМАШЕ .Шарена револуција кога беше,сите пички ќутите,се палеше канцеларија на државен претседател,се уништуваше и фарбаа државни институции и згради,од страна подржано од политичка партија на СДС,која на лице место,беа Радмила,Заев,Димитров,Шилегов,Спасов,први луѓе кои се сега политичка елита и Влада на Рм.Го осудувуаат Груевски за мерцедес кој е набавен правилно,ти кажува и важна српска фаца-политичар,кој дава инфо дека го даваме истиот мерцедес,Албанија,туѓа држава да го користи,поготово функционер,Еди Рама ....Како може Јанкуловска шест години највеќе пресуда,а Грујо три години,а е главна фаца за нареченото криминалство за скапа кола ,главен наредбодавач .Пркоси на логика .....Груевски плус излегува вест дека денеска се дознава дека не излегол преку граница од Македонија .....Втфакаак на ум? А Спасов досега највеќе има примено полицајци на служба и испратено на терен како министер .Која дволичност луѓе само .....Расипан народ сте ......Брука ми е да се наречам Македонец .....Поготого преставник на народ да ми е Амди Бајрам со она денеска изјавата ......... Грција,Албанци,Бугари ве ебат анално како сакаат,како педери курви сте станати веќе .....Свое јас како народ немаме . Избирате премиер,градоначалник како Шилегов,а не е прв пат,истото беше и со Трифун Костовски .......
Не јас не го бранам ДПМНЕ и Грујо, не бранам никого, не ја бранам претходната власт со овој пост, само ја опишувам реалноста во која живееме, денешнинава и ја искажувам разочараноста од новата власт !