Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.706
Поени од реакции
36.546
Roma убав, ама по толку хајп и по 8.5 оценка на IMDB, очекував да е многу поубав. Ама во секој случај, во дуелот A Star Is Born vs. Roma, овој победува со огромна разлика!

А дека е лоша филмска година, останува впечатокот. Не знам што остана што може да ми смени мислење.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Студената војна го лапна Европскиот Оскар!
Мислам дека ќе триумфира и на Оскарите, сосема заслужено, иако имам уште мнооогу неизгледани.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.378
Hereditary
The Ballad of Buster Scruggs
Avengers: Infinity War
Deadpool 2
BlacKkKlansman
The Death of Stalin

Тоа се филмовите кои ми оставија најголем впечаток, оваа година. Има и доста што не сум ги гледал.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Сум се прашувал и јас неколку пати кај е човеков. 90-тите немаше комедија без него. И кога вчера отварам YouTube и ми го дава овој клип како сугестија :)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Добар трејлер.(и немора да значи дека филмот ќе биде добар)
Еј Роберт патисон толку неславно успеа да се пробие во филмските води,да сега кога вреди да се глеа минатото му квари просек.Стварно ми е мило малиот умее.Друга работа на една актерка и течеше крв од носот си викам ако е малава од Телма,ќе ми прерасне ова у некој чуден дркаџиски фетиш да ја глеам како и тече крв од носот,одма се уклучувам у акција барам,нема благе везе ова се вика Миа готх,се водат под мишка заедно со Шијата,од друга страна ова малава од Сител Еili harboe нема допирна точка со HIGH LIFE крај на приказната.Од друга страна па Миа се појавува у A Cure for Wellness,а пошо и Телмата и Лекот се одлични филмови,а и имаат иста инди жичка може тука сум ги помешал брзините со актереркиве шо знам.Инаку за тие шо не го глеале A Cure for Wellness веднаш,и за тие шо не го глеале Шутел веднаш палете си торентчињата.Башка у филмчево се јавуе и Juliette Binoche па ако сте фанови на ова француска дама ете ви причина плус да го

Инаку норвежанкава си гази (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Roma, пробав да оправдам оценката што ја има, не можев. Онаа нарацијата го направи и така досадниот филм, уште подосаден.

Bad times at the El Royale, бар беше интересен и ме занимаше како ќе заврши. Не дека е нешто невидено, непредвидливо и остало, али бар Хемсфорт денсаше на Дип прпл во раскопчана кошула, со лоша фризура и педо мустаќи, последното занемарливо.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.706
Поени од реакции
36.546
Roma, пробав да оправдам оценката што ја има, не можев. Онаа нарацијата го направи и така досадниот филм, уште подосаден.
Филмот е ко некоја лирска песна. И самиот Куарон вели - тоа е љубовно писмо кон мојата дадилка, жена која го изгледала и која се уште работи за неговото семејство. Филмот е како некој сон во кој се монтирани исечоци од сеќавањата од детството на Куарон. Има прекрасни моменти филмот, не смеат да се занемарат, ама искрено, да, по толку фалење и јас очекував нешто малку повеќе. Само мене ми беше далеку од досаден.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Филмот е ко некоја лирска песна. И самиот Куарон вели - тоа е љубовно писмо кон мојата дадилка, жена која го изгледала и која се уште работи за неговото семејство. Филмот е како некој сон во кој се монтирани исечоци од сеќавањата од детството на Куарон. Има прекрасни моменти филмот, не смеат да се занемарат, ама искрено, да, по толку фалење и јас очекував нешто малку повеќе. Само мене ми беше далеку од досаден.
Досаден, во смисла, не ми влијаеше никако. Освен таа една сцена, која секој ќе го дирне, знаеш на која мислам веројатно, другото ми беше онака, сосема рандом. Пак е над просек филм, само не за таа оценка што ја има.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.706
Поени од реакции
36.546
Досаден, во смисла, не ми влијаеше никако. Освен таа една сцена, која секој ќе го дирне, знаеш на која мислам веројатно, другото ми беше онака, сосема рандом. Пак е над просек филм, само не за таа оценка што ја има.
Ама сепак, ќе навивам за него за Оскар, а не за тоа ѓубрето на Гага и Купер.

Kajgana Shop

На врв Bottom