Банкарските сметки на граѓаните под лупа на УЈП

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Со чепкање општо во банкарски сметки со плати од 300-500 евра не се открива даночно затајување. Затоа и прашував што ако одеднаш (хехе :confused:) уфрлам 1000 евра, тоа не значи дека не сум плаќал данок туку дека од приходите дома сум го стегнал задникот и за година-две сум заштедил 1000 евра. За платите од странство, треба да се чепне во приливот од странство, а тоа може да го издвојат.
Инаку сум за оданочување на тие пари овде како што сите сме оданочени и за ПИОМ и здравствено како што сите двоиме. И за тие пари и за оние хонорарци што се кренаа на востание пред 2-3 години.

Реално за тоа што го збориш никој нема да те чепне.
Ама затоа МОРА да си проверат.
Плус како за млад, со плата 500еур, ако возиш и поскапа кола, внесување на 1000еур на секои 3-4 месеци не ќе да е баш заштеда нели ...[DOUBLEPOST=1534606410][/DOUBLEPOST]
Go dupam malce be. Baraja guster, najdoja zmija. Sega gledaj ko ke se rasprikazi:)

А да не мислиш змијата тебе ќе те промаши :P

Реално за тоа што го збориш никој нема да те чепне.
Ама затоа МОРА да си проверат.
Плус како за млад, со плата 500еур, ако возиш и поскапа кола, внесување на 1000еур на секои 3-4 месеци не ќе да е баш заштеда нели ...[DOUBLEPOST=1534606410][/DOUBLEPOST]

А да не мислиш змијата тебе ќе те промаши :P
Sega zasega mozat samo da mi go navinat. Nemam priliv od stranstvo, si rabotam za plata vo privatna firma. Neznam kako da ti kazam ama ic kur ne mi cue.

Мене лично не ми смета ова многу...редовно си плаќам персонален данок, само може да е проблем во пракса да се отвори администрација и треба да мољкам и да збирам сите детално потврди за данок што може да одземе време. Не е некој проблем...се надевам дека сега ќе има автоматски изготвени пресметки за персонален данок (се надевам без грешки и проблеми).
Инаку би сакал да се укине лимит од 1.000.000 денари за ДДВ и да не се воведува скалеста стапка на данок.

https://www.alsat-m.tv/mk/пензионерите-и-вработените-нема-да-см/
Пензионерите и вработените нема да смее да имаат тезга!
17 декември 2018 / 14:49
На две недели пред да стапи во сила новиот закон кој треба да го регулира работењето на зелените пазари, пазарџиите бараат законското решение да се одложи. Задоцнето или не, пазарџиите пред една недела му испратиле барање на министерот за економија Крешник Бектеши за корекции во текстот на законот. Доколку законот почне да се применува од први јануари 30% од пазарџиите нема да имаат право да користат тезга.

Ама ич не ми е јасно која е целта, зошто се носат вакви решенија.

Со законов од наредна година ете не треба да поднесуваме веќе ништо, они ќе си ја бркаат работата, а што да правиме за сегашнава, пријавив годинава регуларно дополнителен приход, нит ми стигна уплатница да платам, нит ништо ? Чаре некој да предложи ?

Бев до ујп, сам се нудам да си платам данок на дополнителен приход за уредно пријавено, не знаат никој што треба, сменив 2-3 шалтери...џабе

Со законов од наредна година ете не треба да поднесуваме веќе ништо, они ќе си ја бркаат работата, а што да правиме за сегашнава, пријавив годинава регуларно дополнителен приход, нит ми стигна уплатница да платам, нит ништо ? Чаре некој да предложи ?

Бев до ујп, сам се нудам да си платам данок на дополнителен приход за уредно пријавено, не знаат никој што треба, сменив 2-3 шалтери...џабе

Прочитај ја темава, може ќе ти текне:
https://forum.kajgana.com/threads/Управа-за-јавни-приходи.58880/page-6

Се има да биди лиценцирано не можи така синот на Хари Локвенец и ќерката на Димитров треба да се стипендира, кредити да се враќаат, еврообврзници итн....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom