iskreno da ti kazam ne ni znam shto e landa kompresorИзгледа дека е така : ST GAC-18INV, Superior Technology, 18000 BTU ИНВЕРТЕР Климатизер, Ладење 4.60KW и Греење 5.20KW, Скриен Дисплеј, LANDA КОМПРЕСОР....
Sent from my iPhone using Tapatalk
iskreno da ti kazam ne ni znam shto e landa kompresorИзгледа дека е така : ST GAC-18INV, Superior Technology, 18000 BTU ИНВЕРТЕР Климатизер, Ладење 4.60KW и Греење 5.20KW, Скриен Дисплеј, LANDA КОМПРЕСОР....
Епа тоа е едно те истоiskreno da ti kazam ne ni znam shto e landa kompresor
gotovo resenoЕпа тоа е едно те исто
https://landacompressor.en.ecplaza.net/ :
In 2004, Zhuhai Landa Compressor Co., Ltd. became a subsidiary company of Zhuhai Gree Electric Appliances Inc. At present, the company is wholly owned by Zhuhai Gree Electric Appliances Inc.
kolku shto gleam po st klimive kje da se nekoj celosno gree samo smeneto ime i cena edno 40% poevtinigotovo reseno
aj strucnjacive od gree neka dadat mislenje za klimava cim e takva rabotata, dali vredi,
zasto ubava e cenata
Koj e toj clen klima ured zosto e blokiran baniranСе лажеш, за оваа недела дена, додека е баниран никој не напиша дека Гри е тезгере, што е сигурен доказ дека нема двојник, за разлика од некои твои пријателчиња
Klime, ti si be?Koj e toj clen klima ured zosto e blokiran baniran
Neka kazat adminite @Branchez
Zosto ne go odbaniraat ako tolku go falite ?
Заликуваат на овие BORA te budget инвертер клими на GREEkolku shto gleam po st klimive kje da se nekoj celosno gree samo smeneto ime i cena edno 40% poevtini
Pa vakov kreativen nik na kogo drug moze da mu tekneKlime, ti si be?
kako da zakacam klip? odma da ti pokazam kako raboti na zadadena 24?
Moze malce da podobjasnis dali e 23 ili 24 zadadena i vo koja Fan brzina e ?https://streamable.com/bfanr
eve go povelete
inace e zadadena 24 od pred 4 saati, pred toa bese 23 cel den
obratno e svrten meracot
Најмалку 15цм од плафон, и 3 метри цевки, али види во сервисното за конкретната клима колку препорачуваат, има доста корисни информацииЕдно блиц прашање. Ме интересира што се треба да се треба да се запази при монтажа на клима?
Конкретно ме интересира за Даикин Сенсира 5.5кб.
-Колку треба да биде спуштена внатрешната единица од плафон според некој стандард.
-Колку време треба да се вакумира после монтажата?
И ме интересира што игра улогата дали ке ставиш 3м или 5м цефки?
Баш се распрашував за монтажа и сите монтери бараат 90 евра за монтажа со 3 метра цефки и дека било доволно доколку стигаат до надворешната единица, а на еуровент пишува 5м цефки дека треба.
Пошто постојано носиш грешни заклучоци вака стојат работите.Moze malce da podobjasnis dali e 23 ili 24 zadadena i vo koja Fan brzina e ?
Na Displejot od vnatresnata pokazuva 23 a na daljinskoto 24c
4ta Fan crta e maksimalen Fan ili ima uste crticki ?
Ona sto go gledam od videoto spored mene e ova:
Imas 23C zadadena (ne 24C) i pusten maximum Fan 900m3 za da trosi i pokaze pomalce na meracot, daljinskoto go pokazuvas so 24C a realno zadadena ti e 23C, so 4ti crti znaci Fan=900m3.
Nomojte so vakvi eftini Finti, dajte video na Fan=1 crta modulacija da vidime i zadadena 24C
Јак вовед си дал а незнаеш колку м3 е поедина Low/Med/High...Пошто постојано носиш грешни заклучоци вака стојат работите.
1. Дисплејот на внатрешната по 2 секунди се менува од зададена во постигната. Значи кога ќе има некоја интеракција со далечинскиот управувач, тогаш ја прикажува зададената, па по 2 секунди автоматски се менува и ја прикажува постигнатата. Некои клими имаат копче за да провериш колку е постигната. Тука се менува автоматски. Нема никакви финти и превари!!! Кај него е зададена 24, постигната 23 и затоа на дисплејот прикажува 23.
2. Постојат реални 3 брзини на вентилатор. Low, Med и Hi.
Прегледај го приврзокот 201410
Четирите цртички прикажуваат средна брзина.
Покрај нив постои Quiet mode и Turbo mode.
Прегледај го приврзокот 201411
За жал не можам да најдам која брзина со кој издув е, но тие 900м3 што се макс се на турбо мод.
Го погледнав упатството за монтажа. Таму пишува 30цм од плафон и по 50цм од страните.Најмалку 15цм од плафон, и 3 метри цевки, али види во сервисното за конкретната клима колку препорачуваат, има доста корисни информации
Ako se potrudis so search opcijata ke najdes mnogu informacii na temata. Kako i da e sekako deka e podobro i pozelno 5m instalacija zasto taka klimata e poefikasna i potivka. Toa 5m sto go gleas na eurovent e so kolkava instalacija bila testirana klimata pa ako oni testiraat so 5 i poveke metra vo drugi slucai za da izvlecat maksimalni rezultati od klimata togas toa ti kazuva nesto..Го погледнав упатството за монтажа. Таму пишува 30цм од плафон и по 50цм од страните.
Некако мн не е 30цм од плафон?
Инаку не можам да најдам што игра улога должината на цефките 3м или 5 метра. Знам 3м дека е минимум. Али ако треба и 5 м ке ставам не се проблем 20 евра плус минус.
Ако може некој нека објасни на кратко.