Најекономично греење и ладење

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Изгледа дека е така : ST GAC-18INV, Superior Technology, 18000 BTU ИНВЕРТЕР Климатизер, Ладење 4.60KW и Греење 5.20KW, Скриен Дисплеј, LANDA КОМПРЕСОР....
iskreno da ti kazam ne ni znam shto e landa kompresor:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
23 јануари 2015
Мислења
84
Поени од реакции
82
Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Епа тоа е едно те исто

https://landacompressor.en.ecplaza.net/ :
In 2004, Zhuhai Landa Compressor Co., Ltd. became a subsidiary company of Zhuhai Gree Electric Appliances Inc. At present, the company is wholly owned by Zhuhai Gree Electric Appliances Inc.
gotovo reseno :)
aj strucnjacive od gree neka dadat mislenje za klimava cim e takva rabotata, dali vredi,
zasto ubava e cenata:)

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
gotovo reseno :)
aj strucnjacive od gree neka dadat mislenje za klimava cim e takva rabotata, dali vredi,
zasto ubava e cenata:)

kolku shto gleam po st klimive kje da se nekoj celosno gree samo smeneto ime i cena edno 40% poevtini :)

Член од
12 декември 2018
Мислења
17
Поени од реакции
6
Се лажеш, за оваа недела дена, додека е баниран никој не напиша дека Гри е тезгере:cenzura:, што е сигурен доказ дека нема двојник(y), за разлика од некои твои пријателчиња(n)
Koj e toj clen klima ured zosto e blokiran baniran

Neka kazat adminite @Branchez

Zosto ne go odbaniraat ako tolku go falite ?

Член од
23 јануари 2015
Мислења
84
Поени од реакции
82
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
kako da zakacam klip? odma da ti pokazam kako raboti na zadadena 24?

https://streamable.com/bfanr
eve go povelete:)
inace e zadadena 24 od pred 4 saati, pred toa bese 23 cel den
obratno e svrten meracot:)

Moze malce da podobjasnis dali e 23 ili 24 zadadena i vo koja Fan brzina e ?
Na Displejot od vnatresnata pokazuva 23 a na daljinskoto 24c:unsure:
4ta Fan crta e maksimalen Fan ili ima uste crticki ?

Ona sto go gledam od videoto spored mene e ova:
Imas 23C zadadena (ne 24C) i pusten maximum Fan 900m3 za da trosi i pokaze pomalce na meracot, daljinskoto go pokazuvas so 24C a realno zadadena ti e 23C, so 4ti crti znaci Fan=900m3.
Nomojte so vakvi eftini Finti, dajte video na Fan=1 crta modulacija da vidime i zadadena 24C ;)

Последно уредено:
Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Едно блиц прашање. Ме интересира што се треба да се треба да се запази при монтажа на клима?
Конкретно ме интересира за Даикин Сенсира 5.5кб.
-Колку треба да биде спуштена внатрешната единица од плафон според некој стандард.
-Колку време треба да се вакумира после монтажата?
И ме интересира што игра улогата дали ке ставиш 3м или 5м цефки?
Баш се распрашував за монтажа и сите монтери бараат 90 евра за монтажа со 3 метра цефки и дека било доволно доколку стигаат до надворешната единица, а на еуровент пишува 5м цефки дека треба.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Едно блиц прашање. Ме интересира што се треба да се треба да се запази при монтажа на клима?
Конкретно ме интересира за Даикин Сенсира 5.5кб.
-Колку треба да биде спуштена внатрешната единица од плафон според некој стандард.
-Колку време треба да се вакумира после монтажата?
И ме интересира што игра улогата дали ке ставиш 3м или 5м цефки?
Баш се распрашував за монтажа и сите монтери бараат 90 евра за монтажа со 3 метра цефки и дека било доволно доколку стигаат до надворешната единица, а на еуровент пишува 5м цефки дека треба.
Најмалку 15цм од плафон, и 3 метри цевки, али види во сервисното за конкретната клима колку препорачуваат, има доста корисни информации

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Moze malce da podobjasnis dali e 23 ili 24 zadadena i vo koja Fan brzina e ?
Na Displejot od vnatresnata pokazuva 23 a na daljinskoto 24c:unsure:
4ta Fan crta e maksimalen Fan ili ima uste crticki ?

Ona sto go gledam od videoto spored mene e ova:
Imas 23C zadadena (ne 24C) i pusten maximum Fan 900m3 za da trosi i pokaze pomalce na meracot, daljinskoto go pokazuvas so 24C a realno zadadena ti e 23C, so 4ti crti znaci Fan=900m3.
Nomojte so vakvi eftini Finti, dajte video na Fan=1 crta modulacija da vidime i zadadena 24C ;)
Пошто постојано носиш грешни заклучоци вака стојат работите.

1. Дисплејот на внатрешната по 2 секунди се менува од зададена во постигната. Значи кога ќе има некоја интеракција со далечинскиот управувач, тогаш ја прикажува зададената, па по 2 секунди автоматски се менува и ја прикажува постигнатата. Некои клими имаат копче за да провериш колку е постигната. Тука се менува автоматски. Нема никакви финти и превари!!! Кај него е зададена 24, постигната 23 и затоа на дисплејот прикажува 23.

2. Постојат реални 3 брзини на вентилатор. Low, Med и Hi.
upload_2018-12-17_1-0-21.png
Четирите цртички прикажуваат средна брзина.

Покрај нив постои Quiet mode и Turbo mode.
upload_2018-12-17_1-2-7.png

За жал не можам да најдам која брзина со кој издув е, но тие 900м3 што се макс се на турбо мод.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Пошто постојано носиш грешни заклучоци вака стојат работите.

1. Дисплејот на внатрешната по 2 секунди се менува од зададена во постигната. Значи кога ќе има некоја интеракција со далечинскиот управувач, тогаш ја прикажува зададената, па по 2 секунди автоматски се менува и ја прикажува постигнатата. Некои клими имаат копче за да провериш колку е постигната. Тука се менува автоматски. Нема никакви финти и превари!!! Кај него е зададена 24, постигната 23 и затоа на дисплејот прикажува 23.

2. Постојат реални 3 брзини на вентилатор. Low, Med и Hi.
Прегледај го приврзокот 201410
Четирите цртички прикажуваат средна брзина.

Покрај нив постои Quiet mode и Turbo mode.
Прегледај го приврзокот 201411

За жал не можам да најдам која брзина со кој издув е, но тие 900м3 што се макс се на турбо мод.
Јак вовед си дал а незнаеш колку м3 е поедина Low/Med/High...
тогаш како знаеш дека 900м3 се максимални ? може да се 900м3 и Med или средна брзина нели?
Во Упатството пишува дека покажува SET или зададедна температура а ја на спецификации верувам ;)
Tundra Display.jpg

Последно уредено:
Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Најмалку 15цм од плафон, и 3 метри цевки, али види во сервисното за конкретната клима колку препорачуваат, има доста корисни информации
Го погледнав упатството за монтажа. Таму пишува 30цм од плафон и по 50цм од страните.
Некако мн не е 30цм од плафон?
Инаку не можам да најдам што игра улога должината на цефките 3м или 5 метра. Знам 3м дека е минимум. Али ако треба и 5 м ке ставам не се проблем 20 евра плус минус.
Бидејќи монтерите викаат доволно е 3м а на еуровентот 5 м пишува.
Ако може некој нека објасни на кратко.

Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
Го погледнав упатството за монтажа. Таму пишува 30цм од плафон и по 50цм од страните.
Некако мн не е 30цм од плафон?
Инаку не можам да најдам што игра улога должината на цефките 3м или 5 метра. Знам 3м дека е минимум. Али ако треба и 5 м ке ставам не се проблем 20 евра плус минус.
Ако може некој нека објасни на кратко.
Ako se potrudis so search opcijata ke najdes mnogu informacii na temata. Kako i da e sekako deka e podobro i pozelno 5m instalacija zasto taka klimata e poefikasna i potivka. Toa 5m sto go gleas na eurovent e so kolkava instalacija bila testirana klimata pa ako oni testiraat so 5 i poveke metra vo drugi slucai za da izvlecat maksimalni rezultati od klimata togas toa ti kazuva nesto..
Ako imas moznost za 30cm od plafon sekako taka postavi ja zasto ponepreceno ke se usisuva vozduhot od tavanot a utre zadutre koga ke sakas da ja zacistis od gore ke mozes pokomotno da vlezes so usisivacot ili so cetka.

Kajgana Shop

На врв Bottom