Најекономично греење и ладење

Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
Член од
2 октомври 2017
Мислења
145
Поени од реакции
271
Bi rekol deka ima previsok minimum...Eve edno video or vcera od Tundra 18ka:
https://streamable.com/78lgw
Nemam prilika da ja posmatram cesto vo zivo (zasto ja ima kaj dedoto vo dnevna) edino online ja gledam pocesto preku e-Control zasto e ustekana u SPS3 i rano e za kompleten zaklucok ama od ona sto go vidov dosega bi rekol deka e dosta tivka so mokjen izduv ama so slabo reguluran i neartikulisan autofan. Na videoto pogore odrzava zadadena T 20C a vo prostorijata na 1.5m analog termometar pokazuva 22C. Dobra mazga za greenje so on-off modulacija bi rekol ama toa e nesto sto se ocekuvase taka da zadovolni sme so izborot..
Za tundrata se ubo si pisuva I na eurovent I vo servisnoto. Znaci ima pogolema potrosuvacka vo mode na greenje ( posebno na temp okolu 0°C I poniski) I zatoa se smeta vo poniska klasa na klimi, pa I zatoa I cenata e niska. Sepak so mitsubishi kompresor I maks kapacitet na greenje od 6.7 kw ne e losh isbor iako od videoto se gleda deka ima losha modulacija.

Член од
15 јуни 2017
Мислења
62
Поени од реакции
95
Прашање до поупатените. Имам клима 7 год стара при вклучување кога ке почне да работи внатрешниот вентилатор се слуша некое зуење кое по некое време го снемува. Претпоставувам тоа е лагерот на вентилаторот. Прашањето е што во овој случај, треба да се смени нешто на вентилаторот или пак само подмачкување ке заврши работа?

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Nemam prilika da ja posmatram cesto vo zivo (zasto ja ima kaj dedoto vo dnevna) edino online ja gledam pocesto preku e-Control zasto e ustekana u SPS3 i rano e za kompleten zaklucok ama od ona sto go vidov dosega bi rekol deka e dosta tivka so mokjen izduv ama so slabo reguluran i neartikulisan autofan. Na videoto pogore odrzava zadadena T 20C a vo prostorijata na 1.5m analog termometar pokazuva 22C. Dobra mazga za greenje so on-off modulacija bi rekol ama toa e nesto sto se ocekuvase taka da zadovolni sme so izborot..
Намести ја на 24 ќе преди ко мачка, нека не мрзни стар човек на 20 степени!!

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Narednive dva dena osobeno nokjite ke bidat dosta ladni i da pazis so kapenjeto od krovot zasto ovoj zvuk e tipicen koga perkata zakacuva na nesto a vo tvojov slucaj pretpostavuvam toa e mrazulec stalaktit koj se formiral poradi kapenjeto..
[/QUOTE][/QUOTE]Вентилаторот закачува на некој мразулец.

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
stavija na 23 ili 24 i snimaj ja modulacijata...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
Намести ја на 24 ќе преди ко мачка, нека не мрзни стар човек на 20 степени!!
Star covek ke se svari na 24c..ovoj pa uste pesaci sekoe sabajle po nekolku km ako mu pojacas T ke frili klimata niz prozor..
Nego cekaj malu sega ja tebe da te gibnam kako novopecen strucnjak za klimi. Kazi mi dali posto postiras deka ti odrzava tvojava tundra so 800w i toa na zadadena 24C dali ke bides ljubezen da snimis edno video 2-3 minutno (10-15min bi bilo porelevantno ama aj) bas da se uverume vo toj tvoj perpetumobile od 34000den ko sto ne uveruvas site nas... Na drugiot forum toj deckoto ubavo ja izanalizira uste eden so nego se slozi, pa ovde slicni korisnicki iskustva uste od lani i eve posledno moevo i site korespondiraat a kaj tebe samo prede li prede..ne deka ne prede po zvuk ama u steker kolku prede e prasanjeto..ako sme realni sekako :)

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Star covek ke se svari na 24c..ovoj pa uste pesaci sekoe sabajle po nekolku km ako mu pojacas T ke frili klimata niz prozor..
Nego cekaj malu sega ja tebe da te gibnam kako novopecen strucnjak za klimi. Kazi mi dali posto postiras deka ti odrzava tvojava tundra so 800w i toa na zadadena 24C dali ke bides ljubezen da snimis edno video 2-3 minutno (10-15min bi bilo porelevantno ama aj) bas da se uverume vo toj tvoj perpetumobile od 34000den ko sto ne uveruvas site nas... Na drugiot forum toj deckoto ubavo ja izanalizira uste eden so nego se slozi, pa ovde slicni korisnicki iskustva uste od lani i eve posledno moevo i site korespondiraat a kaj tebe samo prede li prede..ne deka ne prede po zvuk ama u steker kolku prede e prasanjeto..ako sme realni sekako :)
kako da zakacam klip? odma da ti pokazam kako raboti na zadadena 24?

Член од
25 февруари 2018
Мислења
209
Поени од реакции
200
Ke probam naskoro vo sledna prilika sekako! Ko sto rekov seuste e rano za finalni zaklucoci ova se preliminarni..
cim klimata ti raboti kako on off togas e potolo vo sobata od zadadenata, koga kje ja stavish na 23-24 klimata kje si tera na zadadenata ili
eden stepen ponisko i modulacijata e konstantna... i nema da raboti on off odnosno nema da se gasi.
pak i ovde kje te prasam kako da zakacam klip sega snimav da vidish kako e...

Kajgana Shop

На врв Bottom