Konechno najdov shto mi pravi problem vo spalnata. Golem problem imam so gubitok a toplina i ne znam kako ke uspeam da go resham. Ke viknam nekoj zidar pa ke vidam ideja. Jas ne znam koj mu ja proektiral kukjava na tatko mi i chiva ideja bilo da se naoravi spalnata onaka kako shto e napravena. Dali nekoj od niv razmisluval deka ovaa kukja ke se gree ili neoismeni bile site. Tatko mi nekogash e prepameten za negovo dobro, ama nego najmalce mozam da go obvinam bidejki znam iz shto pomina koga se gradeshe spratov. Toj zidot na koj shto mi e zakachena vnatredhnata edinica e nefasadiran od ednata strana, ne samo shto e nefasadiran nego ne znam kako go ostavile celiot neramen, so iskrsheni cigli, otvori na site strani od nadvoreshna strana. Mu staviv pred 2 meseci 20 cm kamena volna, ama ku*ac, toa samo pomogna da ne se lazi senzorot od klimata, inache seushte probiva laden vozduh direktno vo zidot i duri od ovie puknatinite po kraevive kade shto se spojuva zidot so knaufot se isekja struenje. Go staviv termometarot tuka, 17 stepeni mi pokaza, ke odeshe ushte nadolu ama se iznervirav i se trgnav deka mi doagashe da zemam se da iskrsham od nervoza. Ke ja pominam zimava vaka, ama na prolet ke zemam topukot i se ke iskrsham i nov zid ke sozidam. Mnogu sum nervozen. Ne od neshto drugo, nego od debilite na koi shto im teknali vakvo neshto da napravat. Masta mi izleze so ovoj zid.