- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.783
- Поени од реакции
- 5.056
СТБ ќе има 6 месечна дивиденда од 65,7 денари? Има некои информации дали е изгласано и од кога е пресек на книга?
Не е битно. Важно некои заработија на нечија сметка.
Во заблуда си друже Бафра, берзата не е zero-sum игра, во одредени периоди може и речиси сите да заработат (како што имавме перидов на МСЕ).
Како се заработува а да не е на нечија сметка
Па сигурно не заработувам со навлекување на наивни...
Каква констатација wow. Како се заработува а да не е на нечија сметка
Ти зашто си на берзава и како заработуваш, дај сподели....
Прво сам кажуваш во одредени периоди. Второ, врз основа на што си заработил ....Во заблуда си друже Бафра, берзата не е zero-sum игра, во одредени периоди може и речиси сите да заработат (како што имавме перидов на МСЕ).
------
Btw, што се деси со гласањето за приоритетните од СТБ?
А на какви заработуваш жити се. Дај морал продавај на други теми. И која е дефиниција за наивни... се работи за очекувања а не за сигурни работи.Па сигурно не заработувам со навлекување на наивни...
Прво сам кажуваш во одредени периоди. Второ, врз основа на што си заработил ....
Особа А купила акција од КБ на 2.000, паѓа акцијата на 1.800, ти му ја купуваш на 1.800 и ја продаваш на 3.ххх
Најголемиот дел од заработка до сега ми е од дивиденди, на реализирана капитална добивка имам помалку (иако потенцијално можам и на капитална доста да заработам ако распродадам сега).ама за да заработиш единствен начин е некој да ја купи твојата акција за повисока цена
Јасно де. Е сега да речеме, сакаш нешто да се почастиш и шитнеш Стопанска или па се откажеш од твоите очекувања дека ќе е да речеме 1.500, тој што ќе ти ги купи, што значи тоа .... си заработил на негова сметка, ама си го зафркнал ли нешто, наивен ли бил или едноставно таков е процесот на Берза !!!Најголемиот дел од заработка до сега ми е од дивиденди, на реализирана капитална добивка имам помалку (иако потенцијално можам и на капитална доста да заработам ако распродадам сега).
Со инвестирање на берза купуваш дел од фирма, дел од разработен бизнис, кој може постојано да расте и без ти да мораш постајано да инвестираш во него.
--------
Уште една причина плус за инвестирање на берза, наместо орочен депозит.
Toa vo medicinata se vika circulus viciosus. ili zacaran krug, hipoteticki i Branchez gi kupil tie akcii od nekogo i toj sto mu gi prodal mislel deka go zaebal, a i Branchez koga ke gi prodade ke si go misli istoto, deka e popameten od onoj sto gi kupil.T uka e bitna i percepcijata za dobivka - nekoj ke e zadovolen so 10-15% dobivka , a na nekoj ke mu e malku i 60% dobivka.Mislam deka berza ne e mesto za griza na sovest- osven ako ne navlekuvas nekoj no toa e druga prikazna.Јасно де. Е сега да речеме, сакаш нешто да се почастиш и шитнеш Стопанска или па се откажеш од твоите очекувања дека ќе е да речеме 1.500, тој што ќе ти ги купи, што значи тоа .... си заработил на негова сметка, ама си го зафркнал ли нешто, наивен ли бил или едноставно таков е процесот на Берза !!!
Cistota 999,9 svajcarsko fizicko ti javdavam plockata na raka so proverka vo zlatara po tvoj izbor cena 520 evra do 600 zavisi od koja learnica I banka e izdadeno moze I zlato I platina dokolku sakasКоја цена и колку е чисто сребро, 100%?
Cistota 999,9 svajcarsko fizicko ti javdavam plockata na raka so proverka vo zlatara po tvoj izbor cena 520 evra do 600 zavisi od koja learnica I banka e izdadeno moze I zlato I platina dokolku sakas
Toa vo medicinata se vika circulus viciosus. ili zacaran krug, hipoteticki i Branchez gi kupil tie akcii od nekogo i toj sto mu gi prodal mislel deka go zaebal, a i Branchez koga ke gi prodade ke si go misli istoto, deka e popameten od onoj sto gi kupil.T uka e bitna i percepcijata za dobivka - nekoj ke e zadovolen so 10-15% dobivka , a na nekoj ke mu e malku i 60% dobivka.Mislam deka berza ne e mesto za griza na sovest- osven ako ne navlekuvas nekoj no toa e druga prikazna.
"Договорот за одобрување на рамковенреволвинг лимит врз основа на договорен залог над недвижност зав.бр. 09-3124 одЧитам ПКБ се задолжува со 15.000.000 € кај Тутунска. Па нели овие беа топ компанија што има кеш, топ работи, потценета била акцијата... ПКБ има пазарна капитализација 438.000.000 денари а кредитот е дупло поголем.Нешто овде не ми е логично...
Pomina kaj 68% od prioritenite, ama ne pomina kaj 94% od obicnite.poveke srekja slednio patПомина или не предлогот за приоритетните акции кај СТБ?