- Член од
- 22 јануари 2009
- Мислења
- 258
- Поени од реакции
- 200
Некој да не сака да си купи плочка инвестициско сребро од 1 кг ?
Ма секој има право да меле (да мисли), па дури и мојата маленкост . . .Boshko djabe melesh, te mislev mnogu poveke deka se razbirash vo berzava, ali ti si bil od novive berzijanci shto do sega ne izgubile na berza.
Ne te fatila utopija na berza ko pred 10god. da ne ti se vratat akciite na toa nivo.
Se falish si prodal na najakato vo ponedelnikot, poslem kupuvash na neshto poniska cena.
Moli boga shto neshto od neshto se vrati inache otide bajbuk.
P.S pochni da gi sonuvash akciite koga ke se vratat na max. nivo akciite sto si gi kupil i zapishal na forumi, a ne e losho i nekoja shto nemash forumashive da si kupat na poeftino.
Nezaboravaj ide nova svetska kriza.
Која цена и колку е чисто сребро, 100%?Некој да не сака да си купи плочка инвестициско сребро од 1 кг ?
Bosko da razjasnime - Jas tebe ne ti se smejam, niti pak izmejuvam i navreduvam.Ма секој има право да меле (да мисли), па дури и мојата маленкост . . .
Берза освен што е економија, политика, бројки, финансиски извештаи, таа е и психологија, очекувања, тренд, проекции . . .
А во проекции сум скоро непогрешлив во последниве 6-7 години . . .
Незнам што има лошо да продадеш нешто поскапо, а купиш поефтино . . . . ??? Па затоа и сум на берза.
Кризи имало и ќе има . . . И не заборавај и кризите се шанса за богатење за оние со ум и пари .
Една криза (2007-2013) не ме уби ме ојача, а верувај втората ќе ме збогати ..
Чул е господ за криза, ама до пролет уживај во раст и добри дивиденди од банкарскиот сектор . . .
Јас до мај/2019 спијам мирно, а после НАТО ќе не чува од кризи .
п.с.
И затоа пишувам и што купувам и што продавам за да можат луѓе да споредат, да те искритикуваат, ти се смејат . . .
Не се кријам зад празни зборови, туку пишувам за бројки . . . Ете ти ми се смееш, но знај без ризик нема шизик..
И да знаеш какво лошо време дојде . . . јас како најголем долгогодишен критичар на Комерцијална во последниве 2 години да станам најгласен подржувач . . . Лани кога КМБ беше бандаж бев единствен подржувач, оваа година не има повеќе . . . . Но едно е да подржуваш можност за профит, а друго е да подржуваш менаџмент, неговите политики, работата на компанијата . . . За некои сето ова е исто . . .
СТБ беше мојата прва љубов, за Охридска се верив, а со КМБ имаме брак од интерес . . .
Мислам дека нуди на продажба инвестициско сребро, односно го нема во посед кај него, туку има некаков сертификат дека е сопственик на сребро кое се наоѓа во сеф, некаде на Алпите или Хонг Конг .Која цена и колку е чисто сребро, 100%?
Бошко немам потреба да ти реплицирам. Немам потреба ни некого да напаѓам, ниту да глорифицирам криминалци.Буби, оној мој сон за Комерцијална не се дава .
Изгледа заврши дисконтот, па полека се враќаме на пазарни услови...
Абе сон си е сон, не е заебанција.... само квалитетен толковник треба .
Еве го и Мане https://plusinfo.mk/самир-мане-групацијата-балфин-ќе-с/
Ќе има на Саем доста работа за Комерцијална бизнис лоби . . .
Абе КМБ порасна за 7% во 3 дена, а они УНИ па УНИ . . . демек јака банка .
Тука на форумов од прво читање одма знаеш кој што портфолио има.
Секој си ја носи водата на сопствена воденица, па дури и кога има лоши одлуки нема самокритичност . . .
Ако критикуваш одлука незначи дека акцијата е лоша . . . . тоа значи да не чекате дивиденда следни 4 години .
Извини @TENDO што те вознемиривме околу УНИ, но не ми кажа барем еден добар економски проект на владата да го пофалам јавно. Може и Бранко и Џозев конструктивно да ти помогнат и да ни отворите очи .
Во такви не верувам....само физички да го имаМислам дека нуди на продажба инвестициско сребро, односно го нема во посед кај него, туку има некаков сертификат дека е сопственик на сребро кое се наоѓа во сеф, некаде на Алпите или Хонг Конг .
Можно е да има повеќе сертификати него ли сребрени плочки, ама кој да знае
Изгледа нема да помине. Главниот акционер ќе гласа против.Denes e Sobranieto na STB, tocka na dneven red e i konverzija na prioritetni vo obicni akcii..
Од колку саат почнува?Изгледа нема да помине.
11.00Од колку саат почнува?
Не е битно. Важно некои заработија на нечија сметка.Изгледа нема да помине. Главниот акционер ќе гласа против.
Што значи акциите назад на 300-400 ден