Па нели ти велеше дека според уставот преседателот на државата не може да прогласи воена состојба?Да бе, така оди тоа... за 5 мин.
Кој и да планирал дека Хорхе има храброст да прогласи воена состојба треба да заглави во затвор до крај на животот заради глупавост.Па нели ти велеше дека според уставот преседателот на државата не може да прогласи воена состојба?
Ти се фати за уставот, го цитираш тука и во цитираното вели дека преседателот на државата може да прогласи воена состојба.
Значи, аманте си пишува се таму. Прво, ова не било вчера, кога во Прилеп беше тмурно и магливо, туку некни. Второ, се организирал и празнувал патронат на основното училиште, што нема врска со државниот празник; доколку ги видевте сликите ќе забележевте ученици и професори.https://infomax.mk/wp/општината-го-правда-градоначалникот/
Со секој нареден ден се достига ново ниво на глупост.
Не споредуваш со Франција?Не знам кои се тие "Вас", или ме персираш
Тој што земал друг пасош, се кажал дека е Бугар, мене ми е гајле. Ама кога таков ист ми соли памет, критикува е тогаш за мене тој нема никаква почит.
Еве Франција тежок им е животот, се жалат, АМАААА не бараат амерички или британски пасош, ТУКУ иде и гине, се тепа против кучињата на власта (да полицајците се кучиња, никакви патриоти) сака да го среди општеството во кое живее да биде подобро и за себе и за своите деца.
Значи со среќа нека им е со други пасоши, ама нека не ми паламуди како загрижена теткица, или да кукате како жени на селска чешма.
Бугарите не мењаат пасоши а си работат низ ЕУ![]()
Протести во КочаниПротести во Парис
Протести во Брисел
Протести во Холандија
Протести во Будимпешта
Протести во Белград
Протести во Тирана
Кај нас, за среќа, се е таман и нема причина за протести.
Кој е патрониот празник на ООУ „Климент Охридски“?Значи, аманте си пишува се таму. Прво, ова не било вчера, кога во Прилеп беше тмурно и магливо, туку некни. Второ, се организирал и празнувал патронат на основното училиште, што нема врска со државниот празник; доколку ги видевте сликите ќе забележевте ученици и професори.
Е, сега вистинското прашање што произлегува од овој дебилизам и кое никој не го поставува, а е скроз друга димензија од спинуваниве написи е зошто на некого воопшто му текнало да го направи патронатот свечен и јавен така што ќе положува цвеќиња и ќе вика градоначалник и зошто никој во ланецот на команда не рекол стоп. Одговорот мислам дека на сите ни е јасен.
Машала машала прво се истрча со постов:Значи, аманте си пишува се таму. Прво, ова не било вчера, кога во Прилеп беше тмурно и магливо, туку некни. Второ, се организирал и празнувал патронат на основното училиште, што нема врска со државниот празник; доколку ги видевте сликите ќе забележевте ученици и професори.
Е, сега вистинското прашање што произлегува од овој дебилизам и кое никој не го поставува, а е скроз друга димензија од спинуваниве написи е зошто на некого воопшто му текнало да го направи патронатот свечен и јавен така што ќе положува цвеќиња и ќе вика градоначалник и зошто никој во ланецот на команда не рекол стоп. Одговорот мислам дека на сите ни е јасен.
па уште СМЕСТА бан, па голтање (тоа изгледа од друга тема кај што пишуваш - педерите) ова она, ми рече ти реков. Биди барем величина и извини се@Администрација сместа бан за ширење и голтање на олкави слонови од фејк њуз.
Јас НЕ обвинувам некој што земал пасош странски, кој што сака нека прави, ако му е подобро. Финтата е, нема потреба да ми кажува што не чини во жабокречинава, туку среќен нека му е патот надвор и ако најде подобро нека ме викне и менеНе споредуваш со Франција?Ај не заебавај.Французиве протестираат ради цени на гориво кои се пониски од оние во Грција,Шпанија.Сигурно не им е потежок животот од кај нас, Бугарија, Косово,Грција и други балкански вукојебини шо глумат држави.Французите секогаш од време на време се бунтуваат чисто да ги потсетат нивните политичари дека Франција не е нивна сопственост, него е на народот.Иначе шо се однесува до бугарскиве посоши ги подржувам љуѓето шо ги земаат.Го претераа МК феудалциве,тоест ропациве шо себеси се викаат газди.Мора да ги почитуваат работниците.На љуѓето им е преку нос да работаат по10 саати за минималец!
Е па до крај цитирај...Па нели ти велеше дека според уставот преседателот на државата не може да прогласи воена состојба?
Ти се фати за уставот, го цитираш тука и во цитираното вели дека преседателот на државата може да прогласи воена состојба.
А зошто да не ги пуштат? Ако законот не важи за Муковски и компанија, зошто за овие да важи?Па еве Муковски и компанија се испазарија веќе, значи по автоматизам треба сите да ги пуштат?
Прво. Намерно го ставив овој линк, а не другиот каде што пишува дека на Св. Климент го утнале споменикот.Значи, аманте си пишува се таму. Прво, ова не било вчера, кога во Прилеп беше тмурно и магливо, туку некни. Второ, се организирал и празнувал патронат на основното училиште, што нема врска со државниот празник; доколку ги видевте сликите ќе забележевте ученици и професори.
Ако Собранието не може да се состане, одлука за прогласување на воена состојбаПа нели ти велеше дека според уставот преседателот на државата не може да прогласи воена состојба?
Е точно така.Неписмениот градоначалник и најверојатно директорот на школото како организатор; желбата да бидат видени као демек види ние сме посветени, работиме, им се удира од глава кога прават вакви киксови. Овој не е ни прв ни последен. Пред некоја година Илинден го празнувавме со фаланга. Затоа и пишав дека не ми се гледа лимитот на глупостите.
Извини бате, еве ти каранфилчеМашала машала прво се истрча со постов:
па уште СМЕСТА бан, па голтање (тоа изгледа од друга тема кај што пишуваш - педерите) ова она, ми рече ти реков. Биди барем величина и извини се
@INDIJANEC123 сепак не сме биле толку гладни па да голтаме слонови, туку некој друг се залета да суфлира да не банирале
Додуша и мене ми беше сомнително што е сонце и лесно облечен градоначалникот, ама беше споделено врска Мафо муабетот за ракијата, се извинувам што не проверив времето низ градовите за таква битна информација дали е вистинска.
@BilboBaggins kако Flesh се истрча за да ме банирале. Ако ти е тоа желба, кажи ќе ти ја остварам, не биди издаица крастаица/пиче
Па администрацијава на форумот не знам од која причина ми го избришала постотама ете нивни форум, нивни правила, нивни миленичиња . Ко божем јас да сум пишувал на тој порталот што го ископирав.
Ако е за така, избришете 1/3 од постовите, зашто многу членови пренесуваа информации како: намалување загадување, подобрување на економијата, намалување на даноци, влез во НАТО, намалување на администрација и најбитното владеење на правото, а испадна се фејк
Си има едно ретардирано здружение http://znm.org.mk/ и тие треба да казнуваат за лажни информации, а не ја божем сум бил виновен.
Исто е училишна прослава и општинска прослава?Кој е патрониот празник на ООУ „Климент Охридски“?