Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

0nline

ЕУ и Нато Антифашист
Член од
8 јануари 2012
Мислења
103
Поени од реакции
58
Имам едем познник кој се декларира како анационална личност. Тоа не е лошо, затоа што е негово лично убедување. Но тој сите ги смета дека му се непријатели и на сите им е лут кога коментира теми за колективни идентитети. Никогаш не направи паралела да ги разликува поимите што е што.
Едноставно е, за колективните права при самоопределување не е исто што и личното убедување. Па затоа сите си тераат мајтапат со него кога (именува) дава коментар за некоја држава, народ, јазик, ....итн. Секогаш беше игнориран во дијалог од секого. Не разбираше дека неприфаќање на луѓето на неговите лични убедувања, не е причина луѓето да го мрзат. Кога ќе почнеше да збори се и сешто за колективните идентитети, сите одма го откачуваа. Самиот во глава си постави фрустација дека сите му се криви или човек што никогаш не го видел во живот да го мрази.
Пред некој ден го гледав филмот Фрактура со Ентони Хопкинс. Интересно е , но и реткост е да се види избор на индивидуа со криминален акт, преку обид на убиство и убиство да проба го изигра државниот систем. Па ме потсетува на нашиот моментален живот во Македонија, каде ова е секојдневие. На народот му остна изборот да бојкотира се што е корупција и криминал. По неуспешниот референду, треба ново државно уредување, нови програми на политички правци и нови политичари . Нато и ЕУ идеата во Македонија го достигна својот максимум, а по референдумот се покажа дека се неприфатливи и неспроведливи за луѓето во Македонија.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Ако се испазари, фер е и другите во затворот да се ослободат за 24 април.
Па еве Муковски и компанија се испазарија веќе, значи по автоматизам треба сите да ги пуштат?

Член од
12 март 2012
Мислења
59
Поени од реакции
72
Vernite ovci na sdsm od bitola isto kako sto bese so uber-ovcite na dpmne ne izleguvaat na protesti za vozduhot sto ne sotre i uste ni gi true decata pa uste me ubeduvaa pred nekoj den deka manipulanti bile tie sto sega go organizirale...a ovie drugite sampionite za kontraprotesti i mitingaski sendvicturizam pak sega pocnaa da brcat za toa a porano ni se smeea koga ke izlezevme...nema spas od idiotstinata. A za nasite anticki ilirski sogragjani da ne komentiram toa nikogas ne e probljem i bitno vazno e da si gi turkaat nivnite raboti na najprostacki mozen nacin.. as usual. Oseteno na sopstvena koza po kojznae koj pat vo edna institucija. Ni nema spas.

Член од
18 март 2015
Мислења
405
Поени од реакции
570
сдсм е вмро од алиекспрес,,баш ме интересира колкав ќе биде бројот на будали што ќе излезат да гласаат за двете партии на избориве нареднава год..ако биде над 40 проценти излезност од СЗО може слободно да не прогласат за болни и да не стават во карантин

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
А про по муабетов.
На Водно проаѓаат, очигледно кУмуњари, пар идиоти и го гледаат делов кај што е раскопано за гасоводот што ќе носи гас за Голема Албанија / Илирида и викаат "што кур сакаат бе овие глупиве од вмро, па најеколошки енергенс е гасот?" И тука триста говна изнаредија дека дпне пари им давал на луѓево шо протестираат (а тие, кутрите, утепани, ниеден протест не им успеа, само џавкаат по фејсбук - жално, штета)...значи тоа перењето мозок од страна на сдс, толку малку треба - одма забораваат дека гасоводот е проект на владата на паторот и учк, а дека сегашнава на муртинецот и учк нема ни намера, ни желба нешто да промени од таа еколошка катастрофа и до сега најголема сеча на Водно од Даут паша наваму. Веќе не знаат ни чии се говната шо ги лапаат. Нишо чудно да фатат да го бранат и Скопје2014-та шо скокаа ко петли дека ќе го рушат, а веќе никој не ни праи муабет за тоа.

40% е многу. 20 ако искочат на наредни избори јаз'к да им е. Тоа смрлдето учкарско, денко, да не дочека да биде претседател на државата што од корен на душата ја мрази.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
сдсм е вмро од алиекспрес,,баш ме интересира колкав ќе биде бројот на будали што ќе излезат да гласаат за двете партии на избориве нареднава год..ако биде над 40 проценти излезност од СЗО може слободно да не прогласат за болни и да не стават во карантин
Промените веќе се започнати т.е. почнат е распадот на гигантите ДПМНЕ и СДС т.е. распадот на гигантот ДПМНЕ е во полн ек, кога беше Грујо лидер барем некако успеваше овците да му бидат на број, но како Грујо си замина од лидерската позиција некако трлото се дупна и испобегаа овците, јас стварно незнам колку гласови би освоил кандидатот на Мицко за претседател на државава на претстојните претседателски избори кои треба да се случат пролетта 2019 год. значи за неколку месеци, изгледа уште во прв круг ќе бидат нокаутирани ДПМНЕ, не дека кандидатот на другата страна ќе биде некој којзнае кој, но овие се ептен даун !
П.С. Незнам колку е вистина но наводно периодов имало ажурирање на членството на ДПМНЕ и одзивот бил минимален т.е. никој не им се ажурирал повторно !

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Мене ми е битно името на државата да се смени, да станеш северномакедонец и да не смееш збор на македонски да кажеш кога ќе одиш со теглата ајвар и патлиџани на одмор во Грција. И ми се исполнува ко што гледам.
и самите твои амбиции зависат од друг. Името според мене е завршена работа. А вакви давајгази, никаде не просперираат. Фил д реалити[DOUBLEPOST=1544355835][/DOUBLEPOST]
Па еве Муковски и компанија се испазарија веќе, значи по автоматизам треба сите да ги пуштат?
Додај и мијалков. Тој ќр биде пуштен по оваа фарса

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
:pos::pos:
Зашто да дерам јас кучињата :toe:, нека ги има троа појќе, па со ќерката кога ќе шеташ, баш ќе имаш шанса да и објасниш, дека и покрај тоа што ве испокасапиле треба да бидете послушни граѓани и да чекате Шилегов/ Коце да решат што да прават со нив
.
Ова воопшто не ти требаше, нели?

B

Bafra

Гостин
Ова воопшто не ти требаше, нели?
Што тоа не ми требало, не сфатив .....

Ако ти е за Берикчо, неколку пати провоцира, изиграва шут како по обичај, па соли памет, се прави нешто Тибетантски монах, па ете му нека размислува.

Има вистина во овие:

И така Кинезиве фаќаат замав на Балканов па може и ова

Последно уредено од модератор:
B

Bafra

Гостин
Многу работи немаш сфатено, па сега за ова...
Битно е ти да си жив и здрав, а за друго не му се секирај.
Како е, о ти Богу на фактите :cuc: . Битно е ти да запазиш рејтингот на празни постови и исмејување на други, за друго не се секирај Комито наш (y)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па што не е јасно бе Ѓорѓи.
"Народот" влегува во собрание така што собранието не е во можност да се состане и преседателот на државата според уставот може да прогласи воена состојба.
Да бе, така оди тоа... за 5 мин.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Мене ми е битно името на државата да се смени, да станеш северномакедонец и да не смееш збор на македонски да кажеш кога ќе одиш со теглата ајвар и патлиџани на одмор во Грција. И ми се исполнува ко што гледам.
Туку... до кај си со 200 евра? Ги надмина ли? Да собереме по едно евро за тебе, едно за црквата.[DOUBLEPOST=1544363166][/DOUBLEPOST]А каква награда примил Груевски па е осуден? Да се повози некој круг?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom