Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Фрчкоски: Брз импичмент и судење на претседателот
Не ми е јасно како може да се гради случај за прогласување на воена состојба, кога воена состојба, според уставот, може да прогласи Собранието со 2/3 мнозинство.[DOUBLEPOST=1544194933][/DOUBLEPOST]
Зошто програмеру?
Има нешто, кондураџијо.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Шо на пример? Пиши побрзо смената ќе ти заврши,картичката треба да ја поминиш
Па, немам картичка, не работам во државна фирма. Државните фирми секако не работат ова време.
А, не знам шо. Треба да си го поставиме како прашање, ама сигурно не е случајно. Јас никого ни бранам, ни напаѓам... Ама кај нас последниве 2-3 години ништо не е случајно во политиката. Позаробена држава (како целина) не знам дали има на светот. Толку уценето „пучанство“ тешко дека има. Со уцени и државата ја носиме „курбан“, пратеници да гласаат против свои убедувања и изборни ветувања, ниски задкулисни игри, поставување на власт, итн, итн... Сето тоа отвора оправдан сомнеж за некоја „игра“ во сведочењата во судот. Ништо ни прејудицирам, ниту тврдам, ниту негирам.. само имам сомнежи (веќе во сé).[DOUBLEPOST=1544196540][/DOUBLEPOST]
Што спинувам бе шутрак? Сите цело време викаа спонтани протести, народот се кренал. Тоа се да ти било масло на вмро. Пак да ги гласате.
Многу народ ВМРО ДПМНЕ собрал „бога ми“.
Па ВМРО ДПМНЕ е многу подобра опција за гласање од СДСМ. Барем до сега. СДСМ сем за „ломотење“ и „изигрување на крем“ ништо друго не знае. Е сега... и предавство и лажење на „велико“ му придодаде на свое конто. Тоа не го направија претходните лидери.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Па, немам картичка, не работам во државна фирма.
ептен знаеш нема што. да користиш картица не зависи шо сопственост е фирмата.
Не ми е јасно како може да се гради случај за прогласување на воена состојба, кога воена состојба, според уставот, може да прогласи Собранието со 2/3 мнозинство..
нели? ти стварно си правник? :confused:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
ептен знаеш нема што. да користиш картица не зависи шо сопственост е фирмата.
нели? ти стварно си правник? :confused:
OK, кај мене нема картички.
Не треба да си правник, доволно е да прочиташ што пишува во закон или устав.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Лаже Нинџа, сорос го поткупи, само за да има некој повторно да го валка името на господинот Груевски.
Спонтани беа протестите, не беа координирани од партија и во соработка со МВР.
За едно сигурно лаже. У изјавата вика дека до 7:30 бил у штаб. Е сеа освен ако штабот бил у Дион, тогаш збори вистина.
Не викам дека нема вистина у ова што го збори ама некако делува како да се каѓува само еден дел од целата приказна. Ја сум сигурен дека тоа што се деси на 27-ми е многу поише од ова што сеа се кажува у јавност. Имаат тука умешано прсти и ВМРО и СДС и МВР, а и странски фактори, пред се од организациски план. Све што се дешава у последниве години е страшно прецизно испланорано, а нашите не ми делуваат како да го можат сами тоа. Види ги само како делуваат у моментов заедно ВМРО и СДС. Дур се менува устав, се брише еден народ, неговата историја, ВМРО и Мицко протестираат и зборуваат за све само за тоа не. Па и сите киксови и гупости што ги праи владава делуваат како намерни, за да го одвлечат вниманието од она што се случува. Стално се поклопуваат во моменти кога нешто треба да се изгласа у собрание.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Кај може да се види како целосно ќе гласат измените на Уставот? Не предлог за пристапување кон измени туку самите измени?
Не ги објавуваат. Доколку ги објават, нивните ќе ги стрелаат

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
OK, кај мене нема картички.
Не треба да си правник, доволно е да прочиташ што пишува во закон или устав.
на страна ова изјавиве шо ги даваат ...прочитај, фино си пишува. И за вонредна и за воена состојба. Дали малцуцка се зезаш :D

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
За едно сигурно лаже. У изјавата вика дека до 7:30 бил у штаб. Е сеа освен ако штабот бил у Дион, тогаш збори вистина.
Не викам дека нема вистина у ова што го збори ама некако делува како да се каѓува само еден дел од целата приказна. Ја сум сигурен дека тоа што се деси на 27-ми е многу поише од ова што сеа се кажува у јавност. Имаат тука умешано прсти и ВМРО и СДС и МВР, а и странски фактори, пред се од организациски план. Све што се дешава у последниве години е страшно прецизно испланорано, а нашите не ми делуваат како да го можат сами тоа. Види ги само како делуваат у моментов заедно ВМРО и СДС. Дур се менува устав, се брише еден народ, неговата историја, ВМРО и Мицко протестираат и зборуваат за све само за тоа не. Па и сите киксови и гупости што ги праи владава делуваат како намерни, за да го одвлечат вниманието од она што се случува. Стално се поклопуваат во моменти кога нешто треба да се изгласа у собрание.
Да си ми жив

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.962
Поени од реакции
41.253
Еве само што го слушнав Кочо циганот дека странските инвестиции биле пред врата. Дека 2019та ќе била година на економијата. ЌЕ е најомилениот сврзник на оваа багра. Ќе биде, ќе даде господ и така натаму. Не знам за вас ама јас вечер ќе спијам многу убаво и веќе почнав да размислувам за останување во државава. Фала Кочо, фала Заев што се грижите за мене.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom