Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 декември 2018
Мислења
10
Поени од реакции
3
Нјама такава преписка заведена по консулски п'т sega mi pisa, da ne ima drug link za da proveram

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Нјама такава преписка заведена по консулски п'т sega mi pisa, da ne ima drug link za da proveram
Нешто грешно проверуваш.
Тој е линкот,најпрво кога ќе ти дадат број и пин ,ги внесуваш во горните полиња.А потоа ќе ти излезе образувана преписка бр...../2018 со која можеш да си проверуваш и во долното поле и е различен број од бројот на молба,но нема да ти биде грешка ако и понатаму си проверуваш во горните полиња со молба номер и пин.
Е сега можеби погрешно си ја запишал бројот на молбата или пинот кога ти го кажале од амбасада.Јави им се утре пак.Или можеби годината ја грешиш.Кога беше на интервју?

Последно уредено:
Член од
16 декември 2013
Мислења
82
Поени од реакции
60
neshto kaj tebe e prijatele, odamna vekje se navlezeni vo noemvri 2017. Neznam kako e mozhno ti od 7mi mesec da si ushte na zadolzitelna.
Preku konzulat vo bitola sum jas. Ako ima toa nekoe vlijanie. Na intervju bev 11.07.2017 pa od konzulat gi pratija dokumentite vo sofija i brojce za proverka na internet mi izleze po nekolku meseci, odnosno na stranata prepiskata e zavedena na 29.11.2017.
i sega sto se slucuva?

Член од
19 мај 2015
Мислења
38
Поени од реакции
27
H

Haronmk

Гостин
ако не не стават БАРЕМ на финална до 21ви Декември сите заглавени од 2016та интервју СРАМ да им е!

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Ne veruvam deka ke blokiraat bidejki si tecat normalno.rabotite duri i vo DABC kade sto bese najgolemiot problem a i vo pravpsudieto ima sekoj den promeni na statusi. kolku sto gledam Viceprezidentot veke ne stava na proverka, ama fakt e deka nikoj ne prijavil potpisan ukaz veke mesec dena. A moze ima potpisabo ukazi no ne se vneseni vo sistemot bidejki ne mozat da postignat oti ima mnogu promeni na statusi na prepiski vo pravosudieto.[/QUOTE
Se soglasuvam. Dokolku viceprezidentot ne gi priznava udostoverenieta izdadeni od DABC pologicno e da gi stavi prepiskite na dopolnitelna so rok da dostavat dokumenti, a ne da gi odbiva.
Viceprezidento i DABC treba da se dogovorat so koj dokumenti VICEPREZIDENTO ke potpisuva ukazi i tie sto ne gi ispolnuvaat uslovite za BG drzavjanstvo DABC da ne gi prima dokumentite .a ne da cekaat po 3-4 godini i na kraj da gi odbijat .

Член од
14 август 2013
Мислења
46
Поени од реакции
89
Jas sum bil na intervju 27.03.2017 i veke zemav drzavjanstvo pred 2 meseci
Znam, najmalku dvajca od grupata sto bevme zaedno isto zemaa sep-okt, a jas uste cekam potpis na ukaz. Gledas ti si duri i so potvrda, a jas preku roditel i uste cekam, znaci ne odat po red. Da ne bese zastojot mislam deka pred eden mesec ke ispadnese ukazot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom