Jas sum bil na intervju 27.03.2017 i veke zemav drzavjanstvo pred 2 meseciOva e poslednata faza pred ukaz, znaci se uste ne mu e potpisan ukazot, poveke luge sme so ovoj status.
Jas sum intervju 27.03.2017 i cetiri i pol meseci cekam na potpis
со шо документи?Jas sum bil na intervju 27.03.2017 i veke zemav drzavjanstvo pred 2 meseci
Нешто грешно проверуваш.Нјама такава преписка заведена по консулски п'т sega mi pisa, da ne ima drug link za da proveram
Kolku vreme cekase da ti se potpise ukaz i so sto dokumentiJas sum bil na intervju 27.03.2017 i veke zemav drzavjanstvo pred 2 meseci
Preku konzulat vo bitola sum jas. Ako ima toa nekoe vlijanie. Na intervju bev 11.07.2017 pa od konzulat gi pratija dokumentite vo sofija i brojce za proverka na internet mi izleze po nekolku meseci, odnosno na stranata prepiskata e zavedena na 29.11.2017.neshto kaj tebe e prijatele, odamna vekje se navlezeni vo noemvri 2017. Neznam kako e mozhno ti od 7mi mesec da si ushte na zadolzitelna.
со шо документи?
Deklaracija i potvrda od petar kolev mbp ukaz cekav da mi se potpise 1 mesec od proverka od viceprezidentot inace od intervju do pasosot skoro 1 ,5 godinaKolku vreme cekase da ti se potpise ukaz i so sto dokumenti
Bravos cestita nekatie i najubavo da si go iskoristis niz evropaDeklaracija i potvrda od petar kolev mbp ukaz cekav da mi se potpise 1 mesec od proverka od viceprezidentot inace od intervju do pasosot skoro 1 ,5 godina
Ti blagodaram i ti i site sto sakaat da si dobijat i go iskoristat najpametno pozdravBravos cestita nekatie i najubavo da si go iskoristis niz evropa
Ne veruvam deka ke blokiraat bidejki si tecat normalno.rabotite duri i vo DABC kade sto bese najgolemiot problem a i vo pravpsudieto ima sekoj den promeni na statusi. kolku sto gledam Viceprezidentot veke ne stava na proverka, ama fakt e deka nikoj ne prijavil potpisan ukaz veke mesec dena. A moze ima potpisabo ukazi no ne se vneseni vo sistemot bidejki ne mozat da postignat oti ima mnogu promeni na statusi na prepiski vo pravosudieto.[/QUOTE
Viceprezidento i DABC treba da se dogovorat so koj dokumenti VICEPREZIDENTO ke potpisuva ukazi i tie sto ne gi ispolnuvaat uslovite za BG drzavjanstvo DABC da ne gi prima dokumentite .a ne da cekaat po 3-4 godini i na kraj da gi odbijat .Se soglasuvam. Dokolku viceprezidentot ne gi priznava udostoverenieta izdadeni od DABC pologicno e da gi stavi prepiskite na dopolnitelna so rok da dostavat dokumenti, a ne da gi odbiva.
Znam, najmalku dvajca od grupata sto bevme zaedno isto zemaa sep-okt, a jas uste cekam potpis na ukaz. Gledas ti si duri i so potvrda, a jas preku roditel i uste cekam, znaci ne odat po red. Da ne bese zastojot mislam deka pred eden mesec ke ispadnese ukazot.Jas sum bil na intervju 27.03.2017 i veke zemav drzavjanstvo pred 2 meseci