Трибиани
Ванда Вештерката
- Член од
- 21 јули 2018
- Мислења
- 3.753
- Поени од реакции
- 8.846
Ти објаснувам дека се бламираш и не си во право..тоа со ЕПП и Хуавеи се чисти примери онака експлицитни и те зедов тебе за пример за да ми ја разбериш поентата ама очигледно не резултираше...значи ако Сити и ПСЖ се пластични клубови тогаш Барса и Реал се три пати попластични..едноставно не знам подетално како да ти објаснам дека капитализмот функционира така и кој колку има нека си потроши...не сме во време на Југославија каде сите имале исто и земале работничка плата,или во НБА каде има селари кап......и таа традиција што ја имаат клубовите што ги наброја ја изградиле некако и почнале од негде..и тие биле на вакво ниво каде немале титули,историја и ништо..па затоа и Сити сакаат да бидат на тоа ниво и зошто да не се обидат?..или треба тебе да те прашат што мислиш?.некој порано,некој подоцна...секој заслужува шанса и со ресурсите што ги има зошто да не ги искористи?Што има врска Епл и Хуавеи со фудбалот? Реков ако нешто е легално не треба да ми се допаѓа а и не е легално што и покрај прекршоците на ффп не беа исклучени. Или правилата важат за сите еднакво или за џабе имаме правила. Или само послабите клубови без позадина го окрка па беа исклучени. За тебе тоа е ок? Жити се.
А Лајпциг кој има 12 официјални членови и постои само да промовира лименка со сок? Абе ај промашена е смислата на фудбалот со овие. Како да не се пластични ко со сила се направени клубови? Сити без шеиците ќе си шетаа меѓу премиер и шемјеншип. Лајпциг во петта ќе играше а ПСЖ од секојпат бил пластичен. Овие клубови секојпат ќе бидат цел на таков вид играчи кои сакаат да искешираат а не дека имаат репутација и историја како Реал, Барса, Баерн, Манчестер и други. Пак ќе речам некому му е ок некому му пречи. Мене ми пречи тебе не. И што сега сите да мислиме ко тебе?
И Интер на времето сосила и со инает беше направен па зошто за нив не велиш дека се вештачки?