Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Pogolem problem od kucinjata skitnici e sto nikoj ne gi pegla kuckarkive
А најголем проблем ке биде кога ке се отруе некое дете во некој парк или некое игралиште[DOUBLEPOST=1543697596][/DOUBLEPOST]
Не би ме, некој крајно практичен така би го решил тој проблем.

Ама дека некој прикрива чедоморство, каде што треба да е вмешана МВР и државна власт, за да даде алиби на градоначалник кој доаѓа од другата страна на плотот можност да се справува со кучиња е лудило.

Јас почитувам луѓе да се грижат за животни (иако јас лично не сум многу потресен) ама вакви хистерична како актеркава повеќе ви одмагаат отколку помагаат.
Мене ниту ми помага ниту ми одмага,не сум член на никакво здружение само сум присуствувал на таков настан кога беше куче затруено,несакаш да видиш такво нешто.Да не зборам некое дете ако посегне по отровот

Член од
24 март 2010
Мислења
15.352
Поени од реакции
26.358
А најголем проблем ке биде кога ке се отруе некое дете во некој парк или некое игралиште[DOUBLEPOST=1543697596][/DOUBLEPOST]
Мене ниту ми помага ниту ми одмага,не сум член на никакво здружение само сум присуствувал на таков настан кога беше куче затрено,несакаш да видиш такво нешто.Да не зборам некое дете ако посегне по отровот
Се согласувам дека тоа е многу болна и нехумана работа. Плус е долготрајна агонија. Ако веќе физичко отстранување е единствено можно решение, може да биде со стрелање.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Се согласувам дека тоа е многу болна и нехумана работа. Плус е долготрајна агонија. Ако веќе физичко отстранување е единствено можно решение, може да биде со стрелање.
Со кастрација за 10 години ке се намалат за 90% и трајно ке се реши проблемот.Тука можеме и сите ние,граѓаните кои сме засегнати да помогнеме преку скромен самопридонес,сите сме согласни дека на кучињта не им е местото по улиците,има разлики само во начинот на кој тоа би се спровело.Ако се иземат социјално ранливите категории семејства,секое друго би можело да издвои по скромни 100 ден месечно за побрзо и поефикасо да се реши проблемот засекогаш

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Незнам зошто, ама се си мислам дека Фрле има претседателски апетити, па некој на овај начин сака да го спречи, случајно да не му фати место...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.352
Поени од реакции
26.358
Со кастрација за 10 години ке се намалат за 90% и трајно ке се реши проблемот.Тука можеме и сите ние,граѓаните кои сме засегнати да помогнеме преку скромен самопридонес,сите сме согласни дека на кучињта не им е местото по улиците,има разлики само во начинот на кој тоа би се спровело.Ако се иземат социјално ранливите категории семејства,секое друго би можело да издвои по скромни 100 ден месечно за побрзо и поефикасо да се реши проблемот засекогаш
Не би рекол дека има разлика во начинот, туку има фрустрација од неефикасноста на "хуманите" мерки. Па затоа радикалното решение изгледа прифатливо.

Е сега, дали хуманите мерки се стварно неефикасни, се спроведувани од неспособни па се направени пародија од сами себе или сме толку стока народ што не се грижи за миленичињата и ги пушта на улица во бројка што е невозможно да се хендла, не би знаел.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не би рекол дека има разлика во начинот, туку има фрустрација од неефикасноста на "хуманите" мерки. Па затоа радикалното решение изгледа прифатливо.

Е сега, дали хуманите мерки се стварно неефикасни, се спроведувани од неспособни па се направени пародија од сами себе или сме толку стока народ што не се грижи за миленичињата и ги пушта на улица во бројка што е невозможно да се хендла, не би знаел.
Вардариште постои колку да се каже дека државата располага со таква служба.Еве личен пример,во Стопански двор наидов на напуштени две кучки,ги однесов на ветеринар и платив од свој џеб 5000 ден со попуст да ги кастрираат.Од тогаш мирни се како бубачки,само на неколку дена кога поминувам од таму им оставам два три леба да јадат и толку.Во Ѓорче имаше кучка и бидејки немав средства ги замолив во Вардариште да ја кастрираат и вакцинираат и да ја вратам назад.Ме одбија,пред една недела кучката родила 11 кутриња како што ми кажаа соседите од кои 8 женски.Сега тие пута 5 и замисли до каде ке оди работата.Значи дури се нафатив и нивната работа да ја одработам,несакаа[DOUBLEPOST=1543699045][/DOUBLEPOST]А здруженијата не се ништо подобри,ампули за болви и крлежи,вреки храна кои ги добиваат како донации ги препродаваат под рука

Член од
12 март 2009
Мислења
20.820
Поени од реакции
17.039
. Ако веќе физичко отстранување е единствено можно решение, може да биде со стрелање.
нешто како да читав пред 10-на месеци, Шиљо размислувал за тоа ама се премислил ???[DOUBLEPOST=1543700989][/DOUBLEPOST]
има друг проблем... во руралните средини воопшто немаат култура за кастрација на кучиња, воопшто немаат никаква одговорност кон сопствени љубимци и животни.
Па и да се намали бројката на кучиња кај нас, доваѓаат од селата околу градот и се населуваат, исто како и провинцијалците што купуваат стан во Скопје...
е сега локалниве кучиња напаѓаат уљези, ама сепак полека полека има и населување на нови кучиња ( без знакче на увото)...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
За греота денес луѓево со шаторите пред Собрание. Струја им исклучиле, рампите им ги ставиле на 50 метри од Собрание. Не можеле на раат да протестираат.

Се бабетини и дедетини на протестиве. Ќе завршат и тие пред Нова година и исто ко да ги немало. Никој нема да се сеќава дека Фиќо и Јанко правеле протест.

Нека видат малку во Париз како е. Е тоа е протест. А не 20 луѓе што спијат во шатори на сред улица да ти е*ат милион луѓе и цел град.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.481
Поени од реакции
84.916
Да, да, го разбираме постеров што сте го постирале. Он увек е со народот, чак и на гајба седнал, се лишил од удобност. Све за народот и тн.

Добра реклама му праиш, нема збор, али него сега треба квалитетни луѓе да му најдеш, тоа му фали, пошто избрка све. Само со популизам, без кадар, ништо не праи.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.007
Поени од реакции
51.199
Да, да, го разбираме постеров што сте го постирале. Он увек е со народот, чак и на гајба седнал, се лишил од удобност. Све за народот и тн.

Добра реклама му праиш, нема збор, али него сега треба квалитетни луѓе да му најдеш, тоа му фали, пошто избрка све. Само со популизам, без кадар, ништо не праи.
Ok, #Cesilezite

Член од
24 март 2010
Мислења
15.352
Поени од реакции
26.358
Што им фали на Каракамишева и на Иванка?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Саше да не го пуштиле прочитав на еден сајт ама не ми е баш веродостоен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom