Македонска берза

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Gi cekame ovie od ostavinska na prethodnata generacija nekoj advokat da ni dade parce meso ;)
Mozno e I nekoj da se razvede pa da ne gi delat akciite ona da saka kesh :)

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Докупив Комерцијална на 5059 денари .
Се кладам на КМБ за сите пари.
Ми се сони КМБ пред некој ден :D:D:D.
Ај да видиме дали сонот станува јаве ;) .

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Докупив Комерцијална на 5059 денари .
Се кладам на КМБ за сите пари.
Ми се сони КМБ пред некој ден :D:D:D.
Ај да видиме дали сонот станува јаве ;) .
Добар потег , и јас го натерав Татко ми да иде all in во КМБ на оваа цена,(по што јас купив пред некој ден) нема шанси да се изгуби подоле од оваа цена , ти веруваш во сонот јас во Чифлиганец , не за џабе син му иде со ќерката на Вицето :D

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.314
Поени од реакции
2.380
1. Компанијата во првото полугодие од 2018 година оствари раст на добивката од над 60% во однос на идентичниот период лани.

2. Сеуште пазарната цена е под номиналната цена под која се издадени акциите, иако во меѓувреме компанијата растеше дома (ќерки фирми со 100% учество) и отвори и неколку претставништва во странство.

3. Компанијата секоја година ги вработува ТОП5 - ТОП10 (просек 10.0) студентите од соодветниот факултет.

4. Компанијата има откупено 14,35% од сопствените акции.
Дел од нив на нејзино име, дел од нив на ќерка фирма која е 100% во сопственост на мајката фирма.

5. Компанијата има политика на делење на редовна дивиденда во фиксен износ.

6. Претставници на францускиот гигант Saint-Gobain биле во седиштето на компанијата и пријавиле иницијален интерес за аквизиција.
Сумата од 7,5 - 8 милиони евра што се врти по кулоарите за компанијата, според луѓе од таа индустријата е џабалак.

Овие се аквизициите на Saint-Gobain до сега: https://www.crunchbase.com/organization/saint-gobain/acquisitions/acquisitions_list
Изгледа требаше малку да почекам со транспарентноста.

Денеска имаше невидена тепачка за првата поголема количина на продажна страна.
Денес пак тепачка за првата слободна количина на продажба.

Како што напишав погоре, ако се оствари таа најава со французите, и цена од 1.200 денари е ниска за ADING.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Stecaj e dobitna kombinacija za banka i drzava oni se prvi na naplata taka da dzabe panika ;)
Ako nekoj se opari dobro od losoto na site ovie krediti se bankite ednostavno nitu edna banka ne dava krediti 1:1

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Сите очи се вперени спрема одлуката на аплеација дали ке го потврди притворот на мијалков или ке го пушти. Ако го пуштат банките ке си ја подвиткаат опашката за 24часа.

Член од
16 мај 2014
Мислења
462
Поени од реакции
370
Stecaj e dobitna kombinacija za banka i drzava oni se prvi na naplata taka da dzabe panika ;)
Ako nekoj se opari dobro od losoto na site ovie krediti se bankite ednostavno nitu edna banka ne dava krediti 1:1
Добра комбинација е фирмите да работат профитабилно и да враќаат камати и долгови. Стечај никако не е добитна комбинација.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Добра комбинација е фирмите да работат профитабилно и да враќаат камати и долгови. Стечај никако не е добитна комбинација.
I jas taka ucev na ucilishte ama toa e za civilizirano opstestvo i pravna drzava a tuka kolku sto pratam ovie 30 godini najgolemite pari nekoi POPAMETNI vo sprega so pravniot sitem mnogu dobro go razrabotija pa mislam deka nema da go smenat stilot na plivanje ...

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Искрено, ми се врти некоја идеја дека е возможно банките да прикажат слаби резултати поради големи резервации поради фирмите опфатени од СЈО. Со тоа да се урнат цените и некој да успее да си купе по поефтини цени. Комерцијална имала 5 милиони евра кредит во Бетон Штип, другите во ЗКПО...доколку ги резервираат тие, во голем дел ќе се стопи добивката. Ова е само едно лудо сценарио кое не мора да се оствари.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Site go mislat istoto od pricina sto nema tuka nekoj normalen novinar da ja istrazi celata rabota i da informira koga veke drzavata ne gleda deka pravi ogromna dupka i steta na berzata !!
Rezervacii nemoze da knizat ovaa godina od pricina sto treba podolg period da bidat nefunkcionalni a mozno e drzavata da go zamrzne celiot imot do razresuvanje na postqpkata !!
Ako ispadne po nivno a nema pari dovolno da se pokrie dupkata povtorno ke placat i nikomu nisto za stetite sto gi predizvikale ke isporika celo stopanstvo samo da se smirat onie sto nemaat druga rabota sem da navivaat kako da mu umre magareto na komsijata .
Vo ovoj slucaj ne se sudi na kriminalot tuku se sudi na edno skapano opstestvo koe sto sakajki da stane funkcionalno ke ja plati stetata kompletno !!!

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Site go mislat istoto od pricina sto nema tuka nekoj normalen novinar da ja istrazi celata rabota i da informira koga veke drzavata ne gleda deka pravi ogromna dupka i steta na berzata !!
Rezervacii nemoze da knizat ovaa godina od pricina sto treba podolg period da bidat nefunkcionalni a mozno e drzavata da go zamrzne celiot imot do razresuvanje na postqpkata !!
Ako ispadne po nivno a nema pari dovolno da se pokrie dupkata povtorno ke placat i nikomu nisto za stetite sto gi predizvikale ke isporika celo stopanstvo samo da se smirat onie sto nemaat druga rabota sem da navivaat kako da mu umre magareto na komsijata .
Vo ovoj slucaj ne se sudi na kriminalot tuku se sudi na edno skapano opstestvo koe sto sakajki da stane funkcionalno ke ja plati stetata kompletno !!!
Дали перењето пари не е криминал зошто помеѓу другото овие копании и лица се обвинети за тоа. Друго кривично дело е повластено третирање на доверители мислам дека така се викаше.

Банките и СЈО не ги пропаднале овие компании, тоа го направија нивните сопственици кои со години ги цицаа до смрт.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
10 dena molk za celata rabota e isto krivicno delo nekoj treba i da objasni sto se slucuva vo sprotivno moze nekoj dobro da profitira !!

Член од
9 јули 2011
Мислења
117
Поени од реакции
108
Почитувани,
Ве известуваме дека Стопанска Банка АД Скопје воведува нова бесплатна услуга за eлектронско доставување на денарски и девизни изводи за правни лица и налози од девизeн платен промет (1450 и 743).

Читај:
Конечно, во 2018 година, ќе можете да добивате изводи на ел.пошта од оваа банка наместо да висите на шалтер!
Научна фантастика и епски потфат, секоја чест.

Едит: може ќе донесат некоја фирма екстра како клиент или во најлош случај ќе престанат да ги губат фирмите со ова достигнување од легендарни размери.

И јас мацнав малку од на Хари матеницата на 5050, му верувам на Бошко сонот :D

Последно уредено:
Член од
2 април 2017
Мислења
187
Поени од реакции
155
Od kade li gi vadat samo? Screenshot_20181129-140030.jpg Screenshot_20181129-140000.jpg
Nekoj zapnal da prodava ko sivonja.Jas ke si pocekam ušte malku.
P.s. Znam deka bate Bole ima sonovnik:D
za tumačenje...:LOL: Ne e bogat onoj koj ima pari, bogat e onoj što ima soništa:LOL: ;) i sonovnik :LOL:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom