Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.826
Поени од реакции
17.051
Или па сите заедно ќе ги пикнат во притвор и избори ќе има.
тие ако не се договорени преку брдото и началникот НАЈсилна одбрана на уставот ќе направеа ако отидеа СИТЕ пратеници ( што имаа пашапорт) на зимување кај Ердоган...
ама тука имаше сега игри, не зборувам за обвинетите како Канчевска, туку други, кој за пари, кој да вади од бељи некој пријатели итн...

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Зар има некој дотолку летнат што сеуште верува во криенката по скопските улици?
Сметајте го ова како цртан филм и тепајте сеир, помина времето за ова парче земја. Едно ѕитче од трет братучед од жена на рандом УЧКар не можеме да урнеме па држава ќе сме се нарекувале.
Стави клучот, подобро воопшто да ја немаме.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Ти досега се што пиша обратно излезе, ги видовме убаво твоите мислења. Скриј се негде и не излегувај, не знам како не ти е срам.
Шо е обратно, предвидов дека ќе нема 50% излезност пред референдумот, во 1 саат кога праша колку ќе имало излезност пишав 35%, оно 36% иако очекувањето ми беше минусната стапка за грешка, ама малку поремети полнењето,
да и за тоа дека ќе се купат пратеници и тоа погодив,
не ми кажувај за изборите лани кој ги погодив на локално ниво, тоа што населението ни е глупаво и го избра поголемото зло и гласаше за СДСМ јас не сум крив.

За да го побиеш последново (за другото не веруваме дека ќе одговориш) пиши ни кој успех го има оваа власт.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Шо е обратно, предвидов дека ќе нема 50% излезност пред референдумот, во 1 саат кога праша колку ќе имало излезност пишав 35%, оно 36% иако очекувањето ми беше минусната стапка за грешка, ама малку поремети полнењето,
не ми кажувај за изборите лани кој ги погодив на локално ниво, тоа што населението ни е глупаво и го избра поголемото зло и гласаше за СДСМ јас не сум крив.

За да го побиеш последново (за другото не веруваме дека ќе одговориш) пиши ни кој успех го има оваа власт.
Па за референдумот сите знаевме деке под 50 ќе е. Зборам за локалните и парламентарните избори, и измеѓу по некоја така ситна експертиза.[DOUBLEPOST=1543274362][/DOUBLEPOST]
тие ако не се договорени преку брдото и началникот НАЈсилна одбрана на уставот ќе направеа ако отидеа СИТЕ пратеници ( што имаа пашапорт) на зимување кај Ердоган...
ама тука имаше сега игри, не зборувам за обвинетите како Канчевска, туку други, кој за пари, кој да вади од бељи некој пријатели итн...
Не те разбирам што пиша, а мислам дека ни сам не се разбра.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291

Ostaj ti sto si predvidel i analiziral, makar se sekjavam na nekoj kardinalni promasuvanja od tvoja strana. Tuku toj sto te proziva sto predvidel, analiziral i pogodil za da ima lice na drug za sram i krienje da mu zboruva. Sega nesto zede sila inaku za ziv go nemase. Obicno ko ke se isposerat tuka najcesto vo sportski temi predviduvaat i analiziraat. Toa im e kako nekoe nepisano pravilo ili kako zborno mesto. Koj ja zasral tuka odma tamu na rehabilitacija.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ostaj ti sto si predvidel i analiziral, makar se sekjavam na nekoj kardinalni promasuvanja od tvoja strana. Tuku toj sto te proziva sto predvidel, analiziral i pogodil za da ima lice na drug za sram i krienje da mu zboruva. Sega nesto zede sila inaku za ziv go nemase. Obicno ko ke se isposerat tuka najcesto vo sportski temi predviduvaat i analiziraat. Toa im e kako nekoe nepisano pravilo ili kako zborno mesto. Koj ja zasral tuka odma tamu na rehabilitacija.
Ууу експертот се јави и се испосра. Ниедно нормално мислење немаш тука, сите ти се пишани во стилот јас сум сезнајко и не можете со мене. Кој и да те праша нешто не добива одговор туку контра прашање. Скриј се и ти.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Ууу експертот се јави и се испосра. Ниедно нормално мислење немаш тука, сите ти се пишани во стилот јас сум сезнајко и не можете со мене. Кој и да те праша нешто не добива одговор туку контра прашање. Скриј се и ти.
Sega i nema sto da kazam, kazav jas mnogu porano toa sto trebase da se kazi. Zemi citni nekoj moj postovi od pred nekoja godina, barem ke naucis nesto mada cisto se somnevam. I togas bese supelka i sega si ostana supelka. Razlikata e samo togas sto koristese drug nik, MDI ili taka nesto.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Sega i nema sto da kazam, kazav jas mnogu porano toa sto trebase da se kazi. Zemi citni nekoj moj postovi od pred nekoja godina, barem ke naucis nesto mada cisto se somnevam. I togas bese supelka i sega si ostana supelka. Razlikata e samo togas sto koristese drug nik, MDI ili taka nesto.
Па голем кур ако сум сменил ник, јас ти викам дека врска си немаш. Кој и да те прашал нешто и тогаш и сега добивал контра прашање, одговор никаде. Така да не глуми сезнајко.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Па голем кур ако сум сменил ник, јас ти викам дека врска си немаш. Кој и да те прашал нешто и тогаш и сега добивал контра прашање, одговор никаде. Така да не глуми сезнајко.
Aj cim ti taka velis taka neka bidi. Barem ti ja zgolemija minimalnata plata ili i za to ostana so kurot v race.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Во лонџ барот, на 5-ти спрат во хот.Мериот Змијалков бил заедно со пратениците Василевски, Мукоски и Исмајлоска.
Изгледа ќе биде: ,,Пуштете ме од притвор иначе овие нема да гласаат." хххх
Тоа е се игра. Грујо го извадија надвор, сега на ред е и Мијалков да го спасат па мора на ваков начин.[DOUBLEPOST=1543278454][/DOUBLEPOST]Него што ќе се случува во јануари и март 2019?

Многу несфатливи коментари на про-дпневските сајтови на фб....

Некој се сили во јануари, друг во март...

Се подготвува нешто за тој период што ние обичните смртници не знаеме?

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Вчера, кај Ордановски у лејт најт, гостуваше ш иптарската „интелигенција“ на тема „како реагирала ш иптарската заедница на целава ситуација со бегството на паторот“ исл.

Да појаснам, терминот „ш иптари“, кој е елиминиран во синтаксата на форумов заради повредливост на лицата од етничката заедница и наводна дискриминација, го користам намерно и се однесува на секое националистичко говно од таа припадност. Гостуваше Алберт Муслиу, кој е Албанец, култивиран чоек, очигледно одгледан у градска средина, прилично умерен човек и аналитичар, што неретко ги коментира политичките настани во државата како граѓанин, засегнат за правда, економија и области од животот што ги тангираат сите луѓе.

Назад на темата - к** ги боли! Буквално. Си имаат свој дел од државата и таму нити беше паторот премиер, ниту мијалков мафијаш.

Заедно со него, гостуваше ш иптарот Љирим Дулови, познат као новинар у бившата телевизија на шверцерот ВР - А1. Сега наводно бил сопственик на Коха, весникот, кој мислам дека исто беше на Велија. Шип тарчево во својот настап, личи на пратеник на познатата пропала партија дпа од 90-ти години. Пак за некаква обезправеност, законот за јазици бил пичкин дим, дека тоа морало порано да се случи, шип тарски претседател (спикан у таа ретардирана обланда „консензуален“), па како патот за Качаник намерно не се праел аутопат, а они имале дебели културни (јеботе :facepalm:) врски со Косово, кои биле тешки со онаков пат итн.

До кога бе, ш иптари?
Законот за јазици ќе ја оптерети државава финансиски....и без тоа едвај крпиме. За кој к***ц ни треба таков? Никаква реална потреба нема од него.
Таканаречниот „консензуален“ претседател, дај да пробаме да биде некој способен прво, елоквентен, некој од кој нема да се срамиме, конечно.
Автопат немаше и накај градови од државава внатре у неа. Нема асален пат до Битола, па кој кур треба да ви се правдаме дека нема до Урошевац? Главни врски до туристички и големи градови не ни се поврзани со автопат, до Бугарија немаме автопат...

Не сум националист, баш напротив, ми се сере од националисти од било која националност.
Ордановски, не знам кој к работиш, ама кога лансираш вакви идеи у орбита, нити си про-европски, ниту либерален, ниту наднационален, туку работиш за големоалбанска агенда!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.691
Поени од реакции
88.677
Неможам да го најдам видеото, на Твитер го видов... излага пратеничка на ДУИ на говорница, и чита цела минута, нит глава да крене нит бутур. И одеднаш ја прекинува Талат и и вика дека моментално тој текст што го чита не е тема на дискусија. Оваа ладнокрвно оди до своето место, ги заменува листовите и пак чита на говорница.

Кои петарди еј... :pos:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Браво Благојче, браво!

Милион милиметри (со бројки 1 000 000) локални патишта за една година и продолжувате!
Кај ли ви е крајот со ова темпо...

FB_IMG_1543313452860.jpg

Член од
14 јуни 2018
Мислења
77
Поени од реакции
36
Да не знае некој каде се Мијалков има куќи? Маврово, Крушево... низ кои градови ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom