А профитот за банката уште незнаеме колкав е,Еве сите се среќни што НЛБ пак превзема млекара. Денес - 3%
Ако е истата госпога од времето што ја кошташе банката 10 години голгота и загубена вредност историјата се повторува само со помала сума. Ова под услов наредната недела апелација да не му дозволи на мијалков да излезе.Еве сите се среќни што НЛБ пак превзема млекара. Денес - 3%
Ајде жити мајка кажи како ЗК Пелагонија правела криминал ????https://www.24.mk/details/sluchaj-imperija-bankite-so-zgolemena-vnimatelnost-del-od-kompaniite-tvrdat-deka-rabotat-bez-problemi
@bosko007 ако не да ги остават да прават уште криминал за да "просперираат" компаниите. Тажно е што можеби илјадници луѓе ќе останат без работа, а ние без профит. Ама кога тогаш мора да се сопре грабежот.
Ајде кажи која е разликата меѓу ЗК Пелагонија и Здравје ??? Па тоа е едно те исто. ЗК Пелагонија е 100% сопственик на Здравје. И ако рикне ЗК Пелагонија рикнува и Здравје . Здравје е се под хипотека. 50+% млекото што го преработува Здравје е на ЗК Пелагонија.Како и Зедд и ја сум на ставот да ги оставиме да прават уште криминал, за да проспериират и останат на Форбс листата .
Горе линкот што го постирал Бошко е за Здравје радово овде станува збор за ЗК пелагонија, таа ја нема никаде да се јави одбива да врака кредити,таа треба да вракја пари за кредити што ги земала да го купи здравје, а сега престанала да ги плаќа поефитино е да земат извршители и да расцепкаат се.
Каква политичарска логика он се секира за кравите и лепешките, а не за здувани 50милиони евра од депозити на некоја банка.
п.с
Сево ова се случи откако ги пикнаа мијалков и камчев у притвор, наеднаш пожар. Никој тоа не го очекуваше дека се ке падне како кула од карти у 4 работни дена. Дополнително,Ката им ги замрзна сите фирми полни со кеш и секна вртењето на парите од шупло у празно затоа настапија извршители.
Не сме загрижени, си факаме сеир.Ајде жити мајка кажи како ЗК Пелагонија правела криминал ????
Наброј некој случај ???
Ајде кажи која е разликата меѓу ЗК Пелагонија и Здравје ??? Па тоа е едно те исто. ЗК Пелагонија е 100% сопственик на Здравје. И ако рикне ЗК Пелагонија рикнува и Здравје . Здравје е се под хипотека. 50+% млекото што го преработува Здравје е на ЗК Пелагонија.
А тие лепешки од кравите носат повеќе пари од самото млеко, ама не би те коментирал за да не се повредиш . . .
Банките своите 30 милиони евра без проблем ќе ги наплатат... Само мора во целина да го превземат. Дел да им фали ништо не прават.
Таму има . . .
22 милиона евра во биоцентрали.
20 милиони евра во фарми и молзалишта.
Млекара здраје.
10 милиони евра комбанји и трактори.
5 милиони евра зо земја околу Фас . . . незнам последна ситуација со таа фирма која е во сопственост на ЗИКот ???
Ни Камчев, ни Мијалков, ни пелистерка не би се откажале од ЗИКот ако не им виси ЗАТВОР над глава . . .
СЈО е вистинска напаст за економијата во МКД, ама комуњарите тоа не го разбираат. Но ќе го видат тоа догодина кога БДП ќе им биде пак НУЛА,1% . . . Ако мислиш дека некој бизнисмен ќе инвестира кога гледа како лесно затвораат други поголеми ѕверки... Се ќе биде закочено со години.
Зошто кога ги нашле тие тешки милионски сметки не ги заплениле, а луѓето не ги остават да ги работат бизнисите . . .
Ова е типичен бизнис напад полош од оној што го правеше Мијалков . . . ЗК Пелагонија е влогот.
Во Хрватска, Тодорич беше цела година во бегство во Лондон, го екстрадираа назат во Загреб и за некоја недела го пуштија дома со кауција од 1 милион ЕУР. А што не го направи Катица и СЈО истото . . . Нека им земат 10-20 милиони евра кауција и нека ги пуштат да работат . . . А и сите соработници им се суди од слобода . . .
http://rs.n1info.com/a437359/Svet/Region/Todoric-uplatio-milion-evra-za-pustanje-na-slobodu.html
https://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/2904844-slucaj-agrokor-12-saradnika-pusteno-da-se-brane-sa-slobode-ivica-todoric-ostaje-u-pritvoru
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ivica-todoric-pusten-na-slobodu
p.s.
Искрено мене најмногу ми одговара да се договорат, па ЗК Пелагонија да ја превземе некој друг газда.
Но интересно ми е кога гледам дека на некои им е подраго што Камчев и Мијалков се во затвор отколку портфолиото да им расте.
Малодушноста, лицемерието, лигавењето и пушењето нас ни се во менталитет вградени и затоа сме на ова дереџе . . .[DOUBLEPOST=1543063371][/DOUBLEPOST]И интересно ми е како некој комбинат кој имаше приходи под 20 милиони евра во 2011 година можеш реално да инвестираш над 60 милиони евра (се гледаат изградени се) и да украдеш 50 милиони ЕВРА во исто време . . .
Па тоа е земјоделски комбинат не е рудник за злато.
А има ли некој од овие експерти за Фамилијата, Здравје, ЗК Пелагонија што знае каде е седиштето на ЗК Пелагонија, Фармите, Здравје, Биоцентралите. Видел ли некој од вас барем нешто од тоа што ЗИКот поседува што вака гласно судите . . . .
И на крај има ли барем некој од вас една акција од ЗИКот што сте толку загрижени ????
Ајде жити мајка кажи како ЗК Пелагонија правела криминал ????
Наброј некој случај ???
Ајде кажи која е разликата меѓу ЗК Пелагонија и Здравје ??? Па тоа е едно те исто. ЗК Пелагонија е 100% сопственик на Здравје. И ако рикне ЗК Пелагонија рикнува и Здравје . Здравје е се под хипотека. 50+% млекото што го преработува Здравје е на ЗК Пелагонија.
А тие лепешки од кравите носат повеќе пари од самото млеко, ама не би те коментирал за да не се повредиш . . .
Банките своите 30 милиони евра без проблем ќе ги наплатат... Само мора во целина да го превземат. Дел да им фали ништо не прават.
Таму има . . .
Млекара здраје.
5 милиони евра зо земја околу Фас . . . незнам последна ситуација со таа фирма која е во сопственост на ЗИКот ???
Ни Камчев, ни Мијалков, ни пелистерка не би се откажале од ЗИКот ако не им виси ЗАТВОР над глава . . .
СЈО е вистинска напаст за економијата во МКД, ама комуњарите тоа не го разбираат. Но ќе го видат тоа догодина кога БДП ќе им биде пак НУЛА,1% . . . Ако мислиш дека некој бизнисмен ќе инвестира кога гледа како лесно затвораат други поголеми ѕверки... Се ќе биде закочено со години.
Зошто кога ги нашле тие тешки милионски сметки не ги заплениле, а луѓето не ги остават да ги работат бизнисите . . .
Ова е типичен бизнис напад полош од оној што го правеше Мијалков . . . ЗК Пелагонија е влогот.
Во Хрватска, Тодорич беше цела година во бегство во Лондон, го екстрадираа назат во Загреб и за некоја недела го пуштија дома со кауција од 1 милион ЕУР. А што не го направи Катица и СЈО истото . . . Нека им земат 10-20 милиони евра кауција и нека ги пуштат да работат . . . А и сите соработници им се суди од слобода . . .
http://rs.n1info.com/a437359/Svet/Region/Todoric-uplatio-milion-evra-za-pustanje-na-slobodu.html
https://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/2904844-slucaj-agrokor-12-saradnika-pusteno-da-se-brane-sa-slobode-ivica-todoric-ostaje-u-pritvoru
p.s.
Искрено мене најмногу ми одговара да се договорат, па ЗК Пелагонија да ја превземе некој друг газда.
Но интересно ми е кога гледам дека на некои им е подраго што Камчев и Мијалков се во затвор отколку портфолиото да им расте.
Малодушноста, лицемерието, лигавењето и пушењето нас ни се во менталитет вградени и затоа сме на ова дереџе . . .[DOUBLEPOST=1543063371][/DOUBLEPOST]И интересно ми е како некој комбинат кој имаше приходи под 20 милиони евра во 2011 година можеш реално да инвестираш над 60 милиони евра (се гледаат изградени се) и да украдеш 50 милиони ЕВРА во исто време . . .
А има ли некој од овие експерти за Фамилијата, Здравје, ЗК Пелагонија што знае каде е седиштето на ЗК Пелагонија, Фармите, Здравје, Биоцентралите. Видел ли некој од вас барем нешто од тоа што ЗИКот поседува што вака гласно судите . . . .
И на крај има ли барем некој од вас една акција од ЗИКот што сте толку загрижени ????
Sto moze da se ocekuva koga teto sekogas gi naoga pravite luge za dalaveri .Firmite na Angusev im prodavaat struja na Teto a nie oceluvame nesto pozitivno za topl.Firma biska na Mialkov Teto i firma licna Balkan energi ,kako uspevaat samo da se pronajdat .Aramija do AramijaПотполно си во право ... ама карма ис а БИЧ.
Исто како што Мијалков и се насука на Топлификација и реши да ја уништи за да може "непознат" оффшор директор да ја раководи од даљина и да го вади профитот без да сподели со никој... и ти и уште неколку такви што никогаш не сте имале и немавте намера да имате акции се пеневте на сите форуми како тое е златна идеја бонбона бизнис и шанса
Наспроти реалноста, да биде АД и да подели ситно нешто и за малцинските
Сега кога тркалото е свртено те нервира те чепкаат на рана , зашто се пишувало не ттебало да се пишува ако немаш таму акции зашто луѓе читаат па и паѓало вредноста...
Да драг Бошко потполно си во право дека ЗК е економска и еколошка бомба ( потенцијал)... ама и топлификација е економска и еколошка бомба (потенцијал) за Скопје што е пола држава... ама не ги спречи лешинатите Хаџимишев, Мијалков и слични да ја распарчат за да го јадат малцинските а некој да ја лапне за гага...и во двата случаи малцинските го јадат
Карма ис а БИЧ
Разликата мегју ЗК Пелагонија и Здравје Радово е во тоа што Пелагонија повеке нема она што имала ,се што вреди е конфискувано дури и кравите и шталите со све лепешките се под хипотека. Додека Здравје Радово ке си добие нов газда и ке си работи како што си работела пред мијалков да влезе, може ке настрада само некоја банка која не внимавала на билансите пред да даде кредити.Ајде жити мајка кажи како ЗК Пелагонија правела криминал ????
Наброј некој случај ???
Таму има . . .
Млекара здраје.
p.s.