Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
И викате Груевски ќе го направат херој во очите на народот? Па нормално дека ќе го направат. Се сеќавате пред да падне од власт како велеше човекот....

1) Тиранска платформа ќе спроведат - Еве денес само потписот на Иванов фали за да има двојазичност на цела земја. Охридскиот Рамковен Договор е веќе во Уставот, иако Зокито велеше дека нема да ја отвара таа пандорина кутија. Народот што ќе работи во државна администрација ќе јаде казни за незнаење на албанскиот јазик, а албанци ќе се вработуваат во Источна Македонија. Бинационална држава...

2) Ќе ви смени име на државата - Еве ви ја Северна Македонија, моментално го силуваат Уставот и покрај тоа што не им успеа Референдумот, и не добија одобрение од народот тоа да го прават.

3) Работат за туѓи интереси - Што повторно испадна точно, дури и пред да дојдат на власт, тие спиеја на Кале кај Бејли. За секој следен чекор дремеа пред америчка амбасада и чекаа инструкции од нив. Истово важи и за Шарените, и тие добиваа насоки како да тераат понатаму. Доаѓањето на Хан, Могерини, Ван Хауте, Столтенберг секоја ебена недела да не беше случајно? Кој им ја состави оваа коалиција која моментално има 72 пратеници?
Јас за тоа и пишував пред пар недели, ама ќе го направеа херој да ослужеше во затвор година-две заради мерцедесот ( при тоа да не можеа ништо друго да најдат за посериозните обвинувања). Нели рече дека ќе оди во затвор заради Македонија. Тогаш стварно ќе испаднеше сите работи се случило како што предупредувал.
Вака кога кидна, испадна кукавица и лажов барем за последното. За партијата , за неговата кариера , па и за народот психички ќе беше подобро да одлежи малку. Вака испадна дека индиректно признава дека е крив и дека се е договорено.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
Па што ако може да купи автомобил без распишан тендер? Значи чим нема тендер може МВР слободно да купи формула 1 болид или бетменобил. Кои ти се овие кооперациски муабети?
Ти кажав, и ќе ти повторам се работи за јавни пари, не му ги дал татко му па да бира купувач, т.е. самото фаворизирање е криминал.
Тоа прво, а второ, тебе ти гледа правилно една од најмалите и најсиромашни европски држави да го има најскапиот автомобил во И. Европа?
Исто логично е да се крие автомобилот купен со пари од граѓаните?
Значи прво имаш фаворизирање на продавач, второ имаш купување на кола, која е далеку над нашите реални потреби и трето имаш криење на возилото пред локалните избори за да не се бунел народот. Објасни како тука нема криминал?
Трошењето на јавните пари се темели на строги законски прописи и начела. Истите се повредени во оваа постапка, така што Груки и останатите правилно се осудени.
Чим немате појма од ова подобро не се брукајте, држете се до тоа што најдобро ви оди како лепење плакати и пеење песни за неправилно осудениот херој Груки.
Ти тоа што го кажуваш е морален аспект на целито случај. да....можело да се купи и поевтин блиндиран ауто....со тоа што самиот процес на блиндирање е многу поскап него основата на колата. Било која блиндирана кола е многу скапа.
Овде правиме муабет за правен аспект на овој случај.....а тука е све чисто.

Впрочем од морален аспкет ако правиме паралела....со парите за лубрикантите за овие ,,гејовиве,, можеа да се купат уште 3(три) исти вакви Мерцедеси....така да тука паѓа муабетот во вода

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Па да де, затоа и се маструбира сега на неговото апсење.
еве пример ти се нафаќаш да му бидеш адвокат на форумов и да го браниш неговиот лик и дело !!!

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
тоа ме воодушевува постојано
ве ебеше у гз и ве искористи као стара крпа и пак е најбољи[DOUBLEPOST=1542734501][/DOUBLEPOST]Лидери во идиотизам
Кој кого ебел? Незнам тоа? Нешто со Халкидики? Тендер лубриканти?
Мене ми е полно рамно еве 15год. Плата ми е 4 год иста не ми е мрдната ни денар горе ни денар доле. патиките ми се иста цена, еспресото во кафич ми е 15год иста цена., 15год немам пари за на одмор да отидам подалеку од Охрид. Нити извршители ми тропале тогаш ниту сега, ни сметка сум закаснил ниту рата за кредит ниту пак каматна стапка ми се зголемила или намалила, ни Латас ми сметаше на Сител, ниту рекламите за трето дете, тендерите пред 7год ми ги земаше една фирма, и денес истата фирма пак ги зема истите тендери, Ниту ми смета сега промената на името, нити Аце на плоштад ми смета, ниту некаква си двојазичност, ниту бегството на Груевски, ништо не ми се промени со доаѓањето на СЈО, не ме тангираа протестите на шарена револуција, не ме тангира прогонот на ДПМНЕ....

А за вас незнам кој е тој ебан благодет што го осетивте со промената на власта? Нешто опипливо?! Било да е тоа од финансиски, културен, спортски, интелектуален, инфраструктурен или каков и да е личен аспект?

Имате сега пари во својот месечен фамилијарен буџет? Веќе отворивте штедни книшки на кој тргате по 3-4000ден?
Почнаа да идат разно разни поп/рок групи од цел свет? Имате театри кои не прокиснуваат? Турбо-фолк шундот по телевизии го исфрлија?
Македонија се вивна во своите спортски дострели? Дојдоа уште 2-3 како Самсоненко луѓе кој ќе финансираат во македонскиот спорт?
Можеби воздухот во Скопје се прочисти? Или улици почнаа да се обележуваат во 3 по полноќ и санација на патишта се прави во ноќни часови кога нема сообраќај?
Можда народот се просветли и му текна дека не треба да го фрла низ прозор ѓубрето од кроасанот на семафорон на Стража ?

Ама ОК ве сваќам ако вие гледате некаков бенефит со промена на власта во оваа земја тогаш со цело право имате да се борите и да ги застапувате своите интереси. Впрочем таков систем е воспоставен во оваа земја кога низ политички аспект застапувајќи одредени интереси и агенди треба да просперираш на личен и професионален план.

Ставот за Груевски? Бев ироничен од аспект на човек поединец, независно што е криминалец, човекот успева да излезе од овој систем и да профитира на личен план.
Јас сега треба да го осудувам тоа? Зошто? Си плаќам сметки, даноци, придонеси, фирмарина, данок на имот, излагам на избори, мојот дел е сработен. Државата нека ми обезбеди правен систем.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Павле Богоевски ставил :LOL: на фб постот од Груки.
:popce:
Ме заболе моментално за Грујо, ама онака искрено
;)
И викате Груевски ќе го направат херој во очите на народот? Па нормално дека ќе го направат.
[DOUBLEPOST=1541158944][/DOUBLEPOST]
Груевски?
.
Ако де, важно Грујо да го затв....oh wait :unsure:
Груевски веќе добил азил во Унгарија.
СДССМ дами и господа
Вака да го чуваа Груевски како луѓево што ги чуваа и претресуваа денес за протестов, немаше сега да си го дрви во Будимпешта :)
:vrtioci:
. Груевски да не пишеше на фб дека се наоѓа во Будимпешта, .
Се молат оние кои го подржуваат СДС да намалат со критиките за Груевски..:icon_lol:
К Груевски :facepalm:
Во последниве 10 дена.
Жена да му беше помалце ќе плачеше... Се гледа колку те боли .!. за паторот..

Член од
12 март 2009
Мислења
20.830
Поени од реакции
17.056
Па да де, затоа и се маструбира сега на неговото апсење.
ова се завршни сцени од караѓоз театарот или последни трзаи на зајко кој ќе биде сменет од шеќерка... ќе видиме...[DOUBLEPOST=1542742774][/DOUBLEPOST]
И шошоните да не ги заборавиме
посебно случајот Пациент и Бујар:angel:

B

Bafra

Гостин
Потополно си во право. Ете ти жив пример дека не не бива, додека нашиве преведуваат документи и слични срања, Грујо си ја заврши целата работа. Тие тек денеска ги пратија документите за екстрадиција.

Само граѓанска непослушност, луѓенца. Ништо друго. Уште тоа го немаме пробано.
Ме интересира како го сфаќаш тоа граѓанска непослушност.... Како мислиш да се спроведе ???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom