Što mislat drugite za slucajot na "M"....
****Унгарскиот министер за надворешни работи, Петер Сијарто, по денешниот состанок на министрите во ЕУ порача дека ниеден колега не го покренал прашањето за азилот на Груевски.*****
*****И Тадиќ на ист начин набави автомобил, но немаше никаква причина тој да биде уапсен бидејќи тој не оствари никаква противправна корист, а „мерцедесот“ остана на државата, рече Вучиќ.
Avtogol na Zaev e pokrenuvanje na slučaj bez materijalna korist i bez ošteten subjekt
Добро бе Ѓоко, да не те вреѓам сеа, шо се праиш луд со сила?
Еве и јас мислам дека е мачја кашлица овој случај во однос на другите, ама "другите" - има и други, мрсни, финансирањето на партијата, местењето избори...Хелмут Кол ја обедини Германија, па излизга за незаконска донација на пари за CDU.
А пази, форсирање на економски оператор во тендер Е незаконска работа и е казнива, не знам шо се праите на тошо сите. Беше прв затоа што се закануваше да се извади со застареност на случајот.
Муабет у кој се релативизираат криминалите на паторот, колку и да се исподесиле срања после тоа, пак е безвезе.
Јас и летоска ви зборев, откако се објави капитулацијата во Преспа, bitte на протести. Јас ќе дојдам. Да идеме за правна држава да протестираме, против вицепремиерот Масерати и неговите тендерашки афинитети, против патолошкиот лажго од Муртино, ама не да ми бараш ти амнестија на лопужи као паторот и братучед му и бетмен со абдалине шо ги пуштија у Собрание да им го спасуваат на нив газот, а не за државни прашања.