D
Deleted member 95595
Гостин
A ti mislis jas glup sum?? Pa barem za tolku nauchiv be brat vo ovie godina dena kako sum chlen tuka, deka dezurnava policija od Gree kisnit na drugi forumi i skrin shitoj prajt i spodelvit tuka. Dali stvarno mislis deka sum sakal da skrijam za defrostite pa ne sum napishal tuka, tuku na IT i sum ochekuval nikoj da ne vidi? I zashto bi se sekiral za neshto shto e nameneto da raboti na odreden nachin?Во право си друже ... често го гледам мојов Хансол на 95W како модулира, ама не ми текнува да го сликнам. Покрива само 29 квадрати со 0 изолација, зададена 21Ц.
Прегледај го приврзокот 199652
@Fikshe1989, би било убаво и тука да пријавиш за дифростите на секои 50 минути на ова топло време. Сепак се работи за бренТ клими што коштаат многу пари.
Пожелно е идните купци да ги имаат сите информации пред да се одлучат за модел/фирма, за да нема разочарувања и сите да имаме бенефит од економично и еколошко греење.
Ama dve raboti brat da ti kazam, poshto ne znaes. Prva, za defrostite si pishav jas ushte koga ja kupiv WN-ot, tuka pishav, vrati se nazad na postovite od Fevruari/Mart godinava ke vidis. Vtoro, jas ne sum na "misija" da dokazuvam na nekoj deka mojata klima e najdobra i ne mi zavisi lebot (vo odredeni slucaevi za odredeni chlenovi, rakijata) od toa dali ke se prodava mojata klima.
Kako bonus ke ti dodadam samo deka moite WN35 klimi gi vikaat japonski "entry" model, toa vo prevod znaci najniska klasa od japonskiot proizvoditel, a Gree Amber e bukvalno najdobroto neshto, najvisokata klasa na klima shto moze da ja ponudi Gree vo momentov, a pravi defrsoti na pokratki periodi od mojata japonska, najniska klasa.

) ... и сега во предсезона ти троши помалку од 240W на час, што би било 800 Денари месечно! Но мене уште поимпресивни ми се резултаите од минатата зима (кои ги објави неодамна)... ако не се лажам грееш +80 квадратни метри, спрат од куќа кој не е изолиран со стара столарија (прозори)???... а како видов потрошувачката од 13-15kW дневно или грубо месечен трошок за греење над 80квадрати ти е 2,000 Денари!? Колку време ја имаш климава? Па ти вака со ова темпо... за три години (во гарантниот рок ќе ја исплатиш сосема)... FH35-ка беше 60 карти нели? Само уште еднаш потврди дали ја сетираш на оние температури и зимно време и дали е вклучена 24/7... Затоа што имавме на темава некои кои сетираат на 21 степен и се фалат со ниска потрошња (21*Ц на 2,5 висина е 18 амбиентална немаат сите фолоу-молоу)... доколку онака ти е програмирана за греење сходно резултатите за потрошња - респект! Што има да се убедуваш во нешто друго, со некого за ова или она!? Навистина милина! Уживај си во можеби најдобрата клима во понуда на нашиот пазар!