Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Potpolno se slozuvam, no ima uste nesto sto e mnogu bitno vo tkn "modulacija":zlatko,
добрата модулација е да не имаме чуство на он оф клима.
Koja cena e taa Daikin Nexura i dali duva kako standardnite inverter klimi ili zagreva kako radiator ( zraci toplina ) ?Daikin Nexura moze da raboti vo mod na radijator,
Nexurata osloboduva toplina na ist nacin kako sto osloboduvaat toplina drvata pri sogoruvanjeKoja cena e taa Daikin Nexura i dali duva kako standardnite inverter klimi ili zagreva kako radiator ( zraci toplina ) ?
Znaci ( zraci toplina ) kako radijatorite a ne duva.[DOUBLEPOST=1542215191][/DOUBLEPOST]Eve parapetna konzolna inverter klima so odlicni specifikaciiNexurata osloboduva toplina na ist nacin kako sto osloboduvaat toplina drvata pri sogoruvanje
Mnogu ti e 7ca kume.Nekoj ako saka da mi objasni sakam vo dukan da stavam klima posto nema haier 5.5kw vo setec dali se isplaka razlikata od 49000 do 35000 za da zemam haier 7.2kw ili da pocekam da dobijat 5.5kw. Inaku dukanot e 36 m2 so visina 4m bez izolacija.
Mnogu ke bide 7 kw inverter klima ako ne ti se brza pocekaj da donesat 5.5kw i zemi ja 5.5kw Haier inverter.Nekoj ako saka da mi objasni sakam vo dukan da stavam klima posto nema haier 5.5kw vo setec dali se isplaka razlikata od 49000 do 35000 za da zemam haier 7.2kw ili da pocekam da dobijat 5.5kw. Inaku dukanot e 36 m2 so visina 4m bez izolacija.
Podnoto ne e mnogu ekonomicno. Prvicnata investicija e golema, inertnosta e golema, ekonomicnosta na toplotnite pompi vozduh-voda e ocajna, a i nema moznost za retro-fit.Ако сакаш без дување ставаш подно и радијатори и ги врзуваш на моноблок и бафер и готово.
Po potreba duva za pobrzo da ja postigne temperaturata, no koga temperaturata e dostignata, moze da prekine so duvanje i da go zagreva samo panelot koj zraci toplina kako radijator od parno.Koja cena e taa Daikin Nexura i dali duva kako standardnite inverter klimi ili zagreva kako radiator ( zraci toplina ) ?
Za klimata e biten volumenot koj treba da se gree, a ne kvadraturata.Nekoj ako saka da mi objasni sakam vo dukan da stavam klima posto nema haier 5.5kw vo setec dali se isplaka razlikata od 49000 do 35000 za da zemam haier 7.2kw ili da pocekam da dobijat 5.5kw. Inaku dukanot e 36 m2 so visina 4m bez izolacija.
Ako si na Industriska tarifa zemi si 7ca, mnogu pobrzo ke go zgrees prostorot nautro.Nekoj ako saka da mi objasni sakam vo dukan da stavam klima posto nema haier 5.5kw vo setec dali se isplaka razlikata od 49000 do 35000 za da zemam haier 7.2kw ili da pocekam da dobijat 5.5kw. Inaku dukanot e 36 m2 so visina 4m bez izolacija.