Almeida
поет, мрачна сила, гад
- Член од
- 15 февруари 2015
- Мислења
- 7.563
- Поени од реакции
- 19.996
Крсто Мукоски е од интелектуалното крило на дпне, шо преку фирмата на брат му кречи по државни институции за 10 пати повисока цена од пазарна. Фејворит ми е, со румената главурда и пеачките способности...Јас ако не се лажам дискусијата се однесува на реална секојдневна проблематика во еден македонски политички контекст. Велковска е член на Левица и мислам беше ностиле на листа на локални избори, ставовите кои предизборно ги застапувала биле во склоп на идеолошката матрица на политичката структура која ја претставува.Енде.
Сите слушавме шо правеле ДПСМНЕ и сите гледаме шо сега прави СДС а шо предизборно ветуваа, од оваа позиција се шо е надвор од оваа спрега како политичка понуда за мене е издржано како алтернатива, нешто е и прифатливо.
За да кажеш за некој коупук треба да имаш репер, Џереми Корбин и Берни Сандерс ги нема во понудата кај нас нажалост. Има Мира Дизел, Крсто Мукоски и Здравко Савевски во случајот. Хидрожмицко vs едно евро за Вицето како нечии мапети.
Да не ја шириме сеа Пандорината кутија и тоа математички прецизно
Инаку слободно можеш да навлезеш суштински од чисто теоретски аспект во сегашниот светски тренд на левичарската политичка терорија, liberals are not necessarily leftists indeed. And as Zizek says, just think, analyze, you dont need to act. And you wont change shit that way.
Кандидатите на дпне, сдс и нивните коалициони партнери (читај сите шо прдат у фотељине) не би прошле приемен на ФОН (не веруем и дека има таков).