Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто секогаш слаб си бил у математика еве да ти објаснам.
2 Хансола секогаш ке бидат подобри од едно твое сертифицирано тезгере што слабо грее кога е потребно, и уште го фалите со оној капацитет на +7 па као може да грее и 70м2 (само непишува до кој минуси надвор). Алексо у 70м2 затварал врати на -7 и пуштал панелки у преостанатиот простор од 30м2. Појше инфо нетреба да сватиме дека го излажале дека е за 70м2.
Прегледај го приврзокот 199098
Прегледај го приврзокот 199099
Една ваква од 60 или 71.690 на -7 дава едвај 3,8Kw....и тоа е преслабо и сертифицирано слабо за 70м2.

Od druga strana dva Hansola se dobivaat za isrta cena so duplo pogolem kapacitet i SCOP.
Прегледај го приврзокот 199100

Од друга страна за истите пари околу 70.000ден се добиваат не еден туку два Хансола со вкупна моќ дупло поголема на -10 од овие Тошиби18. Башка SCOP =4,7.
Двата Hansoli вкупно ке дадат 7Kw Na -10C а не како Тошибава со само 3,8Kw и тоа на -7C, на -10 се и послаби..
Се надевам сега аритметикава ти е појасна 3,5+3,5=7kw i toa e > 3,8kw
Pa kaj vi e matamatikata vas od gree? Dva hansola za 1 toshiba? 1 toshiba =10 god a 2 hansola =1 god ili 20 hansola za 10 god ustvari bez pari gi menjate heheh. I da ke zaboravev da te prasam sto se desi so klimata sto e problemot? Ajde pukaj info?i covekot te prasa nesto ako ne ja biva ovaa dali naredno ke bide kako sto kaza ti arei ili mirai ili mitsu po zelba na kupuvacot .... p.s. bez nervozi[DOUBLEPOST=1541360648][/DOUBLEPOST]
shto e manzetna? toa okolu cevkite plasticno krugce?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne se zamaraj so toa, radikol napuni ubavo dupkata nadvor vnatre posle toa edna cetka polikolor i kako novo ke bide

@Gr-er ubav ti na majka....vaka treba da raboti najskapata Mitsubishi ili defektna e nesto ? Za 1000evra vaka treba da tropka a i baferi ima ?

A tek kolku kaloriferi ima za 36990. Kolku li kw tie ke isporacaat pa i -50 kad bi bilo. Ajde matematicari....:pijanco:

@Gr-er ubav ti na majka....vaka treba da raboti najskapata Mitsubishi ili defektna e nesto ? Za 1000evra vaka treba da tropka a i baferi ima ?
Pa normalno e ova da se rasipe ne e numero 1, tuku taa sto bese numero 1 sto e problemot, elektronika, izdisal kompreosrot ... se biva neli kinezot ako bil 3 ta smena mu se spielo i op greska , pa zatoa bi te zamolil da kazes sto e problemot a mitsuto koj go ....[DOUBLEPOST=1541362099][/DOUBLEPOST]
A tek kolku kaloriferi ima za 36990. Kolku li kw tie ke isporacaat pa i -50 kad bi bilo. Ajde matematicari....:pijanco:
5x5 = 25 x5 ??? Abe ke pobedime AMDI BAJRAM

A be Klime i ostali Trolovi.....ke ve fatat site vakvi montercinja sto gi lazete za kapacitetive, a u prva ladna zima zabite ke vi gi iskrsat sto ste gi izlazale.
Berite Pamet!!
Ovie dve za Klime i slicnite na nego navodno great kvadraturi od 60~70m2 so mizerni 3,5~3,8Kw ???....uz klimava treba i izolacija od 5000evra im go kazuvate toa za izolacijata ili kako ? :)
Nekoj od vas dali slusnal nekad za TOL ili Tbiv a ?
EVsuz2.jpg

Komsijava ima Toshiba inverter 4-ta godina po red ja ima ja plati 75.000 den Ama vredi za sekoj denar mnogu dobro zagreva.
I e ekonomicna.

A be Klime i ostali Trolovi.....ke ve fatat site vakvi montercinja sto gi lazete za kapacitetive, a u prva ladna zima zabite ke vi gi iskrsat sto ste gi izlazale.
Berite Pamet!!
Ovie dve za Klime i slicnite na nego navodno great kvadraturi od 60~70m2 so mizerni 3,5~3,8Kw ???....uz klimava treba i izolacija od 5000evra im go kazuvate toa za izolacijata ili kako ? :)
Nekoj od vas dali slusnal nekad za TOL ili Tbiv a ?
Прегледај го приврзокот 199102
Hmmmm gledam energija ja utepaa i zapalija zs lazat mn tuku sto e problemot so hansolot ? Zaebi toshibi mitsu vivax se ostalo STO E PROBELOT so HANSOLOT ? ajde strelco pukaj

Komsijava ima Toshiba inverter 4-ta godina po red ja ima ja plati 75.000 den Ama vredi za sekoj denar mnogu dobro zagreva.
I e ekonomicna.
Браво за твојата населба. Сите комшии на клими се греат и плус сите марки на клими ги имате.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

I e ekonomicna.
Ovoj e toj :) И еден Hansol коа е подобар од еден Suzuimi16 немате муабет, не ја познавате историјава на темава, зачленување и тролање не ве прави искусни....затоа сте на пенал од мене на секој пост....не ви текнува па да ви појаснам :)
staro za novo.jpg
So vakvo iskustvo zasto gi ima dvete klimi, samo budala moze da gi frli parite na Suzumi.
hansolvssuzumi.jpg

Последно уредено:
Ovoj e toj :) И еден Hansol коа е подобар од еден Suzuimi16 немате муабет, не ја познавате историјава на темава, зачленување и тролање не ве прави искусни....затоа сте на пенал од мене на секој пост....не ви текнува па да ви појаснам :)
Прегледај го приврзокот 199103
Ne me interesira nit klime nit bilo koj cisto vaka ti kako nedostizen i dzverka klima majstor sto se desi so HANSOLOT ? Zasto umre pred vreme? Mozda bi nadvoresnata ne bila citiram" kako regal"... navistina ne mi e jasno numero uno i op munloo zasto strelco? Ajde spodeli prema site tuka

Прегледај го приврзокот 199103
Ostaj ti Toshiba i slicno
Tuku kazi sto bidna so defekniot Hansol ?

Back
На врв Bottom