Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фејк се затоа што прават копии и имитации на други брендови, а капацитетот е помал од тоа што го пишува. За квалитет да не станува збор.
дава град Скопје некој субвенции, 50% но до 10,000мкд..
Но цаката е дека сите електрични тротинети се само на онлајн продажба, нема да го видиш.
А постои мислење дека тие литиумски кинески батерии 18650 се неквалитетни.
Други дилеми се дало ел.тротинет со големи пумпани тркала или помал кој полесно ќе го качиш по скали, а евентуално и во багажник, дури ако се склапа и не е гломазен и тежок, добро е склопен да може да се внесе и во градски автобус ?? ( Модел ЗЕРО 2,0 ??)
Е сега ме збунија за индискиот ефтин скутер Разор 100 што е за носивост 55кг демек тоа е махимум, тој бил само за деца, бргу ќе цркнеле батериите ако го вози возрасен од 55 кг ?? ( тој е со Никел кадмиум батерии ??, а на интернет наоѓам дека е со затворени оловни ??).. а веројатно има разни верзии, зависи за кој пазар, ама скептик сум за НиКд батерии..
Инаку пред 10-на години имаше голем избор, увезе фирма од Охрид и не беа скапи, мислам под 100 евра, ... сега тротинетите се поналицкани и се со повеќе електроника..
Како и да е, мој избор е ако се зема скутер тој да може во гепек да се стави а и да се качи склопен на автобус. Во спротивно, наместо гломазен тротинет подобро е да се купи 26 инчно тркало за велосипед со вграден квалитетен ел.мотор, се вградува како предно тркало,
има во Хрватска само уште никој не ги донел тука..
![]()
веројатно исто како за точаците, до 50% од цената или до 10,000мкд, за точаците беше мислам 3000 мкд ??И јас прочитав негде дека ќе има субвенции за тротинетиве. Дали знаеш од кога ќе почнат со субвенциите и дали ќе има воопшто?
И како е тоа до 10.000 денари субвенција?
Важи само за тротинетите што се до 10.000 денари или...?
http://www.skopje.gov.mk/Uploads/Јавни Повици/Jавен повик за електрични тротинети.pdf
Еве почнаа субвенциите. Само ме буни тоа што вика до 10.000 денари. А не вика точно 10.000 денари. Значи може и 100 денари да ти вратат само.
ова е премалку, колку се ова 100-150 тротинетиЗа оваа намена Градот Скопје предвиде 1.090.000 денари.
ова е премалку, колку се ова 100-150 тротинети
за глупости има пари, а за овакви корисни работи секогаш нешто ситно се одделува
Ова што го читам е 14.11.18 и значи нема повеќе субвенции ?Толку од субвенциите за електро тротинети- средствата исцрпени
https://kurir.mk/republika/skopje/tolku-od-subvenciite-za-elektro-trotineti-sredstvata-iscrpeni/
109 и толку беше нема пари за повеќе. ај одгодина со огромниот буџет можеби повеќе ќе понудат. 110![]()