Македонска берза

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Zapisete u toa tefterot 35 miliona na kraj KMB moj konecen !! TNB iznenaduva moze I nad 40 da pokaze posto treba da dava pari kaj mama!
KMB so dividenda 400 denari minimum pa nagore a TNB izgleda ke bide 1500 minimum !!
Со кои пари ќе ја платат банката во Албанија, и се знае ли колку милиони се?

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
И јас тоа се прашувам. Всушност, таа аквизиција може да биде искористена како изговор за помала дивиденда од предвидената.

Да се потсетиме дека КМБ досега никогаш во историја не дале дивиденда поголема од 200 денари

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
И јас тоа се прашувам. Всушност, таа аквизиција може да биде искористена како изговор за помала дивиденда од предвидената.

Да се потсетиме дека КМБ досега никогаш во историја не дале дивиденда поголема од 200 денари
И 300 ден да дадат тоа од 6.000 е 5% Како што сите знаме 850 ден ќе има по акција добивка во најмала рака.
Тука ако не се лажам се работи за албанска банка каде финансиите во најголем дел ќе ги обезбеди газдата на нептун, поранешен сити мол, и што треба да го гради ист гејт (Балфин). Тука не очекувам никакви промени да има во билансот за оваа година. А дали ќе се спојат/купат/продадат во пакет е прашање за милион долари :) Затоа јас гледам дека може само нагоре да оди, од оваа преспектива не знам како би се одразило негативно...

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Moze slobodno da si kupi uste 3 mercedesi ama ke mora da dade dividenda!!! Taka da bankata neka si ja kupi od minati I ovogodisni ostatoci posto nikogas ne e dodelena dividenda I ima 200 miliona pari bankata !! Dividenda ke ima posto tie sto se vnatre ne se stedaci bez kamata :)

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Мислам дека над 20м би требало, нели 56м е зделката, овие ќе имаат малцински удел значи под 28м евра.

Давала и 375 2004г пред да се подели акијата во 2005, на цена за акцијата од околу 2 и нешто, тогаш обичните смртници не ни знаеле дека постои берзата.
Moze slobodno da si kupi uste 3 mercedesi ama ke mora da dade dividenda!!! Taka da bankata neka si ja kupi od minati I ovogodisni ostatoci posto nikogas ne e dodelena dividenda I ima 200 miliona pari bankata !! Dividenda ke ima posto tie sto se vnatre ne se stedaci bez kamata :)
Ќе има дивиденда, ама нема да биде 400, би требало околу 250, јас така мислам.

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
Хари не ви дава повеќе од 300ден. дивиденда.

Да не знае некој кога ќе објави НЛБ извештај за до 30.09.2018, неможам никаде да најдам соопштение.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Hari ako cekas da ti dade tesko tebe drugar. ON sto prozivea uste 10 zivoti ke vi treba za da vidite!! Jebala ve demokratija pa vie ime si smenivte sami ja pa se cudam zosto vi e merak da ne vi dade dividenda ;) Neka ne vi dadva dajte mu vie so toa skapanta navika za ogovaranje bez da se borite za sopstveni prava !!!
Za tuka da se vovede obratna dividenda ako imas akcii da mu dades na gazdata eve jas sum prv megu 80 pratenici zada bidam moderen decko :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Уште помалку од еден процент надолу и индексот се враќа на нивото пред референдумот.

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Slabo denes.....Izgleda se cekaat rezultatite od kvartalnite izvestai ili sto ke da e?

Член од
7 август 2011
Мислења
4.947
Поени од реакции
15.098
Да ти ебам денот кога се радуваш што акциите од портфолиото не ми се тргуваат :pos:
Денес прометов на ниво на селски гранап.

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Да ти ебам денот кога се радуваш што акциите од портфолиото не ми се тргуваат :pos:
Денес прометов на ниво на селски гранап.
:lolzz:

Ajde de ne ocajuvajte,eve samo što ne stignale stranskite investitori..:D
Odam da kupam lopata,lenta nožici..:pos:

Последно уредено:
Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Мислам дека ќе имаме уште 3 пампап од по 5-7%:
- првиот по кварталните