Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 ноември 2016
Мислења
68
Поени од реакции
73
453/2014 za potpis mislam deka okolu 4 meseci chekav

Sent from my SM-J400F using Tapatalk
pozdrav do starite borci od 2014 na dopolnitelna so bea kako aco 1984 cestitki do tebe a gligorgvg i jas od polozitelno vo dekemvri ke imame odobrenie od viceprezident,otprilika kraj na dekemvri.dali znaete sto stana so Spicot bese aktiven clen tuka .go zema li pasosot?

Член од
17 ноември 2013
Мислења
70
Поени од реакции
94
pozdrav do starite borci od 2014 na dopolnitelna so bea kako aco 1984 cestitki do tebe a gligorgvg i jas od polozitelno vo dekemvri ke imame odobrenie od viceprezident,otprilika kraj na dekemvri.dali znaete sto stana so Spicot bese aktiven clen tuka .go zema li pasosot?
Stvarno nemam pojma sho stanalo so nego. Odamna ne sum kontaktiral. Fala za chestitkite i vie da si dochekate sho pobrzo.

P.s. nekoe vreme se iskluchiv od forumov posho stana kalakurnica, beshe, a i se ushte e teshko da se najde konkretna informacija.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2013
Мислења
70
Поени од реакции
94
Btw da spodelam neshto, mozda ke mu bide na nekoj od korist, posho imav postojan prestoj predhodno i trebashe da se odjavuvam od edna opshtina i da se prijavuvam na Lege 6, koga ke odite vo opshtina za adresna registracija, procedurata trae otprilika 7 dena, mene mi zavrshija rabota za 5.

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Btw da spodelam neshto, mozda ke mu bide na nekoj od korist, posho imav postojan prestoj predhodno i trebashe da se odjavuvam od edna opshtina i da se prijavuvam na Lege 6, koga ke odite vo opshtina za adresna registracija, procedurata trae otprilika 7 dena, mene mi zavrshija rabota za 5.
Демек ја одјави старата адреса и се пријави на службената?

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
добро е мрдна работава (пу пу да не урочиме) се фатија за работа КОНЕЧНО секој ден гледам тука и на фемина некој добива указ,ајде ГОСПОДЕ сега и за нас позитивен указ,само ми е малку чудно колку што гледам за указот чекале два до три месеци додека јас на пример за една недела ке влезам и во ПЕТИ (5) месец за чекање потпис како и да е само да биде..АЈДЕ ВИВА ПОЗИТИВА

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Da, posho mi bese istechen postojaniot prestoj i mi se vodeshe seushte vo studentski grad
Не ми е јасно зошто ти побарале да се одјавуваш од старата адреса. Јас имам постојан престој и имам менувано адреса. Ама само ја пријавив новата без да се одјавувам од старата, и сето тоа го завршив во еден ден. И чудно ми е што се чека 5-7 дена за такво нешто.

Последно уредено:
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Imet li nekoj info do kaj se predmetite so bea prekratveni 10000 vo 2015 ///// na komisija kazano od sud vo Sofija oti mp nemet pravo da gi prekratvet predmetite mozit samo vizeprezidentot na Blgarija da daet otkaz?

Член од
3 октомври 2018
Мислења
25
Поени од реакции
78
Здраво на сите ! Мајка ми беше на интервју 15/05/2017г. и чека потпис од вицепрезидентот веќе 3 месеци.Има поднесено документи преку сестра.Дали знае некој од прилика колку време се чека за потпис ?

Член од
6 февруари 2018
Мислења
52
Поени од реакции
56
Здраво на сите ! Мајка ми беше на интервју 15/05/2017г. и чека потпис од вицепрезидентот веќе 3 месеци.Има поднесено документи преку сестра.Дали знае некој од прилика колку време се чека за потпис ?
Jas preku roditel cekam tocno 4 meseci ..

Член од
17 ноември 2013
Мислења
70
Поени од реакции
94
Не ми е јасно зошто ти побарале да се одјавуваш од старата адреса. Јас имам постојан престој и имам менувано адреса. Ама само ја пријавив новата без да се одјавувам од старата, и сето тоа го завршив во еден ден. И чудно ми е што се чека 5-7 дена за такво нешто.
Zoshto e taka pojma nemam, znam deka otidov vo opshtina, popolniv toj kartonot za lichni podatoci i drugi dva lisja, edniot za adresa vo bg drugiot za adresa vo mk i mi kazaa dojdi za edna nedela, megutoa jas otidov dva dena porano da si proveram, zatoa shto shetav niz centar, pa mi bese uz pat i bese gotovo. A zoshto kako, ne ni prashav ne ni pobarav objasnuvanje. Sho da ti kazam. Samo mi kazaa deka me odjavile od prehodnata opshtina i me vpishale vo novata i toa e.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom