Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Денес добиен отказ од вицепрезидент интервју мај 2017 Софија со документи само од прв братучед 59**/2016. Дали може да се подигнат поднесените документи и како???
lele loso kolku vreme bese na polozitelno i dali bese na proverka kaj viceto . a za podiganje na dokumentite vajda bi imalo nekoja opcija da si gi zemes

Член од
11 април 2015
Мислења
61
Поени од реакции
44
lele loso kolku vreme bese na polozitelno i dali bese na proverka kaj viceto . a za podiganje na dokumentite vajda bi imalo nekoja opcija da si gi zemes

I jas otkaz, prva bratučetka. Intervju Maj 2017. Dokumentot od klub kasno go odnesov. Ke podnesam povtorno baranje. Dali nekoj znae dali e skrateno vremeto do intervju (razbrav deka bilo do 6 mess.)? Ke se obidam i od Trnovo da nabavam dokument, na dedo mi btat bil vojnik, ako pomogne) .

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
I jas otkaz, prva bratučetka. Intervju Maj 2017. Dokumentot od klub kasno go odnesov. Ke podnesam povtorno baranje. Dali nekoj znae dali e skrateno vremeto do intervju (razbrav deka bilo do 6 mess.)? Ke se obidam i od Trnovo da nabavam dokument, na dedo mi btat bil vojnik, ako pomogne) .
kolku vreme bese na dopolnitelna bese li na proverka kaj viceto koga go odnese dokumentot od klubot

Член од
14 октомври 2018
Мислења
5
Поени од реакции
29
По број на преписки ако гледаш,стигнати се некаде пред 1302/2016.
Да прашувам за преписка дека јас сум бр.на молба 9268/2015 а уште сум на дополнителна, а преписка 14XX/2016.

Последно уредено:

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Почекај од јануари 2019,па ќе видиме дали во исти ден ќе биде подавањето и интервјуто.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Да прашувам за преписка дека јас сум бр.на молба 9268/2015 а уште сум на дополнителна, а преписка 14XX/2016.
И јас сум преписка 14XX/2016 и сеуште на дополнителна!Преку конзулатот инаку!
И еве сега на кој не му е јасно може ќе му се разјасни,дека во Министерството си ја тераат работата по број на преписки а не број на молби!

Член од
3 октомври 2016
Мислења
5
Поени од реакции
14
ПО ДВА ПАТИ,,,,,,јас по 30 пати ни ден немам пропуштено па дури и викендите така терам веве ГОДИНИ немаш престава пасошов за некои луге колку вреди и што преставува,незнам уште колку ке издрзам станува секој ден се потешко и полошо:([DOUBLEPOST=1540338605][/DOUBLEPOST]
СО СРЕКА НЕКА ТИЕ АЈДЕ СЕГА И ЗА МЕНЕ ВАКА ОДМА ПОСЛЕ ТЕБЕ СУМ,ПАТЕМ ДАЛИ ТЕ ВРАТИЈА НА ПРОВЕРКА И КАДЕ БЕШЕ НА ИНТЕР?!?[DOUBLEPOST=1540338880][/DOUBLEPOST]
баце отпуштисе според мене битное да не ти го згрешил името и презимето имаш подадено куп документи знаат кој си и от каде само трпение,срекно поз.
Немаше никаква дополнителна проверка, интервју во Софија.

Sent from my BV4000 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom