Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Suzumi16 ima 2 brzini na najako 730m3 i 758m3/h izduv so Hi-Power,na eurovent e merena so 730m3(vidi Atach) i toa e za Alekso e Nominala hahaha
AirFlowSuz.jpg
ili znaci deka Alekso zbori za samo 28m3 razlika vo izduv koja so nekoe cudo ke dade ogromna razlika u kapacitet....nema sansi, mora i potrosuvackata da e zgolemena sto se gleda od grafikot najdole najdesnata kolona ima zgolemen kapacitet na racun na zgolemen Input/potrosnja, ili na -10 Inputot e 1,12kw bez a 1,45Kw so Hi-Power.

Taka da Bratko, toj film brzo ladenje/greenje samo so 28m3 ne ti proagja bez zgolemeni rotacii na kompresorot -PAM...eve da naucis nesto
PAM.jpgPAM3.jpg
PAM2.jpg
Znaci Hi-Power kopceto sluzi da se dobie vo vreme za brzo postiganje Temperatura, no kratko trae vremenski(10~20min) i toa ti e najdesnata kolona vo tabelata za kapaciteti no kratko ke ja vidis, i na test vo laboratorija samo moze da dade negativen rezultat HiPowerot zasto ke pregreva kompresorot a testot tamu trae najmalce 70min do 3 casa i kako sto na testot ne se gree prostorija za da se postigne nekoja Temperatura(kako kaj tebe doma) pa se iskljuci HiPower toj celo vreme bi rabotel i bi go vrtel kompresorot na maksimum sto ke javi bezbroj pali-gasi na testot pa kapacitetot na kraj ke iskoci i pomal od onoj vo srednata kolona (za tebe nominalata) koj e i najblizok do onie podatoci na Event.
A i prasaj se zasto toj maximalen Input kako stanuva poladno e sve pomal i pomal na -15C e edvaj 1kw ili 1,3Kw....mozda mu treba ladenje na kompresorcevo na ladno ;)
RAS-B16N3KV2-E1a.jpg
Hipower.jpg

Attachments

Последно уредено:
Не смее да се пропушти, одам со сите нозе.
Карши гимназија Карев.
Со два преводи ќе биде изгледа (алб и мк) тоа е малку тапа но нема везе, филмот вози.

upload_2018-10-18_8-58-55.png

Последно уредено:
Кинотека на Македонија организира Недела на современиот јапонски филм почнувајчи од Понеделник - денес (22.10) па се до Четврток (25.10)
44286383_2190221234334336_1189307269242683392_o.jpg

Не смее да се пропушти, одам со сите нозе.
Карши гимназија Карев.
Со два преводи ќе биде изгледа (алб и мк) тоа е малку тапа но нема везе, филмот вози.

Прегледај го приврзокот 198456
Кинотека беше преполна, најс.
На излагање слушнав коментар „тоа е, спор, европски филм“ ххахахахаха ми идеше да ја запалам хипстерката ама ај
9/10 второ гледање на Victoria

Ниту горе-долу океј музиката во Mandy не може да го извади од дупката со длабочина до недоглед, ископана од катастрофалните: глума, текст, камера, светло, монтажа, режија, ефекти и анимација.
Полош филм немам гледано, би рекол одамна, но мислам дека ова е можеби најлошиот филм што го имам гледано во животот.

Ниту горе-долу океј музиката во Mandy не може да го извади од дупката со длабочина до недоглед, ископана од катастрофалните: глума, текст, камера, светло, монтажа, режија, ефекти и анимација.
Полош филм немам гледано, би рекол одамна, но мислам дека ова е можеби најлошиот филм што го имам гледано во животот.

Art slasher. :D
Целиот тој хаос и интересното играње со боите надокнадено со бетшит крејзи Николас Кејџ ми беше доста добар.
Можело мноооогу подобро да се скоцка, темпото на филмот и повеќе акција али тоа е.

@HEKOJ
Биди така љубазен како што си речит па објасни ни ја дилемата....како тоа со 440W минимум MitsuFH35Ve е поштедлив од Хансолот па има SCOP 5,1 i A+++
а Ханосол12 со 100W минимум има SCOP 4,7 и A++.
П.С. Кога се правиш многу паметен докажи се

Кажав веќе, и ги повикувам сите во темава кои што имаат мерачи ама да бидат искрени, нека постават рака на издув од 100 вати и нека кажат колку е тоа ладен воздух, ако има измислено воопшто уред што на 100 вати потрошувачка ќе даде прифатлива топлина јас одма се исклучувам.

Кај мене при одржување кога ќе се спуштеше од 500 на 400 вати воздухот на издув беше многу млак и амбиенталната температура на сензорот од 24 одеше на 22, за да крени потрошувачката на 600 700 и да се зголеми амбиенталната од 22 на 24 степени.

И пак ќе те прашам што одржува на 100 вати?? температура во фрижидер или??

И каков црн минимум има Хансолот 12 кога едниот модел -20 е деклариран на 200минимум а другиот -30 е деклариран на 400 минимум. Ова според спецификации од Грее, ги имам постирано и за едната и за другата во некои претходни постови.

И уште еднаш, што е целта тука, греење или мрзнење на зададена температура од 18 или 20 степени за да се користи минимумот.

На крајот на денот тука секој може да пиши што било, може и со потрошувачка еве и од 200 вати колку што се декларирани некои клими да кажува дека одржува 25 степени. Ако во меѓувреме прстите тешко му куцале на тастатура оти му биле замрзнати е негов проблем, со лаги ништо не се добива.

Филмот со SCOP ти е само збир на просеци. Она што според мене вака лаички е побитно е COP на климата. ФХ35 има превисок COP на сите температури и помножено со некои просечни сати колку што му се зададени во некоја авериџ клима дава потрошувачка на струја која што спаѓа во стандард A+++. И плус колку што имам прочитано изгледа мерат на зададени температури од 20 степени. Не сум 100% сигурен но мислам дека е вака. Значи просек цела сезона 20степени, толку сати пуштена клима ќе имаш потрошувачка на струја во ранг А+++.

И кога сето ова ќе стаса кај нас кај секого е различен филм. Некој ја поставил во соба од 20м2, некој во 50м2, нормално е дека нема исто да трошат. Кај некој има пвц прозорци кај друг дограма каде што од сите страни дува и пак ќе даде различни резултати. Некоја ја пушта на 20 степени и му штеди, некој на 24 и му троши нормално е да има разлика.

Еве сите што имаат мерач на потрошувачка, ако на 24 степени зададена успеат да одржуваат со 300 вати потрошувачка и да не паѓа температурата јас ги честам пиво!!

@GT1 A za turbobutton se dogovorivte kolku kreva Hansolot so nego?bidejki e na maksimum1500w 2000w?
Pisav za toa .
Jas so turbo i nitro ne se zanimavam nie sme udreni na stedenje vo prva brzina.:)[DOUBLEPOST=1540333588][/DOUBLEPOST]
Кажав веќе, и ги повикувам сите во темава кои што имаат мерачи ама да бидат искрени, нека постават рака на издув од 100 вати и нека кажат колку е тоа ладен воздух, ако има измислено воопшто уред што на 100 вати потрошувачка ќе даде прифатлива топлина јас одма се исклучувам.

Кај мене при одржување кога ќе се спуштеше од 500 на 400 вати воздухот на издув беше многу млак и амбиенталната температура на сензорот од 24 одеше на 22, за да крени потрошувачката на 600 700 и да се зголеми амбиенталната од 22 на 24 степени.

И пак ќе те прашам што одржува на 100 вати?? температура во фрижидер или??

И каков црн минимум има Хансолот 12 кога едниот модел -20 е деклариран на 200минимум а другиот -30 е деклариран на 400 минимум. Ова според спецификации од Грее, ги имам постирано и за едната и за другата во некои претходни постови.

И уште еднаш, што е целта тука, греење или мрзнење на зададена температура од 18 или 20 степени за да се користи минимумот.

На крајот на денот тука секој може да пиши што било, може и со потрошувачка еве и од 200 вати колку што се декларирани некои клими да кажува дека одржува 25 степени. Ако во меѓувреме прстите тешко му куцале на тастатура оти му биле замрзнати е негов проблем, со лаги ништо не се добива.

Филмот со SCOP ти е само збир на просеци. Она што според мене вака лаички е побитно е COP на климата. ФХ35 има превисок COP на сите температури и помножено со некои просечни сати колку што му се зададени во некоја авериџ клима дава потрошувачка на струја која што спаѓа во стандард A+++. И плус колку што имам прочитано изгледа мерат на зададени температури од 20 степени. Не сум 100% сигурен но мислам дека е вака. Значи просек цела сезона 20степени, толку сати пуштена клима ќе имаш потрошувачка на струја во ранг А+++.

И кога сето ова ќе стаса кај нас кај секого е различен филм. Некој ја поставил во соба од 20м2, некој во 50м2, нормално е дека нема исто да трошат. Кај некој има пвц прозорци кај друг дограма каде што од сите страни дува и пак ќе даде различни резултати. Некоја ја пушта на 20 степени и му штеди, некој на 24 и му троши нормално е да има разлика.

Еве сите што имаат мерач на потрошувачка, ако на 24 степени зададена успеат да одржуваат со 300 вати потрошувачка и да не паѓа температурата јас ги честам пиво!!
Hansolot 12 kata do -20
Minimum ima od 120w po servisno.

BlackKKlansman е одличен, ме потсети на Билбордите.

9/10
I wouldn't go that far.
Добар е ама далеку е од билбордите.
И ептен се напнав на крај шо мораа да покажат ствари од Шарлотсвил, Трамп...

Можеби поминаа две недели но ми врати на Инстаграм главната актерка од норвешкиот филм Thelma (патем, добар е, погледнете го) вие небитни.

upload_2018-10-27_22-25-49.png
А и на Месинџер уште одамна ми врати режисерот на Tangerines ако имам заборавено да се пофалам.
Има спојлери у мојот коментар така да ако некој планира да го гледа филмов, а треба (9/10 ми е, а на имдб факинг 8.2/10 со 30к воутс)
upload_2018-10-27_22-29-4.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom