- Член од
- 2 март 2017
- Мислења
- 1.396
- Поени од реакции
- 441
lazi gi ti komsikite tamu
Jas ne lazam nikoj ne sum prodavac na klimi kako tebe imam sosema druga profesija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
lazi gi ti komsikite tamu
Ti si u najstarata profesijaJas ne lazam nikoj ne sum prodavac na klimi kako tebe imam sosema druga profesija.
Ti da zemis Hansol sega duri e na promocija ke go frlis vivaksot niz prozorec i poveke V nema da recis.
Pa sam si priznavas deka ti veke imas kupeno Kinesko Tezgere od najdolna klasa nareceno VIVAZ ZAMBEZIJas nikogas nema da kupam od tie kineski Gree tezgarinja.
A Vivax Eve veke 3-ta godina po red odlicen e i za greenje i ladenje
Si go prepozna kolegata....Ti si u najstarata profesija![]()
Koga klimata ima poveke brzini kako Hansolot pet togas koga ke ja dostigni temperaturara togas se spusta na prva brzina koja e dosta spora i sleguva na najniska potrosuvacka od107w jas ja imam videno na tolku itoa e mlako duvanje ne ladno.Уште ова го немав прочитано.. Климата модулирала со 100вати. Па добро бе знаете ли што значи тоа 100 вати потрошувачка!!! Камен ладен воздух!!! На колку е тоа пуштено да модулира, 10степени?? Ќе навредам овај пат со извинување ама за ваков шизофреничен човек само забрана од интернет провајдерот и пристап до компјутер (за доброто на темата).
Дај бидете реални, еве кај мене на 24 степени работи како он офф и во 3 сати ми троши точно 10 денари (мерачот е наместен постојано на скапа струја). Ако е ладна собата тогаш одржува околу 500вати, но кога ќе загере гасни. Потоа на вклучување заради заштити е програмиран во првите три минути да оди до потрошувачка од 1500вати и потоа пополека да спушта, па во наредните две минути нема доволно време да спушти, сензорот на негова амбиентална покажува 26 степени и се исклучува. 5-6 минути се потребни за неговата амбиентална температура да падне под 24 степени и повторно да се вклучи.
Перките ми се наместени на горе и попријатно не сум се чувствувал до сега. Ем не дува на долу во нас, ем имам константна температура од 24.3 степени преку цел ден.
Кога модулираше со 500вати реално тоа е температура помала од човечкото тело и за мене не беше воопшто пријатна. Затоа и наместив перки на горе.
И да.. троши.. затоа што е уред што произведува топлина, затоа што не е уред што произведува струја и да враќа на ЕВН. Разберете веќе еднаш.
Мој добронамерен совет, да си купите клима што ќе ве грее на ладно, заебете ова што ве лажат дека ќе ви модулира со 100 вати со 200. Тоа е преладен воздух, нема шанса ниту една клима да може со 200 вати да одржува 24 степени, дури и на ова топло време, а камоли кога ќе залади. Дури и Тошиба од 80000 денари 3.5кв во 25м2 гасни на топлово иако е направена со прениска модулација.
Стварно ја серете темава со сите овие глупости, штедења, ниски модулации, луѓето купуваат слаби клими и мрзнат во зима. Се надевам ќе прекинете со лагите и глупостите!!!
Koga klimata ima poveke brzini kako Hansolot pet togas koga ke ja dostigni temperaturara togas se spusta na prva brzina koja e dosta spora i sleguva na najniska potrosuvacka od107w jas ja imam videno na tolku itoa e mlako duvanje ne ladno.
Ako tvojata Tundra bese dobro programirana koga ke uklucvase nemase da odi do 1500w tuku do 700w.
A toa go nema na eurovent
@HEKOJ
100 пати е напишано на темава во постови уназад.....клима највеќе троши при старт, и кога треба да дополни смалена температура...значи ли тоа дека кога често пали/гаси и влага у On/Офф режим ке потроши повеке или незначи ?
Мене ми е битен фактот (а сум ја имал и знам) што МитсуFH многуфалената кога е топло надвор има многу слаба модулација и под овие 350W неможе да слези со потрошувачка, затоа и често гаси и работи како On/Off...има преголем компресор и неможе да влече помалку од тие 350 или 400W у било која квадратура да ја ставиш.
А второ битно што никој непокажува Температура кога покажува потрошувачка што многу иритира кога едни исти кловнови постираат само потрошња а внатре може му е 17C и седат у џемпери.....затоа и ги прцам со температура од 26Ц внатре. Можда има тука вчерашни што неразбираат дека температурата е важна, ама сите не сме од вчера за да им кјутиме.
Конкретно кај мене на издувот е 43C што е како фен да те дува а COP ми е околу 6....греам 70м2, цел стан сега со само една "3,5ка"....поефтино од тоа ако има негде кажете да научам и ја нешто од вас.
Прегледај го приврзокот 198600
Vaka raboti mojata FH35 vecerva. Dnevna soba 56m2. Nadvoreshna temperatura 6 stepeni.
Ovа е нешто што држи вода, реална потрошувачка на клима со голем ЦОП и зададена 25. Послабите клими би трошеле околу 550 - 600 на ова подесување.
I ti odma mu poveruva ?Ова е нешто што држи вода, реална потрошувачка на клима со голем ЦОП и зададена 25. Послабите клими би трошеле околу 550 - 600 на ова подесување.